Skocz do zawartości

Co robić, aby nie stracić PageRank kupionej domeny?

Konrad5000

Rekomendowane odpowiedzi

Czy jeżeli kupuję domenę posiadającą jakiś wartościowy PageRank to muszę ją natychmiast uzupełnić treścią podobną do tej jaką miała wcześneij i linkować, aby tego PR nie stracić? Od czego zależy utrzymanie tego PR?

I drugie pytanko - czytałem tu na forum o "oszukanym PR", ale nie mogę znaleźć wątku w którym jest o tym więcej. Czy kojarzycie gdzie to leży?

Swego czasu kupiłem kilka domen z PR, ale nie stawiałem na nich niczego tematycznie podobnego. Gdy tylko znalazła się w moich rękach uzupełniałem ją treścią i szybko linkowałem :) Warto też aby taka domena miała jeszcze jakieś linki w indeksie w momencie gdy ją nabywasz.

Jeśli chodzi o fake pagerank to możesz wpisać w google cache:nazwadomeny i sprawdzić czy w cache jest ta strona, jaka wyświetla się po wpisaniu domeny ;)

Coś nie chce mi się wierzyć w te przekierowania 301 bez skutków ubocznych ... .

Kupujesz taką domeną ale i tak musisz ją full dopalić aby nie straciła PR .. , pytanie jaka różnica byłaby z dopaleniem 'czystej' domeny .. , no plusem jest jeszcze jej wiek ... .

Wdrożenia sklepów Prestashop: www.selljus.pl

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności