Skocz do zawartości

Blog w USA

Jakub M

Rekomendowane odpowiedzi

Witam;

mam zamiar zrobić blog tematyczny w języku angielskim, który ma być głównie odwiedzany na terenie USA.

Zastanawiam się nad serwerem z nazwa.pl (Active) gdzie udostępniają transfer bez limitu.

Pytania:

Czy serwer z firmy z Polski oraz z terenu Polski ma wpływ na funkcjonowanie bloga, serwisu na terenie USA ?

Jakie macie opinie na temat serwerów Active z nazwa.pl ?

Dziękuje i Pozdrawiam.

A nie lepiej coś ze Stanów? Niechby i Hostgator. Potrzebujesz nielimitowany transfer do bloga. (przy czym nielimitowany trzeba brać w cudzysłów)?

Scrapebox & SEO tools Windows VPS łącze 1Gigabit!

Biotechnologia medyczna ..... Seoprzyjazny Silnie Moderowany Katalog Stron PR2

"Ludzie mocno przeceniają swój wpływ na innych i zdecydowanie niedoceniają swojego wpływu na siebie samych" by SZ 2009

pzreciez prawdopodobnie głównym problemem przy większej ilości odwiedzin nie będzie transfer a obciążenie CPU. Kup sobie w stanach VPSa za grosze i będzie ok. Nazwa to 360 zl brutto, za takie pieniędzy dostaniesz dobry VPS + DA. Z lokalizacja USA to raczej chodzi o ping a nie o geolokalizacje IP, ale to i tak jeszcze zalezę od wielu czynników

kup gdzie znajdziesz taniej :) ja mam bloga (wordpress+cache) z gigantycznym ruchem na ovh i jak narazie mnie nie wywalili.

wszystko zależy od ilości ruchu na poczatku myśle dowolny polski hosting wyrobi a jak Ci sie strona rozbryka to oczywiście zmienisz na coś lepszego.

pzreciez prawdopodobnie głównym problemem przy większej ilości odwiedzin nie będzie transfer a obciążenie CPU. Kup sobie w stanach VPSa za grosze i będzie ok. Nazwa to 360 zl brutto, za takie pieniędzy dostaniesz dobry VPS + DA. Z lokalizacja USA to raczej chodzi o ping a nie o geolokalizacje IP, ale to i tak jeszcze zalezę od wielu czynników

Polecisz coś konkretnego?

Wykonam profesjonalne projekty graficzne stron www

Jak masz krótko z budżetem to spóbuj znaleźć promocję na lowendbox.com. Ale tylko polecane firmy!!!

Wiem, że można wierzyć quickweb i chicagovps - z własnego doświadczenia.

Zastanów się jakie masz mieć zamiar obciążenie strony, bo może vps Ci nie potrzebny na początek - odpadnie kłopot z administracją serwerem. A VPSy managed to dodatkowe koszty.

Pozdrawiam,

B.

"Ludzie mocno przeceniają swój wpływ na innych i zdecydowanie niedoceniają swojego wpływu na siebie samych" by SZ 2009

A nie lepiej coś ze Stanów? Niechby i Hostgator. Potrzebujesz nielimitowany transfer do bloga. (przy czym nielimitowany trzeba brać w cudzysłów)?

Wiatam;

Jak trzeba to kupię w USA.

Interesuje Mnie tylko (a nie mam o tym pojęcia) czy lokalizacja serwera w Polsce ma wpływ na funkcjonowanie serwisu, bloga po drugiej stronie oceanu (jak to wygląda ze strony technicznej).

Oraz czy serwery z nazwa.pl są jakościowo dobre (nie chodzi o cenę czy dużo czy mało), tylko jak to wygląda ze strony technicznej, parametry, jakość usługi itd.

Pozdrawiam.

Przychodzą mi do głowy 2 rzeczy:

1. Na hosting w stanach wchodzący będą mieli bliżej (strona szybciej zareaguje i się otworzy im)

2. Geolokalizacja być może jest dla google ważna, jeśli chcesz się wypozycjonować w google.com

B.

kup gdzie znajdziesz taniej :) ja mam bloga (wordpress+cache) z gigantycznym ruchem na ovh i jak narazie mnie nie wywalili.

wszystko zależy od ilości ruchu na poczatku myśle dowolny polski hosting wyrobi a jak Ci sie strona rozbryka to oczywiście zmienisz na coś lepszego.

Witm;

ten blog (wordpress+cache) to w wersji anglojęzycznej ?

Masz wejścia z USA lub UK ?

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności