Skocz do zawartości

Google.cn ocenzurowane - Protest!

zabawa

Rekomendowane odpowiedzi

Google postanowiło podjąć współprace z rządem Chin i zdecydowało się cenzurować wyniki wyszukiwania w tym kraju zgodnie z wolą reżimu. Wobec takiej polityki Google wymyslilismy protest polegajacy na spozcjonowaniu strony www.google.cn pod slowem censorship.

szersze info o porteście/akcji tutaj: anti-censorship

mam nadzieje, ze zdecydujecie sie wesprzec swoja wiedza i umiejetnosciami ten protest

pozdrawiam

Obsessions in my head don't connect with my intellect

szersze info o porteście/akcji tutaj: anti-censorship

Widzę tam bogactwo linków w stopce, czy Ty aby na pewno tylko protestować chcesz??:)

"bytka abo ne bytka to je zapytka" - W. Shakespeare ;)

Niekończąca się impreza ;) ... wątroba zaleczona :D

Hej!

Chetnie przylaczylbym sie do podobnej akcji lecz aby zdobyla ona moje uznanie oficjalna strona akcji nie moze byc notka na blogu.

Pozatym czy nie lepiej linkowac do www.google.com (jako oficjalnej strony korporacji)? Wtedy moglibyscie liczyc takze na wsparcie ludzi z zagranicy.

A co o akcji mysli SEOPL team? :-)

Jakby dobrze przygotowac taka akcje mogloby cos z tego wyjsc. Moznaby wtedy naglosnic sprawe.

Pozdrawiam

Absurd, nonsens i hipokryzja.

Mój blog o SEO / SEM

Jakby dobrze przygotowac taka akcje mogloby cos z tego wyjsc.
Nic nie wyjdzie.

W tej chwili w Chinach ludzie pracują w obozach pracy tylko za to że mogą żyć, za jedzenie i spanie !

Wiedzą o tym władze wszystkich państw i nic z tym nie robią. Nie robią bo jest to dla jednych tania siła robocza, dla innych rynek zbytu.

Czy w sytuacji gdy pozwalają na to największe kraje świata, będzie miała jakiekolwiek znaczenia taka akcja ?

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Wielki Elektronik

Wiedzą o tym władze wszystkich państw i nic z tym nie robią.

Irek, to prawda.

Chodzi jednak tutaj o to, ze potezna koproracja jaka jest Google zawsze uwazana byla za broniaca praw czlowieka (np. prawo do prywatnosci o czym ostatnio bylo glosno). I taka firma nagle chce "podbic" Chinski rynek przyczyniajac sie do ograniczania wolnosci slowa w tym kraju co robi wspolpracujac w wladzami.

Wielkie G. zmienia takze gruntowne zasady na ktorych funkcjonowalo do tej pory (nie manipulowanie wynikow i nie cenzorowanie ich). Na temat zmiany tych zasad mozesz poczytac sobie w ostatnich notkach na blogu Pneumy.

Z takimi zachowaniami trzeba walczyc, bo ja np. osobisie uwazam ograniczanie wolnosci slowa / wolnosci dostepu do wiedzy za jedna z najgorszych zbrodni tego swiata.

Jako ze niemamy innego sposobu na walke z czyms takim to jako pozycjonerzy mozemy zrobic podobna akcje pokazujac tym samym, ze nam sie to nie podoba. Podobnie wygladala np. niedawna akcja "Ptasia grypa" ktora byla manifestem politycznym.

Licze, ze wlasciwe osoby sie odezwa i akcja zostanie zorganizowana.

Pozdrawiam

Absurd, nonsens i hipokryzja.

Mój blog o SEO / SEM

jezeli akcja ma miec powidzenie koniecznie trzeba zrobic niemieck, angielska i francuska wersje strony i napisac o tym na seo-forach tychze krajow - niech sobie google zobaczy w linkach "kto sie podpisal" pod protestem :)

ps. francuzi szczegolnie sie uciesza - strajki to ich zywiol :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

mnie google.cn w ogóle sie nie ładuje (przerzuca na google.pl). Czy gógle czasem nie zawiesiły tej strony?

Natomiast https://www.google.com/intl/zh-CN/ ładuje się bez problemu.

fotoblog Dobromiły - chyba wiadomo co to...

Centrum Nanofotoniki - naukowe konsorcjum nanofotoniczne

Panowie, Chiny to nie jest pierwsze z brzegu państewko! To prawdziwe mocarstwo, ponad miliard mieszkańców, 80% tego co macie w domu, zostało wyprodukowane w Chinach. Nie można poprostu narzuć im swojej woli i powiedzieć: albo demokratycznie, albo nie szukamy. W takim wypadku lepsza jest ewolucja niż rewolucja - na początku trzeba zdobyć przyczółek, a potem powoli postarać się o coś więcej.

Dała matka rozum? To kombinuj.

Yahoo i MSN juz dawno cenzuruja wyniki..Rynek chinski jest ogromny i bez takiej cenzury google straciloby czesc rynku (a na to pewnie nie moga sobie pozwolic). Szkoda troche, jedno co jest ok to to ze nie udostepnili GMaila i Gtalk chinczykom bo jeszcze pewnie musieliby udostepniac prywatne wiadomosci userow :-/

:)

pozycjonuj.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności