Skocz do zawartości

Zgapa.pl | - Nowy odjechany katalog

pieto

Ocena portalu Zgapa.pl  

4 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ocena portalu Zgapa.pl

• Szczyt
      2
    • Dobra
      0
    • Moze byc
      4
    • Taki sobie
      6
    • Nie wypał
      8

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Oj, tłumaczyłem już skąd ten błąd - stary, nie aktualny formularz do którego juz nie prowadzą żadne linki (mam taką nadzieje, że podmieniłem wszystkie odnośniki) tutaj jest poprawny https://www.zgapa.pl/profil/dodaj_link.php z tego działą na 80% - ciąglę przybywają nowe linki - tutaj można sprawdzić - które siędzą w bazie do administracji - https://www.zgapa.pl/profil/gfhdgfhdh_publi..._links_temp.php , dzisiaj powrzucam wszystkie przysłane. formularz powinien zakończyć się tą stroną https://www.zgapa.pl/profil/dodaj_link_ok.php

Nie ma odzewu ? znaczy się że już wszystko OK ?

Zakładam, że skoro zapoznałem się ze stroną informującą o błędzie (która pojawia się zamiast regulaminu) to tak jakbym zapoznał się z regulaminem ;) i już dodaję linka (jeśli mi się uda).

Przy wyborze III kategorii nie wiedzieć czemu nie ma "Biznes i ekonomia", "Firmy wg branż" nie zawiera żadnych branż, "Column 'pn_submitter' cannot be null" jeżeli nie podam loginu (którego nie mam), ale wpisanie spacji już całkiem nieźle działa. Link zostął łyknięty, zobaczymy co będzie dalej.

Moim zdaniem ilość bugów przekracza wszelką normę w tym momencie...

Dopiero dziś próbowałem dodać stronę i niestety nie bardzo to było możliwe wchodząc ze strony głównej - katalog za nic nie chciał się otworzyć. Dopiero wejście przez bezpośredni link podany tutaj do dodawania linków zadziałał. Ale czy na dzień dzisiejszy ten katalog w ogóle "żyje"?

No hej. dziwne bo ze strony głównej wchodzi jak z każdej innej co prawda na stronie głównej nie ma bezpośrednio odnośnika do formularza "dodaj link" ale znajduje się w katalogu stron i wyszukiwarce. Być może chwilowo się coś zacieło albo coś robiłem na serwerze. A czy katalog żyje ? nie wiem jak mam to rozumieć czy jako że "katalog działa" czy że "jest odwiedzany" ? w każdym bądź razie to wstępna wersja testowa - nie oficjalna - nie dodajem do wyszukiwarek katalogów etc. ale wszystkie zgłaszane linki pozostaną w bazie na stałe a póki co muszę dokończyć wyszukiwarkę poza tym wydaje mi sie że czym wcześniej linki zostaną wrzucone tym lepiej - przecież na początku jak będzie mało linków - wiadomo będą odwiedzane te strony które "będą"

Mam też jeszcze jedną prośbę - zgłaszajcie nowe prace, arty etc - tez w ten sposób można podbić PR, w nagłówku każdej pracy wyraźnie widoczny jest autor i strona www. Kategorii jest tyle że napewno coś się znajdzie, poza tym wszystkie materiały (linki tez) nagradzane są punktami - które później będzie można wymienić na coś tam w serwisie m.in zamienić na reklamy.

tutaj jest formularz zgłaszania nowych prac

https://www.zgapa.pl/data_files/modules.php...&id=dodaj_prace

tutaj przykładowa praca

https://www.zgapa.pl/data_files/referat_1109.html

Pozdrawiam, finish coraz bliżej.

Piotr Klimczak

tak właśnie - firmy wgł. branż !!

przydałoby się coś pododawać tam

Optuję za branżą pneumatyka, myślę, że Irek mnie poprze ;)

Hmm..., a jak kliknąłem dodaj link to odrazu pojawiła się też informacja, że "Taka strona już jest w bazie, nie możesz dodać jej powtórnie", choć jeszcze nic nie dodawałem...

Szlag, nie czytałem całego wątku co zresztą w żaden sposób nie usprawiedliwia twórcy - dwie wady które skutecznie zniechęciły mnie do korzystania z tego katalogu, i przy okzaji mocno zirytowały:

Podczas dodawania linku

- jak wybieram kategorię, stona się przeładowywuje, i znika wszystko co miałem wpisane w pozostałych polach - idiotyczne !!

- po wypełnieniu wszystkiego mogę sobie w nieskończoność klikać w przycisk "Wypełnij cały formularz" i nic się nie dzieje !!

Coś jest ewidentnie nie tak.

Używam Opery jakby co.

Nie wiem po cholerę się rejestrowałem...

AirMan

>> AirMan

Kategorię zaraz dodam. Jeśli chodzi o tą informację "Taka strona już jest w bazie, nie możesz dodać jej powtórnie" wiem - irytujące, muszę pogrzebać w kodzie i póki co, nie zlokalizowałem błędu, ale zmienie.

A jesli chodzi o znikanie tresci, jak w większosci formularzach jesli się nie robi "step by step" treść przy skomplikowanych formularzach znika ale tez mam zamiar poprawiać.

Co do tego "Wypełnij cały formularz" - jest wówczas gdy nie sprawdził Pan czy strona istnieje w bazie.

Co do rejestracji (nie mylić z dodawaniem stron) - jest stosowana informacja zawarta w formularzu, jakie są korzyści zarejestrowanych użytkowników.

[..] nie czytałem całego wątku co zresztą w żaden sposób nie usprawiedliwia twórcy

Mam nadzieje że doczyatał Pan "wstępna, nieoficjalna wersja testowa" ;)

Pozdrawiam, do oficjalnej wersji będzie wszystko OK.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności