Skocz do zawartości

Jak to jest z tymi wynikami?

djluzak

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem czemu tak jest, ze:

- na haslo allinanchor:kwatery jestem na 5 miejscu

https://www.google.pl/search?hl=pl&c2coff=1...ukaj&lr=lang_pl

- a na haslo kwatery to mnie nigdzie na liscie nie ma - moze gdzies na 10000 pozycji bede

Za to na haslo pensjonaty jestem w allinanchor i normalnie na 5 pozycji.

Mam PR=4 i nie wiem o co tu chodzi?

Ktos mi to wytlumaczy. Czy mozna byc w sandboxie na jedna haslo a na drugie nie? O co tu biega?

P.S. Na haslo noclegi tez mam podobny problem.

Czy mozna byc w sandboxie na jedna haslo a na drugie nie?

Niestety można. Też mam ten problem z jedną z moich stron. Jestem w sandboxie dla frazy "web templates". To bardzo popularna fraza w Google (ok. 20.000 zapytań na dobę). Za mocno polinkowałem do strony i klapa :lol:

Czy ktoś już to przechodził i wszystko wróciło do normy? Czy rzeczywiście sandbox trwa 3 miesiące?

Pozdrawiam

ja czekam już 4 miesiące i nic. z allinanchor - 5 pozycja, bez brak strony w 1000

aha przypomniało mi się. google.com/sms/ miało ten sam problem. sms - brak. allinanchor:sms - 5 pozycja.

teraz jednak już wszystko dobrze. trwało to może z 5 dni.

ja czekam już 4 miesiące i nic.

No właśnie. Już gdzieś to pisałeś i właśnie mnie to niepokoi. Niby wszędzie się pisze 3 miesiące, a Ty mówisz już o czterech.

Dla allinanchor:web templates - połowa drugiej strony, ale po 3 tygodniach pozycjonowania i to dla takiej frazy to i tak myślę, że sukces

Będę chyba cierpliwie czekał i nie będę ściągał linków, bo wtedy może właśnie Google "pomyśli", że były nie za bardzo naturalne. Niech już sobie więc siedzą na stronach, a ja czekam...

Może jeszcze ktoś ma praktyczne doświadczenia z długością działania sandboxa?

nie no chodzi o to, że są bardzo popularne frazy. np. sms, online, pps i inne takie, gdzie stron jest kilka(kilkanaście) milionów i dużo zapytań. takie słowa wiążą się z dużą oglądalnością.

nawet z linkami we własnej domenie, bez linków zewnętrznych dostajesz filtr na dane słowo.

pisałem do google, ale jak zawsze zbyli mnie odwołaniem do reguł i nic się nie dowiedziałem

jak będę miał za dużo linków to czeka mnie sandbox ?

Jeśli strona jest nowa w necie, jeśli pozycjonujesz na popularne słowo lub frazę, jeśli pojawi się za dużo linków w zbyt krótkim czasie, to tak.

I nie wiem niestety, ile to jest za dużo linków w zbyt krótkim czasie :lol:

Niby wszędzie się pisze 3 miesiące, a Ty mówisz już o czterech.

U mnie po 3 miesiacach strona pokazała się w wynikach. Podskoczyła do ok. 50 pozycji po czym znowu wypadla. Po 2-3 tygodniach znowu wróciła ale na pozycji 150. Na tej podstawie wydaje mi się, że google wypouszcza stronę stopniowo.

Swoją drogą ciekawe kiedy to się ustabilizuje i czy jeszcze nie wrócę :lol:

pozdrawiam

Patki na innych zagranicznych forach spiewają że Sanbox może być krótki ale też bardzo długi np strona czasem wyjdzie z sanboxa a potem za chwile do niego wraca

Kto to wie jak to jest #-o

Ale 50 linków na raz nie szkodzi to przynajmniej wiadomo

Pozdrawiam

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

Jeszcze raz się podetpne jeśli na jakieś hasło w allinanchor: jestem w 30

a wynikach nie ma mnie w 500 to znaczy że wpadłem do sandboxa...?

Jeśli tak to czy to możliwe że na sam początek przesadziłem z gęstością dwuwyrazowej frazy na poziomie 8-9% ?

Albo nie jestem w sandboxie tylko do tamtych ston prowadzi więcej linków, do tej mojej na razie żadne (może 2-3 przypadkowe zupełnie) ?

...

jeśli na jakieś hasło w allinanchor: jestem w 30  

a wynikach nie ma mnie w 500 to znaczy że wpadłem do sandboxa...?

Zauważyłem, że jeśli na stronie nie ma jakiś podstawowych błędów związanych z pozycjonowaniem (oraz nie ma spamu ;) ), to wynik dla allinanchor:słowo i samo słowo są w zasadzie takie same. Potwierdza to, że pozycjonowanie w Google to praktycznie staranie się o linki z właściwym anchor text. Reszta to kosmetyka, nie mająca większego znaczenia. Oczywiście wielkość serwisu, właściwa struktura, nasycenie słowami kluczowymi, poziom PageRank ma jakieś znaczenie, ale linki to podstawa.

Teraz, jeśli jest bardzo duża rozbieżność między wynikami allinanchor:słowo (dobre miejsce), a samo słowo (cienizna), to dla mnie zawsze oznaczało to wpadnięcie do sandboxa.

Niekiedy załatwiam tak swoje strony przez pazerność ;) , gdy dla szybkiego efektu dodaję link w stopce jakiegoś forum. To niekiedy jest "zabójcze" dla nowej strony. Właśnie załatwiłem tak jedną domenę. Będę ją obserwował i zdam relację na forum ile to "zesłanie" trwa.

U mnie po 3 miesiacach strona pokazała się w wynikach. Podskoczyła do ok. 50 pozycji po czym znowu wypadla. Po 2-3 tygodniach znowu wróciła ale na pozycji 150. Na tej podstawie wydaje mi się, że google wypouszcza stronę stopniowo.

Mam podobną sytuację z jednym klientem pod jedną frazę.

Tzn. przez dodanie strony do jednego z katalogów, link z katalogu został potraktowany jako link do strony a orginalny URL jako DUPLICATE CONTENT (tak podejrzewam) i wyleciał z rankinku.

Po natychmiastowej reakcji i usunięciu wpisu, dopiero po 1-2 miesiącach link z katalogu zniknął z wyników, natomiast URL wrócił ale na 100-120 miejsce.

Przy allinanchor strona jest na : 3-4 pozycji. Trwa to juz chyba z 4 miesiace -> więc SANDBOX czy inne "bany" trwają chyba bardzo różnie.

Oczywiście przy innych kluczowych frazach strona jest na TOP 10 i jest OK.

Wniosek z tego taki - trzeba bardzo uważać co się robi, bo można dłuuugo czekać na powrót do łask.

P.s. Google oczywiście pisało w oficjalnym piśmie że nie stosują żadnych systemów "zaniżania" czy "zawyżania" wyników ;).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności