Skocz do zawartości

Mam ponad 120 linków do strony, a nadal brak indeksacji

sargon162

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem starą domenę (2003r), z webarchive odtworzyłem jej starą treść. Była tam strona jakiejś drukarni.

Ale pytanie jest takie, czemu od 2m-cy gugiel tam nie zajrzał, mimo ponad 120 linków?

Być może pomoże to że tylko 20 z nich to linki "nowe" rozesłane przeze mnie, a reszta to stare linki z przeszłości strony.

Bez adresu nawet szklana kula nic nie widzi :)

A skąd wiesz o istnieniu tych linków? Może widzą je narzędzia do sprawdzania BL, ale nie widzą roboty Google.

Skoro strona nie istnieje tyle lat, to nie ma się czemu dziwić, że nie jest indeksowana. Linkuj ją, pinguj, dodaj w GWT, dodaj mapę strony, zgłoś o ponowne rozpatrzenie i czekaj na efekty.

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

dzięki za rady sytuacja się rozwiązała :D

Nie wiem jak to się stało, ale przy instalacji Worpressa gdzieś zaznaczyłem opcje aby strona nie była dodawana do wyszukiwarek.

Mimo że stworzyłem swój robots.txt z pozwoleniem dla agentów, domyślnie WP nie pozwalał im włazić. Już odznaczyłem tą opcje i powinno być ok.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności