Skocz do zawartości

Zarobki w Seocopywritingu

karolina2585

Rekomendowane odpowiedzi

sindirius ja wiem, że bardzo byś chciał tą piątkę, ale pisanie o niej raczej nie sprawi, że marzenia się spełnią ;) Oczywiście jeśli znalazłeś jelenia, który Ci tyle płaci, to tylko dobrze dla Ciebie ;)

Co to za insynuacje, jakobym chciał teksty po 80gr... płacę równe drugie tyle :P (nie uważam absolutnie, że to duże stawki, ale na tyle wyceniam tą pracę).

Już widzę najazd ludzi z Mcdonalds'a na zpn, wygrywających aukcje po 50 groszy za 1k zzs.

Nie mam nic przeciwko o ile jakość nie będzie adekwatna do stawki ;)

Już widzę najazd ludzi z Mcdonalds'a na zpn, wygrywających aukcje po 50 groszy za 1k zzs.

Nie mam nic przeciwko o ile jakość nie będzie adekwatna do stawki ;)

Warto by ich było zatrudnić, przecież to absolwenci studiów humanistycznych ;)

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Po kilku copywriterach, również firmach wreszcie trafiłem na kogoś w miarę sensownego. Sumiennie, szybko, w przystępnej cenie 3zł za 1000 znaków, ale nie powiem nie było łatwo znaleźć taką osobę.

Moim zdaniem jeśli złapiesz kilku pozycjonerów to uzyskasz stały dochód. Miesiąc w miesiąc będą zlecali Ci różne teksty, a jeśli możesz napisać tekst dobrej jakości to zwiększasz możliwość zarobków.

@gerdi, Grisham, to że Was nie stać na takie stawki/nie chcecie za takie stawki pisać, nie oznacza automatycznie, że takich stawek nie ma. Istnieją i to jako więcej niż "średnia", tylko nie na takich durnych serwisach jak ZPN czy w ogłoszeniach na Oferii albo PiO, gdzie faktycznie się szuka jeleni piszących za 80gr lub za darmochę. Ale opierając się w "badaniach nad rynkiem" tylko nad tym trzema "mediami" można sobie wyrobić kłamliwy osąd.

Sam tak myślałem jeszcze kilka tygodni temu, ale kilka rozmów i spotkań z klientami pokazały, że ten "rynek" kształtowany o ZPN, PiO, Oferie czy nawet Allegro można o kant tyłka potłuc, bo jest zaledwie namiastką tego, co można uznać za seo copywriting (w szerszym znaczeniu copywriting).

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

A tak w ogóle to po co pisać teksty seo (niskiej jakości) za 80gr skoro można pisać wartościowe artykuły po minimum 5zł za 1000 znaków? Oczywiście dla pozycjonera to jest ok ale chodzi mi bardziej o osoby piszące...

Może dlatego, jak z moich obserwacji wynika (choć niewiele mam z tym do czynienia), że dobry tekst niewiele osób potrafi napisać. Kilka razy miałam osoby, których zadaniem było napisać dobry tekst, a wyszła lista wiadomości, z których tekst trzeba było dopiero tworzyć. W mojej sytuacji kończyło się na pisaniu nowego na podstawie pierwowzoru. Tylko, że byli to "specjaliści", a nie copywriterzy.

Potrzebujesz dobrych tekstów? Zajrzyj na moją stronę Corpicorn.pl Możesz też skontaktować się ze mną przez
GG 38739641 :)

https://seniorzy24.pl/

A tak w ogóle to po co pisać teksty seo (niskiej jakości) za 80gr skoro można pisać wartościowe artykuły po minimum 5zł za 1000 znaków?

Na takie teksty jest własnie zapotrzebowanie, a pozycjonerzy szukają oszczędności i nie potrafią docenić wartościowych artykułów.

Osobiście proponuję klientom tematyczne artykuły wysokiej jakości, nie tylko teksty na precle (choć i przy tych staram się podobnie :)). Najczęściej jednak spotykam sie z odmową, bo ktoś inny napisze im "to samo" za wspomniane już 80gr. Wątpię jednak, żeby w tej cenie otrzymali to samo, co ja im oferuję.

Copywriting - GG: 6473667

Chętnie nawiążę stałą współpracę pisząc wysokiej jakości artykuły na portale tematyczne.

Przy okazji zapraszam na mój autorski blog konsumencki - Smakata.pl

Wydaje mi się, że zarobki wynikają z oczekiwań. Niektórzy chcą za kilka złotych mieć tekst na profesjonalnego bloga tematycznego. Tak się nie da. Taki tekst trzeba odpowiednio przygotować, zebrać informację, zrobić szkic - edytować itd. Tego się nie da zrobić za kilka złotych, bo to są godziny ciężkiej pracy.

Wydaje mi się, że dorobić można. Jeśli jednak ktoś myśli o tym zajęciu jako DG - raczej ciężko. Zusy, podatki etc. zjedzą lwią część zarobków, więc na prawdę w tym czasie trzeba albo niewyobrażalnie dużo pisać - albo robić to 25 godzin na dobę.

Internety robie! Jeśli Ty też to sprawdź nowy SAX.PL - tani hosting www. Kod rabatowy dający 50% zniżki to: [sAX2014].

Co to za insynuacje, jakobym chciał teksty po 80gr... płacę równe drugie tyle tongue.gif (nie uważam absolutnie, że to duże stawki, ale na tyle wyceniam tą pracę).

Tak, płacisz dwa razy tyle tylko, że za teksty z synonimami co pisze się dwa razy dłużej :) /

Jak ktoś szuka seo copywritera, na stałe zlecenia to polecam siebie. :P

• 2 miesiące temu...
Trzeba zbudzić ten temat :) Jak Wam idzie? Bo ja muszę się pochwalić, że póki co uzbierałam na Textmarkecie 67,50 ;) i dążę do zleceń. Może ktoś z Was zarabia na Textmarkecie i mógłby pochwalić się ile? ;)

W moim przypadku "wstawione artykuły: 96 / sprzedane artykuły: 45 / niesprzedane artykuły 51 / łączne przychody: 121,50 PLN" plus bonus 20 zł i 0,66 zł z programu partnerskiego. Zamówień nie biorę; po prostu od czasu do czasu wrzucę jakiś tekst, gdy mam natchnienie ;)

• 3 miesiące temu...

A jak wygląda kwestia rozliczenia się z Textmarket? Trzeba samemu odprowadzić podatek z tego co wiem. Uzbierał ktoś już odpowiednią kwotę do wypłaty? U mnie wisi póki co 30 parę złotych i nie wiem czy jest sens pisać dalej.

Ja rok temu postanowiłem dorobić sobie właśnie na copywritingu. Zaczynałem od 0, nie miałem pojęcia zbytnio o tym jak pisać itp. Zacząłem od czytania blogów o seocopywritingu, najbardziej pomógł mi ten : https://blog.copywrite.hpark.pl/.

Nie pamiętam jak dwa pierwsze miesiące ( na pewno poniżej 1000zł).

Ale w trzecim i czwartym było już regularnie ponad 1000 ( jakies 1200).

Nie ceniłem się zbytnio, to i zleceń było dużo ;) Pisałem precle po 1,2zł-1,3 zł / 1000 znaków. Czasem za 2zł /1000 teksty na zaplecza.

Zlecenia brałem głównie z Allegro, tzn. można powiedzieć że tam się oferowałem / sprzedawałem :P. Oprócz tego to forum, ZPN i Oferia. Jednakże najszybsza droga do zwiększenia zarobków, to znalezienie kilku stałych klientów, którzy prowadzą jakieś strony/blogi zapleczowe. Ja złapałem chyba 4 takich i potem już nie martwiłem się o zlecenia tylko pisałem.

Po 4 miesiącach już mi się mózg lasował od tej pracy :P Np. 100 tekstów na 1000 znaków na frazę deska barlinecka w 2 dni :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności