Skocz do zawartości

Prywatny Hosting

Sanchez Spinoza

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A ja powiem tak... nie znam się zbyt dobrze na prowadzeniu firmy hostingowej, ale jeśli czegoś chcesz to możesz to osiągnąć tylko poświęcając temu dużo czasu. Sądze, że jeśli naprawdę chcesz założyć własny hosting to zaczynając już teraz się uczyć zrobisz to za jakieś 1,5 (może szybciej jeśli poświęcisz temu naprawdę dużo czasu) roku :spam:

Jak zrobiłem pierwszą grę jakeś 3 lata temu i powiedziałem do kolegi, który też zrobił gre, że może założylibyśmy stronę z naszymi grami to się śmiał ze mnie i mówił, że nie ma szans... mineło 2 lata i założyłem stronę, ale w trakcie wyszło, że i tak jeszcze dużo muszę się nauczyć :) (i cały czas wychodzi coś nowego)

I tak samo jest ze wszystkim - nie musisz rezygnować z tego pomysłu, ale musisz podejść do tego odpowiedzialnie i nie rzucać się od razu na głęboką wodę...

#gryzonie

Chyba jesteśmy ludźmi pdobobnej maści że tak powiem.

Ja też się często rzucam na głęboką wodę nie patrząc ile do dna.

czasem to pomaga czasem rujnuje wszystko.

Zgadzam się z tym że trzeba dążyć do tego co się chce ale hmm w tym kierunku to koszty które trzeba zaryzykować przewyższają moje możliwoście.

P.s A jaką macie tą stronę z gami? :spam: może coś [sciągnę]

Pozdrawiam.

Profesjonalne publikacje Content Marketingowe - zamów online na BlackHood.pl 

Szeroki wybór Łożysk samochodowych

Polecam również Praca Bielsko

Ja niczego nie chciałem za darmo. Z zasady nie ufam rzeczom, które są za darmo.

też wole zapłacić, niż martwić się że nawet nie mogę pomarudzić, gdy serwer na którym jest strona padnie. po za tym strony mają zarabiać, gdy nie działają to nie zarabiają i pomimo darmowego hostingu można ponieść większe koszty niż w przypadku zapłacenia za porządny hosting.

Masyw nie obraź się.... ale widząc Twoje zmagania z PHP uważam, że nie leży to w zakresie Twoich możliwości. Poprostu nie masz do tego predyspozycji. Przynajmniej nie stworzenie firmy hostingowej gdzie zostaniesz jednoosobowym adminem serwera. Może co innego jak byś zatrudnił admina dla serwera. Adminem serwera, do tego chcącym sprzedawać usługi hostingowe musi być osoba która naprawdę dobrze się zna na technologii sieciowej serwerach, zabezpieczeniu, oprogramowaniu, do tego znać angielski na tyle, aby bez problemu rozumieć techniczny język, czytać o nowościach zabezpieczeniach itd.. Moim zdaniem szkoda czasu...

Chyba, że chcesz mieć klimat taki jak superhost. To jednak nie jest takie proste. Co innego "bycie" adminem własnego serwera na własne potrzeby, a co innego świadczenie usług hostingowych.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zgadzam się. Poniosło mnie troche.

Ale jak pisałem wcześniej nie wiedziałem że to takie trudne i kosztowne.

P.s Hmm a może wy poprostu wszyscy macie już swoje firmy hostingowe i boicie się potencjalnej konkurencji cooo? :D lol

Profesjonalne publikacje Content Marketingowe - zamów online na BlackHood.pl 

Szeroki wybór Łożysk samochodowych

Polecam również Praca Bielsko

P.s Hmm a może wy poprostu wszyscy macie już swoje firmy hostingowe i boicie się potencjalnej konkurencji cooo? :D lol
Chcąc napompować koło w samochodzie nie buduję swojego kompresora :D

Większość [przynajmniej nie ja] nie ma swoich firm hostingowych, za to coraz więcej osób korzysta na własne potrzeby z serwera dedykowanego i w mniejszym lub większym stopniu nim administruje. Ale to jest zupełnie inna bajka niż firma hostingowa...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności