Skocz do zawartości

Strona z łamigłówkami

limonka

Rekomendowane odpowiedzi

Zacznę od tego, że to mój debiut na forum.

Przedstawiona strona nie jest mojego autorstwa, lecz pewnej agencji.

Tak się składa, że się nią teraz opiekuję.

Proszę o ocenienie pod kątem ewentualnych modyfikacji (strona pisana w smarty). Jakie są plusy i co działa na minus.

Zależy mi na poprawie odbioru strony. Zwiększenia przejrzystości i czytelności.

Każda opinia cenna!

Oto link do strony: Łamigłówki

taka pierwsza uwaga:

przyciski slajdów (rozmieszczone w pionie) nie są domyślnym rozwiązaniem o czym się przekonałem :lol: ... myślałem, że to przycisk jakiś albo suwak ... :(

Mamy to na celowniku;) Odczuwalne jest chociażby poprzez różnicę pobrań próbki ze slajdu 1 a slajdu 2.

Na chwilę obecną jeszcze nie mam na to koncepcji i jest duże prawdopodobieństwo, że ten element zostanie taki jaki jest.

taka pierwsza uwaga:

przyciski slajdów (rozmieszczone w pionie) nie są domyślnym rozwiązaniem o czym się przekonałem :lol: ... myślałem, że to przycisk jakiś albo suwak ... :(

Mamy to na celowniku;) Odczuwalne jest chociażby poprzez różnicę pobrań próbki ze slajdu 1 a slajdu 2.

Na chwilę obecną jeszcze nie mam na to koncepcji i jest duże prawdopodobieństwo, że ten element zostanie taki jaki jest.

Wg mnie przerobienie tego na bardziej standardowe i przyjazne rozwiązanie nie jest trudne. A mogę się założyć, że 9 na 10 osób wchodzących na stronę chwyta za białą kropkę i chce przeciągnąć menu na dół.

Sam też przyznałeś że są różnice w pobieraniu plików z tych slajdów.

Bardzo nieczytelne niestety, wszystko trochę ściśnięte, "nie oddycha". Ale widziałem gorsze projekty :) Rzeczywiście slider trochę nietypowo rozwiązany :P

Pozdrawiam, Paweł Ryszka. Potrzebujesz copywritera? Pisz na kontakt [at] dobreteksty.pl!

Gry komputerowe - najlepsze w sieci! SEO dla początkujących - wejdź! 

Strona dość przyjemna wizualnie.

Trochę to menu przydałoby się zrobić bardziej czytelnym. Możesz dodać jakiś seperator i zwiększyć odstępy.

Tak jak mówił przedmówca jest trochę ciasno na niektórych podstronach, można było zrobić stronę szerszą o te 100px. Ewentualnie można zmniejszyć niektóre czcionki, dać paddingi.

Ogólnie mimo wszystko strona całkiem fajna:)

+ za proste i fajne logo;]

strony www gdynia - profesjonalne strony www, sklepy internetowe, identyfikacja wizualna

Blog webmastera - mój blog o Internecie, projektowaniu stron, gadżetach itp.

Blog i portfolio grafika - tutoriale, inspiracje itp.

• 2 miesiące temu...

Dzięki za opinie;)

Na stronie głównej nie ma już tych kropek do przerzucania zawartości.

Usunięta kolumna z lewej i poszerzony środek.

Co myślicie o czytelności nowej wersji? Czy banery z prawej nie gryzą się za bardzo ze stroną?

Czekam na opinie. Dzięki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności