Skocz do zawartości

Problem ze zdobywaniem linków

przemkoo101

Rekomendowane odpowiedzi

Mam trzy pytania, które mnie nurtują na które prosiłbym o odpowiedz. :)

1. W jaki sposób można poznać czy linki z forum są nofallow?

2. Czy lepiej w przypadku linków nofallow linkować adresem strony czy anchorem?

3. Czy opłaca się umieścić dwa linki jeden dostrony głównej a drugi do jednej z podstron?

• Odpowiedzi 36
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Mam trzy pytania, które mnie nurtują na które prosiłbym o odpowiedz. :)

1. W jaki sposób można poznać czy linki z forum są nofallow?

2. Czy lepiej w przypadku linków nofallow linkować adresem strony czy anchorem?

3. Czy opłaca się umieścić dwa linki jeden dostrony głównej a drugi do jednej z podstron?

1. Źródło strony.

2. Moim zdaniem bez znaczenia, jednakże lepiej linkowac na ten sam anchor, na który pozycjonujesz.

3. Tak. Podstrony też trzeba (warto) linkować.

Zapraszam Cię do odwiedzenia mojego serwisu WWW związanego z uważnością oraz mindfulnessem, co jest niezwykle potrzebne w dzisiejszych zakręconych i zabieganych czasach.

Profesjonalna i skuteczna reklama zewnętrzna (outdoor) dla firm na terenie Śląska i Małopolski.
Piękne, wysokiej jakości stoły dębowe na zamówienie od profesjonalnego stolarza. Kliknij i sprawdź.

Mam pytanie, stosując jak najbardziej naturalne metody pozycjonowania udało mi się w szybkim czasie wypozycjonować jedną z moich stron na pierwszej stronie i pierwszym miejscu w googlach przy wpisaniu jednej frazy, ale gdy sprawdzam na innych laptopach jest ona także na pierwszej stronie ale już na dalszych miejscach, a kiedy sprawdzam przez znajomych na jeszcze innych laptopach i w innym miejscu w Polsce to jest już bardzo daleko. Co to oznacza?

Sorry za powielenie kwestii, ale może to będzie ważne - chodzi mi o frazę - aktualności z wrocławia :)

G. przechowuje dane na różnych serwerach, i może pokazywać różne wyniki, jeżeli wchodzisz z różnych IP.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

warto też wyczyścić pamięć wyszukiwarki, inaczej na twoim kompie zawsze będziesz TOP1, fajne to jest ale mało obiektywne.

https://leczyc.pl - Oferta stacjonarnego leczenia alkoholizmu Warszawa
psychiatra Warszawa - https://psychiatra-gabinet.pl
Interesuje Cię problematyka zależności odwiedź https://medox.org.pl znajdziesz odpowiedź jak leczyć uzależnienia, tu nie leczą pedagodzy i księża tylko lekarze  i psycholodzy z uprawnieniami..

po pierwsze chciałbym, żebyś rozwinął:

stosując jak najbardziej naturalne metody pozycjonowania udało mi się w szybkim czasie wypozycjonować jedną z moich stron na pierwszej stronie i pierwszym miejscu w googlach przy wpisaniu jednej frazy

czym dla Ciebie jest "jak najbardziej naturalne metody"? bo każde sztuczne nabijanie linków (jak np. ten w stopce) nie jest dla google "naturalna metodą pozycjonowania"

w kwestii cashu z wyszukiwarki... no cóż: musisz sporo poczytać ;) - proponuję ten dział i po kolei tematy podwieszone: warto.

natomiast w przypadku Twojego forum: zdecydowanie zmień title... to podstawa... no chyba, że Twoim marzeniem jest wyłącznie bycie w TOP1 na frazę "akcentujwroclaw.pl".

Sporo masz do nadrobienia...

trzymam kciuki, bo Wrocław to fajne miasto :)

dymna.jpg

Mam pytanie, stosując jak najbardziej naturalne metody pozycjonowania udało mi się w szybkim czasie wypozycjonować jedną z moich stron na pierwszej stronie i pierwszym miejscu w googlach przy wpisaniu jednej frazy, ale gdy sprawdzam na innych laptopach jest ona także na pierwszej stronie ale już na dalszych miejscach, a kiedy sprawdzam przez znajomych na jeszcze innych laptopach i w innym miejscu w Polsce to jest już bardzo daleko. Co to oznacza?

Sorry za powielenie kwestii, ale może to będzie ważne - chodzi mi o frazę - aktualności z wrocławia :)

No i jeśli jesteś zalogowany do google, gmail itp. to również przed sprawdzeniem w serpach się wyloguj, a wogóle to ściągnij sobie free monitor for google - tak na początek.

SEO in Bielsko-Biała 

... te automaty dodają strony do niemoderowanych katalogów...

Twoim zdaniem linki na forach są lepsze?

Dziesiątki razy lepsze, jeśli dodasz linka w stopce, do dobrego niezaspamowanego przez XR forum, a najlepiej napiszesz kilka postów, to ma on moc, a linki z nawet najlepszych katalogów to moc podzielona na kilkanaście tys linków wychodzących.

Zajmuje to więcej czasu niż wrzucenie do automatu, ale efekt jest lepszy, bardziej długotrwały.

a linki z nawet najlepszych katalogów to moc podzielona na kilkanaście tys linków wychodzących.

Ah te niedzielne mądrości ;) Możesz rozwinąć temat? Skąd bierze się ten podział mocy na kilkanaście tys. i dlaczego w przypadku for go nie ma? ;)

A posty vastar0 filtruj, bo to osoba, która zarabia sprzedając linki na forach i w stopkach :)

Niedawno na forum była lista prawie 300 for dofollow za 20zł, kup i po problemie, a w tematyczność nie wierz - nie ma wpływu na pozycjonowanie, jedynie na jakość ruchu jaki z takiego linka do Ciebie wejdzie.

P.S. No follow, a nie fallow - Bartkowi wkradła się literówa (mam nadzieję :D)

W przeciętnym forum ( nie patrzmy na branżowe PIO), linka w stopce ma co 10-20 użytkownik, więc statystycznie ilość linków wychodzących w stosunku do unikalnej treści, jest stanowczo na korzyść for. Siła linków z for też jest rozwadniana przez ich ilość, ale ilość linków wychodzących jest wielokrotnie mniejsza niż dla katalogów. Oczywiście nie mówimy tu o forach, gdzie codziennie melduje się kilkudziesięciu- kilkuset nowych użytkowników z dziwnymi nazwami, właśnie obchodzących urodziny ;) i zostawia linka w podpisie, bez postowania.

Grisham, jeśli uważasz że ilość linków wychodzących ze strony nie ma wpływu na ich moc to GRATULACJE

po pierwsze chciałbym, żebyś rozwinął:
stosując jak najbardziej naturalne metody pozycjonowania udało mi się w szybkim czasie wypozycjonować jedną z moich stron na pierwszej stronie i pierwszym miejscu w googlach przy wpisaniu jednej frazy

czym dla Ciebie jest "jak najbardziej naturalne metody"? bo każde sztuczne nabijanie linków (jak np. ten w stopce) nie jest dla google "naturalna metodą pozycjonowania"

w kwestii cashu z wyszukiwarki... no cóż: musisz sporo poczytać :) - proponuję ten dział i po kolei tematy podwieszone: warto.

natomiast w przypadku Twojego forum: zdecydowanie zmień title... to podstawa... no chyba, że Twoim marzeniem jest wyłącznie bycie w TOP1 na frazę "akcentujwroclaw.pl".

Sporo masz do nadrobienia...

trzymam kciuki, bo Wrocław to fajne miasto ;)

Witam, zacytowałem cały Twój post bo zawiera wszystkie ważne dla mnie kwestie, ale oczywiście dziękuję wszystkim za rady bo też były dla mnie bardzo ważne. Jak widzisz jestem w dziale dla początkujących więc poruszam się trochę jak dziecko we mgle (ha ha). ;)

Jeżeli mówię, że staram się pozycjonować stronę w sposób jak najbardziej naturalny to już tłumaczę co mam na myśli - otóż zrezygnowałem między innymi z automatycznego sposobu wymiany linków i dodaję je tylko na "piechotę" do stron, które wydają mi się sensowne. Staram się także o dodawanie nowych treści, które będą interesujące dla osób odwiedzających stronę. Na szczęście nie mam tzw. "ciśnienia" bo robię to dla przyjemności dla samego siebie (a zawsze sprawdzało mi się, że uczciwa, rzetelna praca wykonywana z przyjemnością prędzej czy później przynosiła mi też pieniądze) dlatego chciałbym postawić bardziej na "jakość, a nie ilość". Oczywiście zależy mi na tym by trafiało na moją stronę jak najwięcej osób, ale też chciałbym by z przyjemnością na tej stronie pozostali i do niej wracali, a to jest uzależnione przede wszystkim od treści. W tej chwili dla rozwoju strony stworzyłem także małe forum, którym bym chciał ją rozwijać i oczywiście pozwolę sobie w tym miejscu na auto-reklamę i zapraszam wszystkich do uczestnictwa - https://akcentujwroclaw.pl/forum

p.s. mam prośbę o sugestie dotyczące zmiany tytułu strony o czym pisałeś - dzięki jeszcze raz za wszelkie rady :D

Dzięki za polecony artykuł, przejrzałem go i faktycznie ciekawy. Niestety jednak choć mój angielski jest na dość przyzwoitym poziomie (jak myślę) to nie posługuję się nim biegle i nie wiem czy wszystkie sugestie google dobrze odczytałem - pozdrawiam ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności