Skocz do zawartości

Wzrosła cena za klik

Ptaq

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

czyli teraz nic nie masz? :hello:

to sa jakies brednie ... i u jednego jest tak, a u innego inaczej... ja tam nie narzekam... caly czas to samo .... wczoraj mialem np may skok o ok 30% do gory ale dzisiaj bedzie pewnie tak samo jak wczesniej bo tak sie poprosu zdarza ...

pozdro

Pozdrawiam, (-;

www.topposition.pl - Top Position

tp468x60_banerrr.png

czy spadek wartosci klikniecia o ktorym wiekszosc (chyba) pisze nie moze byc zwiazany z akcja promocyjna w home.pl??

moj tok rozumowania jest nastepujacy: ludzie dostali po 200 PLN na kampanie, pozakladali sporo reklam, ale zdefiniowali wartosc klikniecia na minimalnym poziomie (bo sie nie znaja, bo chca jak najwiecej klikniec za te kase...)??

Tok rozumowania jest prawidłowy, ale brakuje jednej istotnej informacji: ilu klientów na hosting(200pln na reklame to dodatek do najdroższej opcji zdaje sie) przez ostatni czas miało home.pl.

kupony sa dostepne dla nowych i DOTYCHCZASOWYCH klientow home.pl majacych serwer Starter, Business Server lub Business Server PRO

ale z drugiej strony, jeśli pojawia się więcej kasy w reklamie (z kuponów bonusowych) to robi się większa konkurencja na hasła i minimalny CPC się podnosi.

choć oczywiście zależy to od tematyki.

ale z drugiej strony, jeśli pojawia się więcej kasy w reklamie (z kuponów bonusowych) to robi się większa konkurencja na hasła i minimalny CPC się podnosi.

choć oczywiście zależy to od tematyki.

tez o tym myslalem, tylko ze wzgledu na to, ze ta oferta jest wylacznie dla tych, ktorzy nie byli jeszcze klientami AdWords moga oni nie kumac takich rzeczy jak aukcja miejsc i podejrzewam, ze wiekszosc ustawia minimalne minimum :D

Jak ustawią minimalną stawkę za kliknięcie i słaby opis, to dość szybko ich wyrzuci z wyświetlania rekalm. Zwłaszcza, że jest wieksza konkurencja do wyświetlania reklam (jak przypuszczamy). Myślę, że to raczej koniec miesiąca, budżety wyczerpane itp.

Eksperyment Discover.pl

A ja powiem tak- jakis czas temu byl temat, ze straszna cienizna za klika jest- ja wtedy bilem kokosy :D

Teraz jest temat ze cena z klik podskoczyla- a u mnie takiej bryndzy -doslownie- jeszcze nie bylo jak tak dalej pojdzie to w lutym nie wyrobie minimum :/

Wniosek- nie ma regul :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności