Skocz do zawartości

Wyszukiwarka Yandex

kmirek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam stronkę która do tej pory była nastawiana na rynek polski i amerykański. W tym chcemy dodać rosyjską wersję językową. W związku z tym zastanawiam się nad stworzeniem kilku blogów. Czy jakieś domeny oprócz ru sprawdzą się pod yandeksowe zaplecze, np com, net, czy to nie ma większego znaczenia ?

To jest moja mała stopka ;)

• Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Darmowych platform blogowych rosyjskojęzycznych jest do groma, poszukaj. Ogólnie domena ma znacznie w większym lub mniejszym stopniu w zależności od sytuacji. Na pierwszych etapach pozycjonowania w większym stopniu, na późniejszym w mniejszym, jest tam jeszcze parę innych zmiennych itd. Domeny .ru sprzedaje nawet az.pl

MaxPan zapewne wiesz na temat spraw związanych z rosyjskimi domenami więcej od jakiejkolwiek osoby na tym forum. Sorry za zawracanie głowy, ale mam jeszcze jedno pytanie - Czy cena jaką oferuje większość sprzedawców w Polsce (50- 60 zł) za domeny .ru jest wysoka. Czy są miejsca gdzie można takie domeny kupić w bardziej przystępnej cenie ??? Czy dobrze by też było wykupić rosyjski hosting dla naszej strony ?

Policz sobie ze dostaniesz polska FV na rosyjska domenę i cena staje się atrakcyjna,

(50- 60 zł) za domeny .ru jest wysoka,
z wyżej wymienionych przyczyn nie jest wysoka,. Spis rosyjskich hostingów obsługujących PayPal już podawałem na tym forum poszukaj, bo nie pamiętam w jakim dziale to pisałem. Lokalizacja hostingu niema znaczenia, ale jak chcesz możesz sobie kupić ceny podobne do PL.

• 1 miesiąc temu...

W sobotę zmarł jeden z dwóch założycieli Yandexa Ilia Segalowicz miał 49 lat, oprócz Yandexa znany z dobroczynnej działalności, założyciel organizacji charytatywnej "Dzieci Marii". Zmarł na chorobę nowotworową, został odłączony od aparatów sztucznego podtrzymywania życia po stwierdzonej śmierci mózgu.

7vj5.jpg

Użytkownicy (na razie rosyjscy) dostali 24.07.2013 przedpremierowa wersje (otwarta beta) nowego algorytmu Yandex pod nazwą "Yandex wyspy"..... tu Segalowicz jeszcze jest na reklamie nowego algo : https://beta.yandex.com/

okazał się jeszcze ciekawy artykuł o tym kto i kiedy ciął kupić Yandex, na jakich zasadach, jak rozwijali wyszukiwarkę, jak "odkuli się" po ekspansji Google.ru wzrost z 53 % po stracie Google do 64 % obecnie ( ale juz ponad 10% ma inna rosyjska wyszukiwarka mail.ru), ciekawe fakty o tureckim yandex jak krok po kroku zwiększają udział w runku gdzie był prawie 100% monopol Google.

Zrobię w wolnej chwile tłumaczenie i gdzieś to wystawie.

• 2 tygodnie później...

Witam,

Właśnie zakończyłem proces tłumaczenia mojej stronki na ru. Domemka kupiona i co dalej. Czy w tym dziale można zadać pytanie "jak żyć" :P

Tzn czy mam zlecić pisanie na forach, katalogowanie, tworzenie zaplecza?

Czy wszystko to co działa w google działa również w yandeksie ?

Jak kontrolować osobę/firmę która zajmie się całym procesem ?

Czy yandex stara się walczyć ze spamem tak samo jak google, tzn triliardy lików sitewidy itp tam nadal działają ?

Czy są jakieś wartościowe katalogi gdzie można wrzucić linki ?

Z czym wogóle się je yandeya :P

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...

Spoko max kstk przynajmniej dał mi jakieś konstruktywne rady na priv odnośnie pozycjonowania w yandeksie. Czyli znacznie więcej niż udało mi sie uzyskać w tym wątku

Mam dwóch ludzi którzy przetłumaczyli mój portal. W chwili obecnej tworzą dodatkowy content czyli arty do bazy wiedzy + rozkręcają forum w wersji ru. Problem w tym że nie znają się na pozycjonowaniu zupełnie więc chodzi o to żebym mógł im powiedzieć te fora są ok piszcie tam albo nie dodawajcie do katów bo to nie działa w yandeksie :P ale ciężko uzyskać jakiekolwiek info na największym forum pozycjonerów w polandzie :P

ale ciężko uzyskać jakiekolwiek info na największym forum pozycjonerów w polandzie

Yandex nie jest popularną wyszukiwarką w Polsce. Więcej ludzi pozycjonuje pod Binga niż Yandexa, więc nie dziw się.

Na targach eHandlu właśnie rozmawiałem na temat rynków wschodnich (Rosja, Ukraina itp). Coraz więcej firm tam wchodzi.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności