Skocz do zawartości

Jak pokonać Google Maps?

fotolukasso

Rekomendowane odpowiedzi

Rok temu systematyczne wertowanie tego forum przyniosło efekty. Dzięki wydatnej pomocy kilku użytkowników udało mi się wyciągnąć stronkę na dwóch frazach regionalnych do TOP 1 i TOP3, za co jestem winien gorące podziękowania.

Frazy średnio - trudne (może niektórzy z Was stwierdzą - banalnie proste) niemniej mnie kosztowało to sporo własnej pracy - zdjęcia ślubne Lublin i fotografia ślubna Lublin.

Niestety ni w ząb nie mogę się wbić wyżej (wśród wyników w miejscach i mapach google). Niby jestem ale na 7 z rzędu zakładce... Czy to może mieć jakiś bezpośredni związek z lokalizacją? Moja siedziba podana w "miejscach" oddalona jest od Lublina o 20km. Na pierwszej stronie są wyniki wyłącznie z terenu miasta.

Czy jest sens iść w tym kierunku czy temat "miejsc i map" olać a skupić się na trudnych frazach które dają więcej wejść (fotografia ślubna)?

Dodam że ostatnio robiłem dobrej znajomej stronkę, po dodaniu do kilku mocniejszych katalogów (max30) stronka na banalnie łatwych frazach również nie wyświetla się w "miejscach i mapach", mimo tego że w panelu pokazuje mi jako aktywna ( mało tego podobno dzieki miejscom ludzie już ją znajdują). Czy w tym drugim przypadku może mieć znaczenie że google rozpoznaje moją lokalizacje i nie pokazuje mi stronki koleżanki w wynikach na Lublin - jako że moja siedziba nie jest w Lublinie?

I jeszcze drugie pytanie poza tematem:

Jeśli w ciągu tygodnia fraza fotograf Lublin - spada mi z 11 do 63 to może to być przypadek czy jakieś działanie "mechaniczne"?

Nigdy nie dodawałem się na tej frazie... Siedziała na tej pozycji ze 2 miesiące...

Bardzo dziękuję z góry za wszelkie sugestie.

Fotografia ślubna Lublin - zapraszam na stronkę.

Poczytaj: ślub, wesele, fotografia ślubna, oraz inne elementy związane z organizacją przyjęcia weselnego.

Stary blog, nowe zdjęcia ślubne.

Co do map się nie wypowiem, bo zawsze staram się je przebić, żeby nie przejmować się właśnie kolejnością.

Natomiast taki spadek to może być zwykła czkawka, ostatnio miałem dwa takie przypadki:

top1 - 01.01.2012 - 17.01.2012

top70 - 17.01.2012 - 22.01.2012

top1 - do dzisiaj

:) przeczekałem i jest okey. Jeśli coś się utrzymuje dłużej aniżeli 3-4 tygodnie wtedy należy się martwić :)

Z mojego doświadczenia pozycja na mapce -> im bliżej centrum miasta tym lepiej (oczywiście jeśli ktoś wklepuje fraza + Lublin), jeśli sama fraza -> geolokalizacja, a wiadomo jak to w Polsce działa.

Mi np. Google domyślnie ustawia Katowice, choć do Katowic mam 110km. Wyniki na frazy normalne, bez dodania miejscowości mam mieszane z całego regionu.

Wszystko jednak można "unormować" tzn. wbić Twoją stronę na top1 na mapce.

Kilkaset zdjęć otagowanych GEO + słowa klucze w nazwie fotki, w Twoim wypadku z frazą Lublin itd.

YouTube, Vimeo itd. - setki możliwości.

Cytaty, recenzje, wpisy w katalogach z oznaczeniem lokalizacji na mapce.

+

mapa strony w .kml

To na tyle - kilkadziesiąt godzin pracy, ale się opłaci.

Pozdro

trance_is_not_a_techno_v2.0_by_tvg.gif

Rzetelne i profesjonalne w tym co robi biuro tłumaczeń Katowice wygrało w kategorii najlepsza obsługa klienta.

Tani, profesjonalny zwrot podatku z Niemiec i Austrii. Dodatkowo Kindergeld Austria i Niemcy.

Zdjęcia+ You tube temat mi znany ale w jaki sposób w katalogach oznaczać wpis na mapce...?

No i temat .kml jest mi obcy - przybliżysz o co z tym chodzi?

Z góry dziękuję

Fotografia ślubna Lublin - zapraszam na stronkę.

Poczytaj: ślub, wesele, fotografia ślubna, oraz inne elementy związane z organizacją przyjęcia weselnego.

Stary blog, nowe zdjęcia ślubne.

G.Prawda - do pewnych wniosków trzeba dojść samemu, jesteś tu 3 miesiące - przed Tobą długa męcząca droga jeśli chcesz coś osiągnąć.

fotolukasso - .kml to coś na wzór zwykłej sitemapy, tyle, że z oznaczeniem lokalizacji.

Tu masz generator, a tu wiki o KML

Co do katalogów - są różne. Chodziło mi bardziej o wpisy w zumi, firmy.net i podobnych.

Musisz pokombinować jak się wbić, może warto popatrzeć skąd oceny bierze konkurencja? ;-)

Pozdro

Rzetelne i profesjonalne w tym co robi biuro tłumaczeń Katowice wygrało w kategorii najlepsza obsługa klienta.

Tani, profesjonalny zwrot podatku z Niemiec i Austrii. Dodatkowo Kindergeld Austria i Niemcy.

G.Prawda - do pewnych wniosków trzeba dojść samemu, jesteś tu 3 miesiące - przed Tobą długa męcząca droga jeśli chcesz coś osiągnąć.

No znowu tam aż taki zielony nie jestem :), ale nigdy się nie interesowałem mapami, aczkolwiek myślę, że warto. Ten plik .kml z generatora tego co można znaleźć w sieci trzeba wrzucić niby do sitemapy, tylko że chyba to jest błędne. W pomocy Googlowej jest o plikach kml, ale nigdzie nie widzę o wprowadzaniu ich do sitemapy, były jakieś materiały, ale chyba je usunęli.

Kilkaset zdjęć otagowanych GEO

Google pozwala dodać tylko 20... czyli gdzieś jeszcze? I mi ostatnio np. nie przyjmowało google obrazów z zewnątrz tylko z komputera.

Możesz dodać zdjęcia do Panoramio.com, również często pojawiają się zdjęcia z dużych portali branżowych, np. w przypadku str. turystyczno-hotelowych z eholiday.pl, meteor24.pl.

I don't suffer from insanity. I enjoy every minute of it.

• 3 tygodnie później...

Onekick - kolego musisz "przeszukać internet". Bardzo dużo informacji jest na stronach angielsko i niemiecko języcznych.

Jeśli nie potrafisz języka - włącz tłumaczenie strony i ucz się.

Następnie testuj zdobytą widzę i wyciągaj odpowiednie wnioski.

Nikt nie poda Ci na tacy całej swojej wiedzy, nie zdradzi swojego całego "know-how" za darmo gdyż kosztowało to każdego ileś tam set/tysięcy godzin wytężonej pracy.

Odp. na Twoje pytanie: "Daje coś faktycznie ta mapa strony w .kml ?" Daje sporo - tak samo jak ustawienie lokalizacji domeny .com na PL jeśli kierujesz tam treści dla użytkowników z Polski.

Sama mapa .kml to jednak tylko 1/50 pracy do zrobienia na stronie.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności