Skocz do zawartości

Toplista katalogów

trout

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 125
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Pierwszy postulat, może by tak dodać plakietkę pionową, nie szerszą niż dajmy na to 110 - 130 punktów? - skalowana kiepsko wygląda :)

Drugi postulat, członkowie powinni mieć dostęp do statystyk odsłon plakietek - swoich i cudzych - coś muszę mieć, oprócz rozrywki, w zamian za pozycjonowanie Twojej strony!

Trzeci postulat, to możliwość wypisania się z interesu w dowolnym i dogodnym momencie

Czwarty postulat, nie pozycjonuj, to się samo wypozycjonuje :)

P.S. Brawo, wyprzedziłeś z powodzeniem kilka osób ;)

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

Ok, popracuję dziś nad węższym buttonem. Ten jest zapożyczony z pierwowzoru.

Co do pytania o statystyki - przecież są jak byk!

Wypisanie z interesu? Są dwa wyjścia:

1. Usuwasz button, leci Twoja pozycja na łeb, a potem nagła śmierć w wyniku braku aktywności. Ustawię deadline na 30 dni.

2. Mejlik do mnie (wstawię dziś pod nagłówkiem) - akcja przyspieszona

Pozycjonowanie? Dodam do katalogów dla samej informacji dla ich właścicieli, że toplista istnieje.

Dzięki za sugestie i pytania!

Pomysl bez pudla .... gratuluje pomyslu.

Hhmm...

Mam nieco inne zdanie.

Od dawna wiadomo, że katalogi przestały mieć jakąkolwiek odwiedzalność userów. Ich funkcja zamieniła się w linkownie (linki dla robotów). Jest ledwo kilka katalogów, które odwiedzane są cześciej przez userów - reszta to wielka 'kupa'. W związku z tym pomysł niby ciekawy ale na dluższą metę nie ma szans wielkiego powodzenia.

Zastanawiam się także kiedy dojdziecie do wniosku, że toplista Wam nic nie daje, za to Wy topliście sporo (szczególnie tyczy się to tych, którzy będą na dalszych pozycjach - bo Ci z góry listy być może będą mieli wejścia... ale inni już nie.

Oczywiście to moje zdanie... i nie zamierzam z nikim wdawać sie w polemikę.

Niemniej życzę powodzenia...

Będę się bronił ;)

Oto, co toplista daje:

1. Link bezpośredni do katalogu (zgadzam się, małe znaczenie).

2. Informację o statystykach - duże znaczenie

3. Przegląd oficjalnych buttonów katalogów

4. Możliwość pisania komentarzy

Co odbiera:

1. Miejsce na stronie na button.

2. Link wychodzący

Nie planuję wstawiać tam reklam, bo i po co, więc chyba nikomu nie będzie przeszkadzało, że się wypozycjonuje?

Więc chyba lepiej, żeby była, niż żeby nie?

W nawiazaniu do wypowiedzi Erbit:

Z uprzejmości chyba nie zauważyłeś, że to też kolejna wielka kupa podobnie zresztą, jak większość prezentujących się tam katalogów.

Kogo taka top-lista i do czego ma niby przekonać?

To są może najlepsze katalogi? - Śmiechu warte.

Tak, więc o pomyśle mam podobne zdanie, jeśli nie jeszcze bardziej dosadne, po prostu pomysł w stylu: dla poczatkujących amatorów zielonych jabłek.

Chyba nie rozumiesz, o co tutaj chodzi.

Albo, jako branża, staramy się współdziałać dla "ogólnego dobra", i w tym celu jest to forum, darmowe katalogi, które każdy właściciel pieści i dogląda, spisy katalogów SEO, no i też ta toplista, która mimo wszystko wnosi coś nowego i ciekawego w kwestii informacji, albo wszyscy rzucamy sobie kłody pod nogi i każdy sobie rzepkę.

Nikt nikogo nie zmusza do dodawania się do toplisty.

P.S.

WI777 i mkr - button jest teraz juzerfriendli, bo ma 130x44 px. Git?

Zmieniłem też słowo "kliknięcia" na "odsłony" - nie wiem, jaki pacan to przetłumaczył wcześniej w ten sposób :spam:.

Zmieniłem też słowo "kliknięcia" na "odsłony"

No właśnie te kliknięcia mnie zmyliły i stąd był mój drugi postulat :(

Natomiast statystyki odsłon POWINNY być ukryte dla "publiki", otwarte tylko dla członków tej listy - ze względów "politycznych" i nie tylko, jak przemyślisz dogłębnie temat, to przyznasz mi rację, że tak będzie lepiej :hello:

Natomiast statystyki odsłon POWINNY być ukryte dla "publiki", otwarte tylko dla członków tej listy - ze względów "politycznych" i nie tylko, jak przemyślisz dogłębnie temat, to przyznasz mi rację, że tak będzie lepiej :hello:

Hmmm, sprawa do dyskusji. Z jednej strony masz rację, ponieważ udostępnienie ilości unikalnych wejść "publice" to dość istotna informacja dla tych, którzy ją chcą wykorzystać przeciwko właścicielowi.

Ale z drugiej strony, tworząc darmowy katalog stron powinniśmy być przejrzyści jak spółka giełdowa - aby przekonać do siebie potencjalnego klienta, powinniśmy przedstawić mu jak najwięcej informacji o produkcie, czyli katalogu w tym przypadku. Informację o PR, linkach przychodzących, wychodzących i ilości zaindeksowanych stron ktoś średnio kumaty znajdzie zawsze, natomiast o ilości wejść potencjalnych "klikaczy" w jego link w katalogu - już nie.

Prosiłbym o wypowiedź innych uczestników, sprawa jest otwarta, czy staty zostaną usunięte, czy nie.

Hmmm, sprawa do dyskusji.

Zgadza się.

Specjalnie nie podejmuję polemiki, to jest Twój serwis, nie mój i podoba mi się Twój tok myślenia :hello:

Osobiście ukryłbym statystyki, ale otworzył dla członków z zaleceniem nie publikowania szczegółów, a na plakietce umieśił site: link:, PR i miejsce w rankingu - nie mam na razie na to czasu :(

Nie mogę się rejestrowac. Nieważne jak sprobuję:

"Błąd

Zapomniałeś:

Słowo, które wprowadziłeś, nie pasuje do pokazanego na grafice."

Do tej pory nikt nie zgłaszał takiego problemu. Usunę to zabezpieczenie, bo i tak przecież moge potem spammerów wypisać z interesu przez panel administracyjny.

Spróbuj się teraz zarejestrować.

WI777:

W sprawie PR, BL i IP wystąpiłem z osobną obywatelską inicjatywą tutaj:

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=14603

Będę się bronił :hello:

Oto, co toplista daje:

1. Link bezpośredni do katalogu (zgadzam się, małe znaczenie).

2. Informację o statystykach - duże znaczenie

3. Przegląd oficjalnych buttonów katalogów

4. Możliwość pisania komentarzy

Co odbiera:

1. Miejsce na stronie na button.

2. Link wychodzący

Dla mnie - jako wlasciciela katalogu - wady sa jednak mocniejsze niz zalety. Raczej nikt nie wejdzie z tej toplisty na moja strone. 2 - kazdy link zewnetrzny u mnie na stronie glownej jest na wage zlota (chyba wiadomo dlaczego). 3 - to jest jednak wymiana linkami, wiec niewiele warty jest taki link z toplisty, czy to pod wzgledem pozycji w guglu czy tez PR. Nie mniej, jest to pewnie jakas forma promocji, szczegolnie dla tych malo znanych i slabo wypromowanych katalogow.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności