Skocz do zawartości

Blog Manager –zarządzanie dla WordPress+sprzedaż linków

semsoft.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 155
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dziś na demo kolejna dawka aktualizacji i poprawek.

Wstrzymam się z rozsyłaniem aktualizacji do Posiadaczy softu do 2-5 kwietnia, chyba że na życzenie.

Co się zmieniło:

- kolejna poprawka w generatorze ( nie generował postów gdy ani w tytule ani w treści nie było synonimów :) )

- dodane masowe usuwanie postów ( select zaznacz wszystkie + usuń )

- dodane usuwanie blogów

- dodany eksport listy blogów do csv

W planach do kolejnego update (2-5 kwietnia) jest jeszcze kilka brakujących drobiazgów:

- dodanie paginacji do listy postów ( wyświetlanie po 50 na jeden ekran )

- dodanie paginacji do listy blogów ( po 20 na ekran )

- dodanie masowego „wyciągania” (usuwania) linków z treści postów dla zadanych URLi i/lub słów kluczowych

Demo jest posprzątane i można znów klikać ;)

W następnej kolejności bierzemy się za:

- uniwersalna obsługa tagów ( wordpress, drupal )

- xml-rpc dla Drupala ( i tym razem my wygrywamy ;) )

pozdrawia,

michał

Synonimy wciąż nie działają poprawnie. Jeżeli jest wiecej niż 2 wartośći {x|y} soft wybiera dla każdego kolejnego nawiasu tą samą wartość.

Jeżeli wstawimy w tytuł wartość

{1|2|3|4|5|6|7|8}{1|2|3|4|5|6|7|8}{1|2|3|4|5|6|7|8}{1|2|3|4|5|6|7|8}

To zawsze otrzymamy wynik:

3333 w kolejnym adresie url 4444 w kolejnym 5555

Podobnie w treści posta jeżeli wstawimy wartości

{1|2|3|4|5|6|7|8}{1|2|3|4|5|6|7|8}{1|2|3|4|5|6|7|8}{1|2|3|4|5|6|7|8}

Otrzymamy wynik ten sam co w title czyli

3333 w kolejnym blogu 4444 i znów 5555 w następnym.

Funckja rand nie działa.

Tak generowane precel nie będą unikalne.

Kolejny błąd to możliwość dodawania tego samego adresu URL bloga dwa razy.

W generatorze postów przydała by się funckaj usuwanie juz wykorzystanych szablonów.

Witam, w takim razie będziemy nadal walczyć z generatorem :brawa:

W generatorze poprawiony inny błąd:

Ktoś z Was generował posty z uploadowanymi obrazkami i dzięki temu zauważyliśmy, że czasami się gubią - czyli w pewnych wygenerowanych postach jest "kwiatek" zamiast obrazka.

Obrazki zostały naprawione, lecz generowanie i publikowanie dużej ilości postów z obrazkami proponuję robić poprzez "publikuj przez CRON" bo przy > 20 publikacjach może zabraknąć "czasu generowania strony" ( 180s ).

Dodaliśmy także:

- import blogów z pliku CSV ( adres;login;hasło )

Prace nadal trwają.... Jeśli chodzi o aktualizacje, to narazie podtrzymuje termin 5-7 kwietnia.

@semsoft.pl

Napisałeś że ludzie z PiO będą mieli darmowe aktualizacje "cały czas". Mam nadzieje że to nie zabije softu, z kilkoma takimi przypadkami się spotkałem.

Jedyna nadzieja w zagranicznych użytkownikach, którzy będą wam płacić za aktualizacje. Bo jeżeli nie będziecie zarabiać na tym kasy to czarno widzę przyszłość (tym bardziej jakości aktualizacji) tego softu w przyszłości

@sargon162

trudno jest mi odpowiedzieć na Twoje pytanie - masz wiele racji. Genezę pomysłu na soft już przedstawiałem, nie zakładaliśmy, że będzie to główne źródło utrzymania - cały czas trzeba robić wiele różnych rzeczy: zlecenia, przetargi, zaplecza , durne stronki we flash'u :)

Tak jak pisałem w 'propozycji' - z końcem tego miesiąca ( czyli chyba jutro, może w sobotę ) oferta na soft z darmową aktualizacją się kończy, więc - Ci, którzy się zdecydowali - zyskali. Na obecną chwilę jest tych osób ponad trzydzieści i do komfortowego rozwoju w zupełności tyle wystarczy.

Z wersją angielską się nie wyrobiliśmy z racji na poprawki i dość intensywny rozwój, ale niebawem bedzie gotowa, to będzie i inna cena softu.

Ambicje rosną w miarę jedzenia, soft zaczyna fajnie działać, pomysłów jest wiele i zobaczymy co z tego wyjdzie.

Czy soft pinguje wysłane wpisy? Jeśli nie to czy będzie taka opcja?

- Jeśli chodzi o WordPressa, to jeśli jest włączone 'pingowanie" w WordPress, to sam WP sobie pinguje do zdefiniowanych serwerów.

- W miniWP v2 domyślnie włączone jest pingowanie i wpisana lista kilku serwerów ( pingomatic, goggle itp )

- Sam soft w zakładce "blogi" posiada pod listą blogów "pinguj" zaznaczone. Można to obecnie robić ręcznie wg uznania.

Wprowadzenie opcji "pinguj" po dodaniu posta, mogło by spowodować, że posty pingowane były by podwójnie ( WordPress i Blog-M )

Dodatkowo - wydaje mi się, że zgłaszanie googlowi pingów z jednego IP na wiele różnych blogów ( o różnych IP ) mogło by być niebezpieczne.

Jeśli wiesz jak to rozwiązać - pisz !

Zapewne jest tak, jak piszesz - ale Blog-m także może pingować tylko stronę główną, ponieważ po dodaniu posta WP nie zwraca URL utworzonego posta, tylko jego ID.

Nie wiadomo, czy w danym blogu są "przyjazne URL'e" czy krótkie, czy może zdefiniowane przez usera ( pełna dowolność jest w WP )

Można by oczywiście pingować na defaultowy "krótki" adres ?p=ID_POSTA, ale pozostaje problem tego samego adresu IP, z którego się pinguje googlowi :D

Trzeba by było mieć proxy na każdym IP gdzie stoi blog - chyba, że się mylę i nie ma to kompletnie znaczenia ?

Trzeba by było mieć proxy na każdym IP gdzie stoi blog - chyba, że się mylę i nie ma to kompletnie znaczenia ?

a co jest podejrzane w tym, że zwykły blog wyśle dwa, czy trzy pingi informujące o wpisie ?

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Mnie bardzo cieszy fakt, że firma otwarta jest bardzo na użytkowników, sugestie i opinie - a co najważniejsze bardzo się z nimi liczy i wprowadza je w życie! (historia np. pierwszej znanej dodawarki pokazuje, że po kupnie softu nie zawsze jest tak miło jak przed).

Myślę, że dużym atutem jest życzliwość pracownika/ów firmy z którymi miałem przyjemność korespondować i podawać swoje wskazówki które zostały w większej części wprowadzone.

Dla mnie różnica między tym co przedstawili na początku a tym co jest teraz jest ogromna i śmiało można zacząć pracować z softem (update i poprawki są wszędzie).

Osobiście uważam, że soft ma szanse na spory rozwój ze względu na CMS z którym współpracuje, nie tylko w typowym SEO ale i programach partnerskich. Zapychanie niszowych fraz tym softem i promowanie PP będzie dosłownie przyjemnością. Stąd nieśmiało wróżę międzynarodowy rozwój projektu.

Bardzo się cieszę, że miałem swój wkład w obecny wygląd softu i życzę kolejny raz mądrych decyzji i sukcesu z projektem.

@drskoczy

Dziękujemy za fachową pomoc i uznanie, aż się chce pracować ;)

@mario1973

Może faktycznie jestem przewrażliwiony na punkcie google. Do pingomatic i innych serwerów możemy słać pingi bez obaw.

Co do google i adresu:

https://blogsearch.google.com/ping/RPC2

to będę bardzo przezorny, bo ta firma jak wiecie przetwarza dosłownie wszystkie możliwe dane.

Taka sytuacja:

Ktoś generuje sobie 50 postów i daje publikuj teraz ( hipotetycznie ) - efekt jest taki, że do google trafia 50x ping z 50 adresów IP odpowiadających Blogom i 50x ping z jakiegoś dziwnego miejsca. Oni doskonale wiedzą o automatach do pingowania i wolałbym się tu nie wychylać.

Ze zrobieniem auto pingowania nie ma problemu. Odchudziliśmy program ze zbędnych opcji - to możemy jedną dodać "pinguj automatycznie" :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności