Skocz do zawartości

Scrapebox czy Xrummer?

Stanleyek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

1) Linkując mocnymi linkami , masz mocne zaplecze. Modna jest też unikalna treść. Wpisz sobie jakąś trudną fraze w google , zrzuć 700-800 wyników (np: za pomocą Free Google Monitor) do scrapeboxa/link checkera. Jest szansa że namierzysz zapleczówki/źródła z których linkuje konkurencja (jeśli to faktycznie trudne frazy to istnieje wysokie prawdopodobieńst to warto robić zaplecze tematyczne). W ten sposób dowiesz się więcej o konkurencji i efektywnych metodach jakimi można pozycjonować. Chociaż np: ja bym od zaplecza nie zaczynał. Zweryfikuj jak bardzo trudne są to frazy. Jest pewien % osób który twierdzi , że jeśli fraza np: "serwis okien" ma 30 mln wyników to musi być trudna ( a trudna nie jest).

2) Sama w sobie wartość BL nie świadczy o mocy zaplecza.Liczy się moc linków. Wyobraź sobie , że o mocy pojedyńczego linka świadczy liczba z zakresu 0-1. A BL to wiadomo o 0 do + nieskończoności. Wyobraź sobie wszystkie możliwe konfiguracje jak byś miał te 2 liczby pomnożyć. Jest tego trochę nie ?;)

3) Po prostu czytaj forum ;). Efektywniej będzie pytać się o jakieś wątpliwości niż o recepty. Nie unikaj for zagranicznych.

4) Do wszystkiego do czego można korzystać poza linkowaniem z blogów. Sporo osób nabija tym bl pod statlinki i inne wynalazki. Na którymś z seo blogów było to super opisane...może ktoś zapoda linka.

5) Więc zacznij od najprostszych i co jakiś czas nowe wyzwania. Skup się na efektywnym zdobywaniu linków. Zaplecza też muszą mieć określoną moc , szczególnie na trudne frazy (więc patrz pkt 3).

6) Wiele wyjaśni jak napiszesz o jakie frazy walczysz.

Na początku napisze ,że bardzo dziekuje za takie cenne posty:) I napewno pomoże mi to wszystko w budowaniu mojego imperium:)

Walcze o frazy związane z Nakryciami głowy czyli: Kapelusze/czapki itp.

Oraz

o frazy związane z meblami. Kolega z forum napisał mi że jeżeli chodzi o meble to będzie bardzo Ciężko i mnie pewnie konkuręcja zje:)

Kontakt: gg:7910861, PW
Zapraszam do sklepu: Sterkowski.pl - Czapki i kapelusze na każdą głowę :-)

Jeśli chodzi o meble, to mogę powiedzieć co nieco o frazie meble kuchenne.

Kilkuletnia domena w top5 w kosztach kilkuset złotych.

Pozdrawiam,

Mariusz

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Jeśli chodzi o meble, to mogę powiedzieć co nieco o frazie meble kuchenne.

Kilkuletnia domena w top5 w kosztach kilkuset złotych.

Pozdrawiam,

Mariusz

Kuchnia to nie zabardzo:) Preferuje bardziej sypialnie:)

Panowie rozumiem ,że już późna godzina kobiety czekają w waszych łożach...

Ale mi chodziło że meble bardziej do sypialni:P

No cóż, każdy ma jakiś fetysz ;)

Serio Stanleyek, w tym co Ci poleciłem nie ma żadnej złośliwości - SEO to nie budowa rakiet, ale nie mając praktycznie żadnej wiedzy - a nie masz - nie ogarniesz trudnych fraz, czy jak to można powiedzieć - fraz w których są gracze mający kilkadziesiąt razy większą wiedzę od Ciebie (pomijam kwestie budżetów). Wiadomo, że fora i blogi to skarbnica wiedzy, zwłaszcza w naszej branży, ale naprawdę dobrze zacząć od przeczytania książki - wiem sam po sobie, bo tego nie zrobiłem na początku ;)

Panowie rozumiem ,że już późna godzina kobiety czekają w waszych łożach...

Ale mi chodziło że meble bardziej do sypialni:P

No cóż, każdy ma jakiś fetysz ;)

Serio Stanleyek, w tym co Ci poleciłem nie ma żadnej złośliwości - SEO to nie budowa rakiet, ale nie mając praktycznie żadnej wiedzy - a nie masz - nie ogarniesz trudnych fraz, czy jak to można powiedzieć - fraz w których są gracze mający kilkadziesiąt razy większą wiedzę od Ciebie (pomijam kwestie budżetów). Wiadomo, że fora i blogi to skarbnica wiedzy, zwłaszcza w naszej branży, ale naprawdę dobrze zacząć od przeczytania książki - wiem sam po sobie, bo tego nie zrobiłem na początku ;)

Ja to jak najbardziej rozumiem. Myślę o kupnie jakiejś książki i tak pewnie zrobię ,że pewnego pięknego sobotniego popołudnia wybiorę się do empiku i kupię polecaną przez Ciebie książke.

Ale to że nie mam praktycznie żadnej wiedzy nie znaczy ,że mam jej nie zdobywać.

A najlepszym tego sposobem jest właśnie pisanie na forum tak jak i ja to robie.

Bo w ten sposób zawsze dowiem się czegoś nowego, dostane jakąś cenna radę.

"Odkryto amerykę bez poradników i map", więc i ja mogę uczyć się ekperymentując bo nie pozna się czegoś lepiej póki samemu tego nie spróbujesz(przepraszam że tak tymi powiedzeniami zarzucam:D) Nie mam zamiaru od razu rzucać się na trudne frazy, Nie zależnie jaka to wiedza każda trzeba miarowo przyswajać i ja zamierzam tak zrobić;) Powolutku poznawać podstawy a potem rzucać sobie coraz to nowe i trudniejsze wyzwania które może kiedyś przyniosą możliwości atakowania właśnie trudnych fraz:)

Stanleyek, niestety dla Ciebie to jeszcze nie ScrapeBox, ani XRumer.

Linkowanie można tanio kupić i przy pozycjonowaniu trzech stron spokojnie możesz to zrobić tanio i skutecznie.

Dla Ciebie SB to powinno być narzędzie do zupełnie innych celów.

Link do bloga, który banalny miał na myśli (chyba) masz tutaj:

https://seo-z.pl/

tylko w tej chwili mi nie chodzi... może arve przestał wspierać temat ...?

mam nadzieję, że nie, bo fajnie opisywał program.

Pamiętaj jednak, że najważniejszym narzędziem, którego powinieneś używać w SEO jest Twoja własna głowa. Wielu ludzi kupuje spamiarki, ale działają z nimi totalnie bezmyślnie: wtedy to jest marnowanie kasy...

dymna.jpg

Stanleyek, niestety dla Ciebie to jeszcze nie ScrapeBox, ani XRumer.

Linkowanie można tanio kupić i przy pozycjonowaniu trzech stron spokojnie możesz to zrobić tanio i skutecznie.

Dla Ciebie SB to powinno być narzędzie do zupełnie innych celów.

Link do bloga, który banalny miał na myśli (chyba) masz tutaj:

https://seo-z.pl/

tylko w tej chwili mi nie chodzi... może arve przestał wspierać temat ...?

mam nadzieję, że nie, bo fajnie opisywał program.

Pamiętaj jednak, że najważniejszym narzędziem, którego powinieneś używać w SEO jest Twoja własna głowa. Wielu ludzi kupuje spamiarki, ale działają z nimi totalnie bezmyślnie: wtedy to jest marnowanie kasy...

Poczatkujący, po tobie nie spodziewałem się takiej opini.:)

Czytałem Twoje wypowiedzi jak zachwalałeś SB, napewno bym źle pieniędzy nie wydał "jedyna rzecz jakiej nie robi ten program to wywieszanie prania" ,"Płaci się za 15% jego możliwości"

Edit: Dla wyjaśnienia nie uważam ,że SB to tylko spamiarka, czytałem już niektóre artykuły ze strony https://seo-z.pl/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności