Skocz do zawartości

Blog Manager –zarządzanie dla WordPress+sprzedaż linków

semsoft.pl

Rekomendowane odpowiedzi

@drskoczy

Napisałeś do mnie maila wczoraj w godzinach popołudniowych, odpisałem Ci ok godziny 18, że wygeneruję plik licencji dziś z rana.

Naprawdę nie wiem o co tyle hałasu ? Czy muszę pracować 24h/dobę ? W obecnej chwili zamiast generować plik licencji dla Twojego nowego serwera - tłumaczę się z bezpodstawnych zarzutów.

• Odpowiedzi 155
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Szanowny Panie semsoft.pl

Tu nie chodzi o mnie, ale o ogólne traktowanie własnych klientów. Wtrącił pan się z ofertą, która wymagała masy poprawek, ludzie wyciągnęli do pana ręce poświęcając czas na sugestie i stworzenie wspólnej wizji narzędzia. Doskonale pan wie, że w wersji początkowej był nie do przyjęcia w tym środowisku.

Ale na początku serdeczni zapewniał pan, że...

Daje Wam to gwarancję, że produkt będzie miał odpowiedni support i będzie nadal rozwijany.

Teraz kiedy userzy wyciągają do pana ręce na forum o własne interesy, nie raczy pan odpowiadać. Doskonale pan wie, że bez tego typu zapewnień wielu ofertę olałoby ciepłym moczem, bo tego typu historie miały miejsce nie raz na forum.

Proszę pamiętać o jednym, akurat w tym środowisku robienie z ludzi jaj kończy się najszybciej, czasami bardzo dotkliwie, pierwsze biznesy są często ostatnimi.

Zgadzam się całkowicie z Twoją opinią, nie widzę jednak powodu, dla którego twierdzisz, że ignoruję problemy i interesy moich klientów. Staram się utrzymywać najlepszy kontakt, jaki mogę z mojej strony zapewnić.

W poście, który zacytowałeś wspominałem także, że robię wiele innych rzeczy aby firma mogła funkcjonować nieustannie od 3 lat - blog manager jest projektem długofalowym, który jest i będzie rozwijany - a zarówno ja, jak i wspólnik robimy dla projektu maksymalnie ile jesteśmy w stanie.

@drskoczy

Przesłałem właśnie plik licencji - przepraszam za duże opóźnienie.

Zmieniliśmy pamięć RAM w serwerze i wywalił się ioncube encoder. Request o nową licencję został wysłany w poniedziałek i do dziś go nie rozpatrzyli... tam to mają SUPPORT !

( jak zapewne zauważysz - licencja jest trochę inna niż zwykle )

Zasugeruję Panu coś na przyszłość, i nie w kontekście ironii a szczerej porady.

Jeżeli klient pyta Pana jak się ma sprawa która siłą rzeczy go dotyczy, to 2 tygodniowe milczenie nie wniesie do tematu nic oprócz wielkiej niechęci. Każdy z nas oczywiście tutaj rozumie, że się pracuje, nieczęsto sporo, ale nie jest to żadnym usprawiedliwieniem, do braku odpowiedzi na pytania.

Lepiej odpowiedzieć, są problemy, brakuje czasu, wciąż pracujemy - niż przemilczeć podświadomie sugerując mamy was w d.....

Niech Pan pamięta biznes to nie tylko towar.

I proszę nie odbierać moich postów dogłębnie, nie mam zamiaru nikomu przygadywać, jak już to dać dobrą radę, nawet jeżeli czasami jest gorzka.

Pozdrawiam.

Ostatnie dwa miesiące dość mocno zaabsorbował nas całkowicie inny projekt. Na szczęście w ubiegłym tygodniu zakończyliśmy wdrożenie nowej wersji jednego z większych polskich serwisów informacyjnych, są jeszcze drobne poprawki ale to już finisz.

W kwestii blog managera od ponad miesiąca mam zrobione tagi w wordpress i podstawową obsługę drupala. Chciałbym wreszcie w poniedziałek rozesłać Wam nową wersję do testów, trochę sie to opóźniło ale powoli wszystko wraca do normy.

Za utrudnienia w kontakcie w maju i na początku czerwca - wszystkich serdecznie przepraszam.

Jest problem z polem tytuł w generatorze postów. Przy wklejeniu więcej niż 3 pełnych linii tekstu tekst z 4 linii jest ucinany i nie brany pod uwagę. Tytuł zawiera dosłownie ucięte zdania.

Wiadomo, że trudno budować tak długi tytuł, ale jeżeli ktoś używa systemu { | }co skutecznie wydłuża ilość linii, to jest to spore utrudnienie we właściwej konstrukcji title.

Witam, dziękuję za informacje - w poniedziałkowej wersji będzie już poprawione, natomiast dla zainteresowanych i znających sie na rzeczy proponuję szybki fix:

Tabela SZABLONY pole 'title' można zmienić z VARCHAR(255) na text. Zmiana jest prosta, jeśli mamy na serwerze phpMyAdmina lub Chive.

Jest problem z polem tytuł w generatorze postów. Przy wklejeniu więcej niż 3 pełnych linii tekstu tekst z 4 linii jest ucinany i nie brany pod uwagę. Tytuł zawiera dosłownie ucięte zdania.

Wiadomo, że trudno budować tak długi tytuł, ale jeżeli ktoś używa systemu { | }co skutecznie wydłuża ilość linii, to jest to spore utrudnienie we właściwej konstrukcji title.

Witam serdecznie,

zrobiłem częściowego merga do bety, po wstępnych testach wydaje się, że program działa powiedzmy stabilnie. Nie przenosiłem wszystkich zmian, bo jak wspominałem - miesiąc nie zaglądałem do zrobionego kodu, a modyfikacje są dość spore.

1. W dotychczasowej wersji - ze względu na kodowanie informacji o kategoriach 'na bitach' - występowało ograniczenie max ilości kategorii - w obecnej wersji - przenieśliśmy zapisywanie info o kategorii blogów,postów i linków do innej tabeli. Zmiana może mieć wpływ na zmniejszenie wydajności, gdyż przy praktycznie każdym działaniu jest konieczność pytania kolejnej tabeli. Jeśli rozwiązanie okaże się bardzo wolne przy ogromnej ilości danych - będziemy kombinować dalej z innym rozwiązaniem.

2. Dodana została obsługa 'tagów'. Tagi nie są tak 'sztywno' obsługiwane jak kategorie - nie posiadają własnej podstrony z możliwością przeglądania, edycji i jakichś statystyk ich wykorzystania. Tagi wpisujemy rozdzielane przecinkiem. Jeśli wyjdzie na to, że przydała by się obsługa 'sztywna' - jak kategorii, z informacją o ilości tekstów, blogów, linków przy danych tagach - proszę o informacje ( taka obsługa została wstępnie zaprojektowana)

W tej wersji drupal jeszcze nie będzie działał, ponieważ zbyt wiele modyfikacji niesie ze sobą wprowadzenie tej funkcji. Jak ogarnę sie z ewentualnymi poprawkami nowego systemu kategorii, niezwłocznie zmerguję zmiany z drupalem. Tymczasem, wszystkich użytkowników drupala informuję, że aby w drupalu działała komunikacja XML-RPC niezbędne jest zainstalowanie i aktywowanie dodatkowych modułów:

- services

- blogapi

- oauth

- ctools

Nie wykluczone, że część z Was ma już te moduły odpalone.

Z wysyłką aktualizacji wstrzymuje mnie jeszcze awaria ioncube encodera ( wyleciała licencja z serwera svn ). Mam nadzieje, ze z poniedziałkiem, uda mi sie te licencje odzyskać.

Dzieki za cierpliwość, pozdrawiam

Witam,

zamieszczam link do pobrania wersji ze wspomnianymi powyżej zmianami (beta) :

https://semsoft.pl/download/blog_manager2_1e.zip

UWAGA! Proszę o zrobienie kopii bazy danych, przed migracją :D

Po przekopiowaniu zawartości na obecną instalację, należy uruchomić /update.php

Zalecam także zrobić dla bezpieczeństwa kopię bazy danych przed operacją aktualizacji. Jeśli zdecydowalibyście się na świeżą instalację, to przekopiujcie swój plik licencji.

W zamieszczonej wersji - w niektórych komunikatach wysypują się polskie znaki - nie powoduje to błędów w pracy programu. Wysypało sie coś przy bildowaniu....

Proszę, o zwrócenie szczególnej uwagi, czy nie nawaliło mapowanie kategorii ( do blogów oraz postów ), gdyż to była duuża modyfikacja.

Dzięki!

• 2 tygodnie później...

Jako że autora softu wcięło (pewnie jest na urlopie) iformacja dla tych którzy borykają się z podobnym problemem: Należy podmienić folder z CK Editorem - u mnie po wgraniu nowej paczki ściągniętej bezpośrednio ze strony projektu.

Zatem, albo jest problem z paczką zawartą w sofcie, albo problem został rozwiązany przez aktualizację CK Editora.

A ciekawe jak tam aktualizacja wspierająca Drupala?

Edycja: literófka i przecinek :)

Whitepress - Liczy się tylko content marketing

Biznes-Host - serwery które polecam

Nie wygląda to za dobrze, z tematu wychodzi, że autor obiecuje niezłe aktualizacje, często, nowe bajery, a po tym czasie, jak troche ludzi kupiło, to temat staje się niewygodny.

Wygląda fajnie, co z tym miedzynarodowym supertoolem? Na zapowiedziach sie skończyło?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności