Skocz do zawartości

Techniczne rozwiązanie masowego sprawadzania pozycji

Tom:-)

Rekomendowane odpowiedzi

pewnie mają maszynę, która ciągle pracuje i monitoruje (lub kilka w zależności od liczby klientów oraz domen).

Wydaje mi się, że to nic innego jak wysyłanie zapytania, następnie sczytanie danych z serp'a :)

Żeby nie było opieram się również na wypowiedzi @Grisham i wnioskuje ;)

Wdrożenia sklepów Prestashop: www.selljus.pl

tak jak pisze Grisham - kilka (-set) (tysięcy) proxy i jazda :)

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Wcześnie google udostępniał Google SOAP Search API (powinno jeszcze działać, jeżeli ktoś ma api key)

Było coś nowszego: AJAX Search API, ale nic więcej o tym nie wiem.

Widziałem jakiś cennik kiedyś. Chyba 1000 zapytań do google dziennie, jakieś $ kosztowało.

a9177b36246d7ce96fa698c9971dd36b.png

Sprzęt akwarystyczny kupuj w moim - sklep akwarystyczny.

adwokat częstochowa - Radca prawny Grzegorz Ledwoń. Pomoc w sprawie odszkodowania.

Ajax API o ile się nie mylę sprawdzało tylko jakieś 32 pozycje - tak było kiedys, może już dają setkę. W sumie to wyniki są tam dośc szybko więc może rzeczywiście z jakiegoś Ajax API korzystają - ale to by wymagało, że ktoś na stronie by musiał być - a to pewne nie jest.

Obstawiam jakiegos dedyka + kilka klas IP + własne proxy.

Nie wiem jak dokładnie działa webpozycja.pl, ale póki co jestem zadowolona z jego użytkowania. Testowałam kilka programów i np. po sprawdzeniu pozycji przez Free Google Monitor, za każdym razem dostaję filtra, muszę przepisywać kod z obrazka. Jedynie co wkurza mnie w webpozycji to to możliwość sprawdzania pozycji tylko do 100. Wiem wiem, że mało kto obserwuje swoje pozycje poza 100, ale mnie to interesuje.

Porządne prywatne proxy, droga zabawa [...] bardzo dobre ale niestety bardzo drogie.
Bardzo dobrze i tanie znajdziesz tutaj: https://www.proxymarket.pl/

-------

Za pomocą modułu Site SEO Master wchodzącego w skład Proxy SEO Master i proxy z https://www.proxymarket.pl/ sprawdzam zaindeksowanie kilku tysięcy adresów w kilkanaście minut, więc technicznie rzecz biorąc możesz sprawdzać tyle samo lub nawet więcej keywords.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności