Skocz do zawartości

Google.pl nie hula?

matrag

Rekomendowane odpowiedzi

Ktoś Ci kawał zrobił:rolleyes:

Sprawdź sobie lokalnie plik c:\windows\system32\drivers\etc\hosts czy nie masz tam wpisu wskazującego na IP aftermarket (fake) albo na jakiś lokalny plik z informacją o sprzedaży domeny Google. Jeżeli pracujesz w firmie, w której używacie lokalnego DNS'a skontaktuj się z adminem. Może celowo blokuje google choć byłoby to dziwne.

Kampanie Google AdWords tylko 150 zł za miesiąc. Certyfikowany Partner Google.

No dobra - problem rozwiązany. Żaden dowcip tylko wirus - OTL załatwił sprawę, nie tylko ja tak mam.

Ciekawe natomiast że zainfekował mi jednoczesnie 4 kompy, które się wzajemnie nie widze po sieci.

PS - wcale nie uważam że to aftermarket.pl rozpuszcza te wirusy... :)

To nie wygląda na wirusa tylko celową konfigurację DNS'a.

Wejdź sobie w Uruchom (ikonka WIndows + R) i wpisz cmd (wiersz poleceń).

wpisz ipconfig /all

zobacz jakie masz adresy pod Serwery DNS. Jeżeli poznajesz te adresy z twojego LAN'u to na nich jest śmieszna konfiguracja. Wygląda na żart admina, zresztą niezły:/

Kampanie Google AdWords tylko 150 zł za miesiąc. Certyfikowany Partner Google.

Wygląda na żart admina, zresztą niezły:/

No. I ten straszny admin wleciał mi do domu przez okno, rzucił psu kiełbasę żeby zamknął dziób, pozmieniał DNS w moich 4 kompach i to akurat w czasie kiedy przy jednym siedziałem i uciekł przez komin... :D

PS - ipconfig w porządku. Jak ktoś ciekawy to mogę wkleić procesy, których wywalenie zamknęło temat.

PS2 - coś ten aftermarket jednak ma na "sumieniu", podobna rzecz choć już dawno (bo kto robi akurat im taki prezent): https://groups.google.com/group/pl.internet...0ec0d1f2ff16aa3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności