Skocz do zawartości

Toplista katalogów

trout

Rekomendowane odpowiedzi

Ale macie problemy! :)

Pierwsze primo to to KCS dalej jest "darmowy", no może "darmowy inaczej", ale tylko wpis jest płatny.

Drugie primo to to, że KCS daje więcej liście niż lista KCSowi!

Wobec powyższego wywaliłbym na wszelki wypadek z nagłówka listy "darmowe" oraz wyraźnie zaznaczył w opisie KCS, że wpis jest płatny.

Należy się spodziewać, że w najbliższym czasie (kilka miesięcy) conajmniej kilka katalogów przejdzie na płatne wpisy, dużo zależy od tego co się będzie dziać z KCS - jest to najtańsza forma moderacji jakby nie patrzeć :)

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

• Odpowiedzi 125
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Wielkie dzięki trout i WI777 ;)

Dopisałem informację: zgłoszenie jest darmowe, lecz w wypadku zaakceptowania strony trzeba dokonać płatności SMS-em lub przelewem.

kcs_kataloog_info.gif - katalog stron KCS promocja stron - dodaj ciekawą stronę

pks-katalog.gif - katalog stron PKS interesujące strony - dodaj interesującą stronę

Najlepsze miejsce dla e-mieszkańca powiatu piaseczyńskiego to serwis e-piaseczno i okolice

Za Twoim przewodem... pojawiło się już kilka Toplist katalogów... które będą na coś zasługiwać czas pokaże...

Warta zobaczenia jest: www.katalogi.u3.pl choć póki co konkurencja mała jak dla katalogów, w ciągu kilku godzin udało mi się zająć 14 pozycję... jeszcze kilka godzin i będę w czołówce... :jezyk1:

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

trout piwko będzie przy najbliżej okazji. ;)

trout - ostatnio zauważyłem, że coraz częściej są problemy z dostępem do toplisty co powoduje problemy z załadowaniem buttona - oraz spowolnieniem otwierania się katalogów. Automatycznie osoba pozycjonująca stronę i dodająca swoje strony do katalogów z twojej toplisty (spisu katalogów) czeka długo na załadowanie wszystkich katalogów jakie są na topliście. Coraz więcej osób pisze do mnie maila, że wolno ładuje się katalog - czekając na załadowanie buttona toplisty. Nie wiem czy inni to odczuli, ale przy odwiedzalności jaka jest w Katalogu Ciekawych Stron ludzie to zauważają. Przy Prywatnym Katalogu Stron nie zwracają na to uwagi, ale tam jest znacznie mniejsza odwiedzalność. Domyślam się, że masz coraz większe obciążenie (coraz więcej katalogów się dodaje do toplisty). Z czym związane są kłopoty z dostępnością do TOPLISTY?

pks-katalog.gif - katalog stron PKS interesujące strony - dodaj interesującą stronę

Najlepsze miejsce dla e-mieszkańca powiatu piaseczyńskiego to serwis e-piaseczno i okolice

Toplista jest postawiona na serwerach az.pl - wydaje mi się, że to nie najgorszy hosting (vide: spis.mar.az.pl).

Zjada mi w tym momencie ok. 4 GB transferu, ale mam jeszcze spory zapas. Bazy mysql nie współdzielę z innym serwisem. Większych problemów technicznych nie zauważyłem, więc raczej to sprawa przejściowa.

MartinB, nie ładnie , wbiłeś się na wspomnianą toplistę i już w czołwce... 4 miejsce... przez co ja wyleciałem na 11 :)

trout spis.mar.az.pl już nie działa, tz. jest pod domną www.katalogiseo.info. I to pierwsze też jest mylące, bo oprócz domeny to nie ma nic wspólnego z firmą az.pl. Hosting mam gzie indziej :)

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Uwaga, dosyć ważne:

Do dzisiaj ranking w topliście był ustalany na podstawie średniej ilości unikalnych odsłon danego katalogu w okresie 1 tygodnia (liczonego od poniedziałku). Dziś zmieniłem eksperymentalnie ten okres na 1 dzień (liczony od rana :D).

Plusy dodatnie:

- dotychczas poszkodowane były katalogi, które dodały się pod koniec tygodnia - nawet przy dużej ilości odsłon zajmowały niską pozycję, osiągając właściwą dopiero w kolejnym tygodniu. Teraz toplista odzwierciedla rzeczywistą popularność katalogu.

Plusy ujemne :):

- duży ruch w pozycjach, co nie jest oczywiście zbyt dobre z punktu widzenia SEO - link do strony lata po różnych podstronach (ja spadłem od razu na 2 stronę, jutro może wrócę?).

Szanowne grono proszę o sugestie, czy wracamy do starego porządku, czy jedziemy po nowemu.

trout zdania na temat eksperymentu na pewno będą podzielone. Każdy tak naprawdę będzie patrzył na siebie i to, że katalogi strasznie się przetasowały. KCS spadł jedno miejsce do dołu, ale mój drugi prywatny PKS przeskoczył z 2 podstrony i miejsca 36 na pierwszą stronę miejsce 22. Tak więc jednym słowem bardzo duża rotacja. Jak widzę dużo katalogów spadło na dalsze pozycje, a nawet dalsze podstrony. Według mnie to nie do końca dobra metoda, ale to tylko moje zdanie. Oczyście cieszę się bo mój Prywatny Katalog Stron wskoczył dzięki temu na pierwszą stronę wyników toplisty, no ale patrząc obiektywnie na inne katalogi to strasznie spadły w pozycjach.

Moja opinia: powrót do poprzedniej metody ustawiania wyników na topliście. Co prawda straci na tym mój prywatny katalog PKS, no ale....nie będzie aż takich przetasowań i spadków z jednej podstrony na drugą a nawet trzecią niektórych katalogów.

Dodatkowa sugestia: Przdałaby się mapa toplisty, bo tak naprawdę dalsze podstrony nie są indeksowane i na tym tracą katalogi na dalekiej podstronie...

Do dzisiaj ranking w topliście był ustalany na podstawie średniej ilości unikalnych odsłon danego katalogu w okresie 1 tygodnia (liczonego od poniedziałku).

Powyższe zdanie jest niestety nieprawdziwe. Gdyby tak było to byłoby zupełnie nieźle. Ty tylko tą średnią wyświetlałeś na buttonie, a ranking był sortowany po jakiejś "dłuższej" średniej.

Jeden dzień to za mało, powinna być to średnia z jakiegoś okresu od 1 do 2 tygodni? Średnia stabilizuje ranking. Ale zrobisz jak zechcesz :)

To się chwali trout, że lubisz eksperymenty :)

Pomyśl o jakiejś mapie podstron toplisty, żeby google zaindeksowało również dalsze podstrony w topliście.

Dobra, po konsultacji z małżonką wracam do wersji 1 TYDZIEŃ. I wszyscy szczęśliwi.

Nie, to jest wersja "średni" tydzień liczony z iluś tygodni. Zrób wersję "ostatni tydzień"=średnia dobowa z ostatnich 7 dni.

Masz problemy z matematyką :) No offense.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności