Skocz do zawartości

Pozycjonowanie podstron

feliks

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Pozycjonuję stronę pewnej firmy na kilka fraz.

Przed przystąpieniem do pracy wybrałem kilka podstron najbardziej odpowiadającym danym frazom czyli takie które miały w tekstach przynajmniej jedną właściwą frazę.

Przez kilka miesięcy udało mi się większość fraz wypozycjonować do top 20 i dalej za Chiny nie mogę wejść do top 10.

Pewna kwestia mnie zastanawia. W top 10 wszystkie wyniki prowadzą do stron głównych.

Wiele z tych stron na stronach głowych ma bardzo mało tekstu powiedziałbym nawet, że prawie w ogóle. Czasami nie ma ani jednej frazy w tekście na którą strona jest pozycjonowana.

Napiszcie proszę czy z waszego doświadczenia lepiej jest pozycjonować stronę główną mimo, iż w przeciwieństwie do podstron ma ona znikomą ilość tekstu i często w ogóle nie ma frazy w tekście na którą jest pozycjonowana ?

Pozdrawiam.

Zatem z mojego doświadczenia: należy linkować odpowiednio cały serwis, a nie wyłącznie stronę główną. Jednocześnie trzeba pamiętać, że należy linkować stronę główną.

A przede wszystkim - pozycjonowanie to nie jest wyłącznie linkowanie.

dymna.jpg

Oczywiście że tak, trzeba wszystko kluczowe podstrony linkować tylko z głową. Pozycjonowałem stronę firmową na ponad 100 fraz, myślisz że przy targetowaniu na jedną stronę docelową dałbym radę... pewnie tak, tylko to jest zwyczajnie strata czasu i pieniędzy dlatego jak ktoś wie co i jak nie praktykuje tego, targetowanie na jedną stronę/podstronę jest nieopłacalne :)

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

Jeżeli jesteś zainteresowany publikacjami wpisów gościnnych, napisz do mnie @.

Dzięki za odpowiedzi.

Mam jeszcze pytanie. Załóżmy, że mam kilkanście stron zapleczowych i z każdej z nich ( głównie z 1 podstrony z każdej strony zapleczowej ) prowadzi link z danych anchorem do podstrony strony pozycjonowanej.

Czy myślicie, że jak zaczne powoli zmieniać linki prowadzące do podstrony na prowadzące do strony głównej klienta to czy nie będzie z tym żadnych problemów ?

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności