Skocz do zawartości

Własne dns'y

wojtx

Rekomendowane odpowiedzi

Witam i odrazu małe pytanie.

Próbuje "stworzyć" właśne dnsy, chciałbym by dla domeny x.pl wyglądały tak: ns1.x.com.pl, ns2.x.com.pl

i tutaj pojawiają się problemy, nie wiem czy wszystko dobrze robię a odpowiedzi na moje pytanie w sieci nie znalazłem więc może tutaj ktoś pomoże

w panelu rejestratora domen ustawiłem coś takiego:

host.png

188.x.x.x to adres ip serwera na którym znajduje się strona

w panelu da natomiast:

da.png

robiłem kilka kombinacji; w tym momencie adres https://mojadomena.com.pl wyświetla index.html z serwera natomiast https://www.mojadomena.com.pl nie wyświetla, gdzie zrobiłem błąd i czy to co zrobiłem powinno działać?

z góry dzięki za pomoc bo sam męcze się już dwa dni;)

Witam i odrazu małe pytanie.

Próbuje "stworzyć" właśne dnsy, chciałbym by dla domeny x.pl wyglądały tak: ns1.x.com.pl, ns2.x.com.pl

i tutaj pojawiają się problemy, nie wiem czy wszystko dobrze robię a odpowiedzi na moje pytanie w sieci nie znalazłem więc może tutaj ktoś pomoże

w panelu rejestratora domen ustawiłem coś takiego:

host.png

188.x.x.x to adres ip serwera na którym znajduje się strona

Teraz masz tylko @ czyli wskazanie na samą domenę, stąd może nie działać www.twojadomena.pl

Potrzebujesz wspisów typu:

www	IN	CNAME	178.19.106.186
ns1	IN	A	178.19.106.186
ns2	IN	A	178.19.106.187

jeśli potrzebujesz MX(poczta)

@			   MX	  10	  twoja_domena.pl.

IP oczywiście wpisz swoje :)

Twojej firmie potrzebne są usługi informatyczne, możesz potrzebujesz spawanie światłowodów,a po pracy Squash w Krakowie

nowa zabawka mykat.pl czeka na Twój wpis - Uwaga restrykcyjna moderacja ;) oraz nowy profil w serwisie twitter.com/itserwis

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności