Skocz do zawartości

Daje do oceny stronę

aleksandra

Rekomendowane odpowiedzi

Temat był w kategorii "strony do oceny" ale tam chyba nikt nie zagląda... ;/

więc piszę tutaj z prośbą o ocenę pod względem pozycjonowania, optymalizacji, webusability i innych... (co mam poprawić, na co zwrócić uwagę, co się wam podoba, a co nie ... )

Nie wiem czy ktoś pamiętał jak ostatnio wyglądała moja strona... ale teraz mocno się różni :)

ktoś może mi powiedzieć ile jeszcze mocnych linków muszę zebrać żeby wejść to TOP10 ?

Strona siedzi od dłuższgo czasu na stronie 5 ale ja chce WYŻEJ !! :)

www.serwismotocyklowy.pl

@Temat był w kategorii "strony do oceny" ale tam chyba nikt nie zagląda... ;/

W takim razie daj od razu w koszu może tam ktoś zagląda :)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

ktoś może mi powiedzieć ile jeszcze mocnych linków muszę zebrać żeby wejść to TOP10 ?

Wątpię, żebyśmy mieli tutaj takich magów, ale jeśli napiszesz na jakie frazy to Top10 ma być, to kto wie kto wie... :)

Co do usability - jeśli widzę, że jakiś tekst jest wyboldowany i kolorowy - spodziewam się, że mogę na niego kliknąć. Kto Ci wrzucił te kolory i po co? :) Idąc od góry wszystko ładnie pięknie (wiadomo, że to kwestia doboru fajnych zdjęć), ale już niżej lewe menu (takie samo było w poprzedniej wersji z tego co pamiętam) trąca archaizmem - subiektywna ocena.

u góry ładnie, nawet bardzo... ale zniżając stronę coraz gorzej... Tak, jak wyżej Grisham napisał ;-)

Zadbaj o lepsze kolory.

Popracuj nad meta tagami kategorii. Samo np. "układ elektryczny" w title'u to za mało. Dodaj, że do motocyklu itp. niech to będą sensowne słowa kluczowe.

EDIT: To samo ze stronami produktów - np tu - https://www.serwismotocyklowy.pl/Akumulatory,k,1,15.html - title: Akumulatory - Układ elektryczny - sprecyzuj, dodaj co nieco, będzie lepiej :)

Ostatnio piszę o finansach na obcasach.

zrób przekierowanie 301 z /index.html na /

brak menu BREADCRUMBS

brak schema.org

brak opisów kategorii i podkategorii

masz podówjny link od storny głównej "Strona główna" oraz "Sklep motocyklowy" na coś 3ba się zdecydować

masz klauzulę niedozwoloną w regulaminie: Wszelkie spory wynikające ze współpracy będą rozstrzygane przez sąd właściwy dla miejsca siedziby firmy (Poznań) <- tak nie wolno :) narzucanie jurysdykcji jest zapisane w UOKIKu

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

jeszcze raz będę maglować was tymi pdf'ami... bo ja naprawdę nie wiem co mam z tym zrobić.

otóż jak wpisze site:www.serwismotoyklowy.pl to wyskakują prawie same pdfy...

jak szukam jakichś części motocyklowych po ich nazwie to są to w pierwszej kolejności pdf'y...

wiadomo one powinny się indeksować i powinnnam je poprawić pod wzgledm optymalizacji i wyglądu bo mają wpływ na PR itd....

ale wolałabym żeby to były linki do strony z produktami a nie PDF'Y...

a może przekierowanie zrobić ?? ale w wtedy jest sens żeby w ogóle były te pdfy ?

wyrzucić je ?

ktoś miał z tym problem ?

każdy pisze mi co innego i dlatego mam wątlipowości co wybrać, co zrobić, co będzie lepsze dla sklepu internetowego ...

i tak poza tym menu już poprawione i moim zdaniem wygląda lepiej i jest bardziej czytelne. ale ten środek z tekstem też jeszcze pójdzie do zmiany

Moim zdaniem pdfy nie powinny być indeksowane. Przecież to po prostu strona produktu w wersji do druku.

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

Przez kilka lat pozycjonowałem sklep motocyklowy, i też na początku mieliśmy problem z pdf, indeksowały się zamiast podstron z produktami.

Rozwiązanie problemu:

robots.txt

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności