Skocz do zawartości

Spadki w wynikach Google po wyindeksowaniu podstrony

Castor-fiber

Rekomendowane odpowiedzi

Moja strona była w TOP3, 5, 10 na wiele fraz. Zachciało mi się wyindeksować jedną z podstron. Wysłałem więc linka do podstrony z prośbą o wyindeksowanie. Google wyindeksowało podstronę, ale zauważyłem, że strona prawie na wszystkie frazy w wynikach poleciała mi o 20-50 miejsc w dół, a niekiedy ponad 100. Strony nadal widnieją w indeksie, poza tą co prosiłem o wyindeksowanie. Trochę to dziwne, czy strona w wynikach wróci na swoje miejsce? Dlaczego tak się stało, to trochę nielogiczne bo na wyindeksowanej podstronie praktycznie nic nie było, tak więc strona pod względem contentu nie ucierpiała.

Wygląda jak filtr, ale nie było ostatnio specjalnego przyrostu linków, w ciągu ostatniego tygodnia najwyżej kilka, a za to raczej trudno zarobić filtr. Ta podstrona była z linkami, których już nie chciałem mieć (między innymi do kilkunastu katalogów). Może rzeczywiście ktoś ręcznie wszedł i spojrzał, a potem stwierdził, że katalogowana była strona więc walniemy mu filtra.

Dodam jeszcze, że podstrona zgłaszana do wyindeksowania była wczoraj, a wyniki poleciały dziś i dziś również podstrony nie ma w indeksie.

Kurcze, dziwna sytualcja - posprawdzałem frazy i niektóre poleciały bardzo, ale większość tylko o 2, 3 miejsca lub o z TOP10 do TOP20 więc takich ekstremalnych spadków nie ma, ale mniej lub więcej poleciały wszystkie frazy.

Faktycznie wygląda to jak na ręczne przejrzenie strony i nałożenie filtra. Może ktoś oglądając podstronę, przejrzał jeszcze głównąi dostrzegł coś niepokojącego, postaraj się ustalić co to jest i zlikwidować ze strony, a później wysłać prośbę o ponowne rozpatrzenie, ale zaczekaj jeszcze z tydzień i linkuj.

SEO in Bielsko-Biała 

Strona wraca powoli na swoje miejsca, więc to może jednak czkawka a nie filtr, zobaczymy.

p.s. Masz strasznie zawirusowaną stronę "pozycjonowanie bielsko".

Dzięki za info - ostatnio miałem małą walkę z wirusami i widocznie przesżło mi na ftp po łączeniu

SEO in Bielsko-Biała 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności