Skocz do zawartości

Dostałem taką ofertę pozycjonowania:)

Rekomendowane odpowiedzi

Wklejam:

"Coraz częściej, firmy uciekają się do umieszczania linków w bezwartościowych katalogach, w celu poprawienia swojej pozycji w wyszukiwarce. Dzięki temu, w bardzo szybkim tempie ich strony internetowe uzyskują czołowe miejsca w wynikach wyszukiwania. Google ostrzega ? te działania są niedozwolone! W przypadku wykrycia stosowania tych technik, administratorzy nie zawahają się przed zdepozycjonowaniem strony na dalsze miejsca lub ? w skrajnych przypadkach ? całkowitym usunięciem strony z wyników wyszukiwania.

Google bowiem bardzo jasno określa akcje dozwolone w zakresie optymalizacji strony. To oznacza m.in. dopasowanie słów kluczowych, poprawę treści i skrócenie kodu źródłowego. Takie działania stanowią tylko element pozycjonowania, które nieznacznie wpływa na zajmowane miejsce w wynikach wyszukiwania. Stąd niezwykła powszechność stosowania właśnie bezwartościowych katalogów, niepożądanych przez Google. W trosce o widoczność swojej witryny w wyszukiwarce, należy zwrócić się ku bezpieczniejszym metodom. Jedną z nich jest marketing relacyjny.

"Głównym założeniem marketingu relacyjnego jest nawiązywanie dobrych, długotrwałych relacji z bezpośrednim odbiorcą. Dzięki odpowiednio dobranym systemom motywacji internautów, możemy liczyć na stały efekt w postaci zwiększenia oglądalności danej witryny. Stopniowo przekłada się to na poprawę widoczności oferty w internecie, a co za tym idzie ? pozycji w wynikach wyszukiwarki." - mówi Wojciech Korabiewski, ekspert ...(nie będę tego reklamował:lol:"

Co się tak czepili tych katalogów biednych? I czemu nic o SWL:)?

Strony www, sklepy internetowe, pozycjonowanie.

Agencja interaktywna Toruń -

https://e-infonet.pl

Guuli.pl

ktoś wyrwał zdanie z kontekstu, dorobił ideologię i teraz taki ekspierdem jest... dobry biznes na robieniu "klepanki"

https://www.chip.pl/news/internet-i-sieci/witryny-internetowe/2012/03/uwaga-na-nieuczciwe-pozycjonowanie?show=3񀅊

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

@ Kołek

nie rozumiem - "ex pert" od nabijania pustego ruchu małolatów rozsyła oferty pozycjonowania czy Ty robisz pijar temu "ex pertowi" ??

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

@ Kołek

nie rozumiem - "ex pert" od nabijania pustego ruchu małolatów rozsyła oferty pozycjonowania czy Ty robisz pijar temu "ex pertowi" ??

Dostałem to dziś na maila i w pierwszej chwili nie skumałem o co chodzi, jak się wczytałem odkryłem że katalogi to złooo, więc chciałem się podzielić z Wami i Was ostrzec :lol:

Strony www, sklepy internetowe, pozycjonowanie.

Agencja interaktywna Toruń -

https://e-infonet.pl

bo katallogi to naprawdę zło ... ale zło trzeba umić wykorzystać. Pan guuli tego nie wiem i sępi...

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

pan Zuli Guuli w zuli był i guuli widział ....

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Wczoraj dzwonił do mnie kolega, że u jego szefa są właśnie ludzie z PF... na szybko powiedział mi jakie warunki mniej więcej i pytał ile kosztowałoby pozycjonowanie. Jak się później okazało, handlowcy z PF twardo odwodzili szefa, żeby nigdy nie zlecał pozycjonowania bo to jest karane przez google:D firmy pozycjonujące doprowadzą go do wyrzucenia jego strony z google:D i jako przykład podali ceneo i inne :lol: szybko ich szkolą ...

i wiecie co?:( nim skończyliśmy rozmowę, dali jeszcze rabacik i szef podpisał ;)

No jak widać PF to prężna firma, która nadal umie robić ludzi w balona:)

A Ekspert niech się lepiej już nie wypowiada bo sam sobie wyrabia "renomę"...

PF może i kiedyś była prężna, teraz szukają patentu na przetrwanie, Patrząc na ilość szczęśliwców którzy mają wykupione złote, srebrne wizytówki (praktycznie całkowicie bezwartościowe) handlowcy w dalszym ciągu są skuteczni.

"Coraz częściej, firmy uciekają się do umieszczania linków w bezwartościowych katalogach, w celu poprawienia swojej pozycji w wyszukiwarce. Dzięki temu, w bardzo szybkim tempie ich strony internetowe uzyskują czołowe miejsca w wynikach wyszukiwania.

No ex-pert odrazu podał metode jak to zrobić. Dodajemy się do śmiecia i jesteśmy na 1 miejscu. Banał.

Wczoraj dzwonił do mnie kolega, że u jego szefa są właśnie ludzie z PF... na szybko powiedział mi jakie warunki mniej więcej i pytał ile kosztowałoby pozycjonowanie. Jak się później okazało, handlowcy z PF twardo odwodzili szefa, żeby nigdy nie zlecał pozycjonowania bo to jest karane przez google:D firmy pozycjonujące doprowadzą go do wyrzucenia jego strony z google:D i jako przykład podali ceneo i inne :) szybko ich szkolą ...

i wiecie co?:) nim skończyliśmy rozmowę, dali jeszcze rabacik i szef podpisał :P

A to szef przepłacił my bysmy tu razem dali szefowi dwa rabaciki

A szefowi możesz przekazać że jak przestanie płacić w PF to tam go też wyrzucą

W Guuli można zawsze trochę domenę pozabezpieczac jeśli ktoś się aż tak boi

a przerwa z pozycjonowaniem nie zawsze oznacza wyrzucenie z pierwszej strony - spadek

wszystko zalezy od konkurenyjnosci frazy

Mam jednego klienta co przy jednej stronie ośrodka kampingowego realizowaliśmy zlecenie tylko 3mc wkacyjne

a rok już prawie mija a on dalej na TOP bez żadnej roboty i płacenia

oczywiście takie ma frazy

Teraz mogę robić PR że tylko 3 mc pracy dzieli cie od wiecznej Walhalli

To ja przedstawię inny, dość ciekawy sposób dużego katalogu firm na pozyskiwanie linków:

- Firma dostaje propozycje, że za umieszczenie linku bezpośredniego na jej głównej stronie otrzyma jeden z wyższych pakietów promujących w ich katalogu o wartości powiedzmy 800PLN.

- Firma zgadza się, umieszcza link według przesłanej specyfikacji przez katalog i otrzymuje upragniony pakiet z indywidualną stroną z subdomeną katalogu.

- A teraz najważniejsze - ze strony która została utworzona na subdomenie katalogu nie ma linku bezpośredniego tylko zmyślne przekierowanie do strony Firmy. Natomiast firmy, które zapłaciły 800PLN za rok nie wchodząc w ten układ mają link bezpośredni z subdomen.

Klient oczywiście nic o tym nie wie i nie jest powiadamiany, że jest jeden pakiet za 800PLN ale niektóre mogą być z lekka wybrakowane o link bezpośredni. Większość firm wchodzących w taki układ wymiany linków nie jest świadomych co się stało.

A więc można i tak pozyskiwać linki... nie wiem co wy o tym sądzicie, ale to jest dla mnie perfidny sposób wykorzystywania nieświadomości klienta.

Katalog firm , który pomoże Tobie kupić i sprzedać co tylko chcesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności