Skocz do zawartości

Wstawienie filmu na stronę z miniaturką w HD

juzio

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś może wie albo miał podobny problem: chciałbym wstawić filmik na stronę (z youtube lub Vimeo, lub jeszcze skądś indziej) aby miał od razu sporych rozmiarów okno do wyświetlania.

I teraz dwie sprawy:

1. Aby film w oknie wyświetlał się w jakości HD.

2. Aby miniaturka (czy po prostu początkowy obrazek, który pojawia się przed wciśnięciem 'play') był w jakości HD - miałby to być po prostu obrazek z textem w stylu 'Wciśnij aby zobaczyć coś tam'

Problemy które napotkałem są następujące: przez YT można umieścić film na stronie w jakości HD, ale YT właściwie w ogóle nie umożliwia wybór obrazka początkowego (jedynie 3 defaultowe, które mi niestety nie pasują), a też chyba obrazki te nie są w jakości HD.

Vimeo też umożliwia wyświetlanie filmu na stronei w HD, i obrazek początkowy to pierwsza klatka filmu (więc akurat mogę sobie w filmie dorobić na początku ten obrazek z textem), jednak klatka ta jest w jakości SD (albo jeszce gorzej) i jakoś bardzo kiepsko to wygląda (mocno skompresowane, mimo że jak kliknie się 'play', to automatycznie przeskakuje do HD i jest super) :/

Czy ktoś może wie jak można to rozwiązać ? Może jakiś inny serwis oprocz YT albo Vimeo? lub w ogóle inny pomysł?

jeśli strona stoi na wordpressie (na joomli też jest ale nie pamiętam nazwy w tym momencie) możesz użyć pluginu lightbox. linkiem może być tekst, czy dowolny obrazej, więc produkujesz sobie dowolnie wybraną miniaturkę z parametrami ustawionymi w linku pod hd.

Na wysoki cholesterol - aloes: aloeamer.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności