Skocz do zawartości

Podatek a skutki

GuruNetYT

Rekomendowane odpowiedzi

Siema, zarobiłem 300zł w ciągu 5miesięcy, po ok. 60zł miesięcznie.

Jakie mogą być skutki nie rozliczenia się z dochodu?

Chodzi mi o prawdziwe realia, bo wiem ile ludzi z tego nic sobie nie robi i jakoś nic nie płacą, nie mają problemów.

Jak to jest?

Chcę też poinformować że po wypłacie kończę z zarabianiem na adsense.

Tak czytam inny temat na tym forum o podatkach i jest ankieta z której wynika że większosc nie rozlicza się.

Cytuję inną wypowiedź:

"spoko jak

nie bedziesz szalal, nie kupisz sobie

auta nowego mercedesa s, mieszkanie

wlasne, a ty siedzisz i nic nierobisz, to

US sie napewno nie przywali, robcie

wszystko z glowa Jak to mowia:

siedz cicho, nie unos sie""

Prawda to?

A co jeśli zamierzam kupić sobie laptopa do którego dołoże to 300zł?

Prawdopodobnie się nic nie stanie, tak jak napisałeś wyżej. Jednak gdyby wyszło to w US to zostanie nałożona na Ciebie kara za ukrywanie dochodów - bo nie ma że "ja nie chcę" - to jest Twój obowiązek.

Webmastering, kodowanie & programowanie

Więcej informacji na moim profilu

Zapraszam na PW

Gdy wypełniasz pit masz tabelkę, gdzie masz źródła przychodów

inne źródła

tutaj wpisujesz 300 zł, i ustalasz indywidualnie z panią w US Koszty uzyskania przychodów i dochód, mi też wyszło w przeciągu 4 miesięcy 1 tyś, (na czysto) wpisałem, i jak coś, jesteś na czysto

Sam nie wiem, czy masz szansę uniknąć US, myślę, że oni tak teraz będą cisnąć, że każdego grosza dłużnego im, odpowiednio pomnożą, zastanów się czy warto ryzykować

Uwaga testuje sygnaturę mechanik samochodowy Kraków

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

i ustalasz indywidualnie z panią w US Koszty uzyskania przychodów i dochód

Jak pytałem panią w US jak mam rozliczyć AdTaily, to pani stwierdziła że nie mam kosztów. Dopiero jak powiedziałem - a serwery i domeny, wtedy pani W US odpowiedziała - a tak, ma pan rację.

Jeśli wpisujecie dochód z reklam internetowych w rubryce inne, dobrze jest trzymać faktury za hostingi i domeny (tak na wszelki wypadek).

@GuruNetYT jak to mówią - polak mądry po szkodzie. Więc lepiej zapłacić zawczasu i spać spokojnie. Dochód "inne" płacisz z końcem roku rozliczeniowego, więc nie ma z tym wiele biurokracji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności