Skocz do zawartości

Powrót do podstaw (jak linkować z zapleczem)

k0l3c

Rekomendowane odpowiedzi

Tak oglądałem teraz pewną stronkę w TOP1 i się zastanawiam.

Lepiej mieć 10 linków z różnych dobrze podlinkowanych zaplecz, czy 100 linków ze słabo?

Pytam ponieważ reorganizuję swoje aby być skuteczniejszym.

Hipotetycznie co jest lepsze 1 czy 2?

1. Puszczam na pozycjonowaną stronę 1000linków z seomatika i katalogów

2. Puszczam je na 100 stron zapleczowych i z nich linkuję do strony pozycjonowanej

penguins.jpg

Odwiedzaj regularnie mój blog o seo na lukaszt.pl podobno warto ;)

Dodaj 1000 linków z seomatika i katalogów. Sprawdź gdzie dostałeś te linki. Zbadaj parametry stron. Porównaj je z parametrami stron z Twojego zaplecza. Będziesz wiedział.

Jeśli nie będziesz wiedział, to zrób test.

Link linkowi a strona stronie nierówna.

Ostatni post na blogu - Po co Ci katalog stron?

if.pl

Ogólnie przykładowo walczę o pewną frazę i mam TOP10 ale strona ma powiedzmy sporo linków z ok 100 różnych domen, lepszych i gorszych.

A gość z TOP1 ma tylko 24 różne domeny. Oglądam to, a tu same zapleczówki, z tym że mają dobre PR średnio 3-4.

Dla tego się zastanawiam.

I przy okazji, optymalna ilość linków wychodzących z jednej domeny to ile tak na oko? do 5-6? czy mniej? i jak to się ma z linkami na podstronach?

penguins.jpg

Może ma strony które przekierowuje przez 301? Może te strony z których posiada link są bardzo mocne (PR daje jakieś pojecie o mocy, ale to tylko czubek góry lodowej). Może ma naprawdę mocną stara domenę która jest na tej pozycji ileś lat, może do tego ma nazwę exact match ze słowem kluczowym !!!

Co do optymalnej liczby linków wychodzących - mówi się, że do 100, ale w przypadku np portali, to nie ma to takiego znaczenia. W każdym razie, nie skupiałbym się na tym ile dokładnie ma być linków na każdej podstronie, tylko na tym, żeby strony zapleczowe miały duża moc i żeby linki na nich wyglądały w miarę naturalnie.

Ostatni post na blogu - Po co Ci katalog stron?

if.pl

Według mnie bardziej wartościowe są linki z wartościowych stron/blogów, które coś wnoszą, są użyteczne, itd. Katalogów prawie nie używam (poza kilkoma, które lubię). Zatem moim zdaniem lepiej mniej dobrych linków niż więcej ze śmietników. Chociaż prawdopodobnie gdy linków z mało wartościowych stron będzie mnóstwo to może to zrównoważyć silne linki w mniejszej liczbie.

Redaguję witrynę www.kredyty-lokaty-konta.pl. Porady i oferty bankowe, ranking kredytów gotówkowych, lokaty bankowe, kredyty mieszkaniowe, karty kredytowe i inne usługi, ranking kredytów hipotecznych. Wiadomości gospodarcze, finansowe, aktualne dane o inflacji 2022.

elpav napisał(a):
Może ma naprawdę mocną stara domenę która jest na tej pozycji ileś lat, może do tego ma nazwę exact match ze słowem kluczowym :D

Zapomniałem o tym wspomnieć.

- Linków ma może ze 100 w tym powiedzmy 50% to różne domeny.

- Linki idą z zaplecz z dobrym PR (czyli pewnie dobrze podlinkowane itd)

- Te zaplecza wyglądają słabo i są rozjechane także to w sumie dobry mocny spam

- Ale gość ani w keywordach nie ma tej frazy, ani w tekście, ani meta.. tylko na anchorach

Widać można wypromować warsztat samochodowy na słowo pączki..

penguins.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności