Skocz do zawartości

Konfiguracja sendmaila

ceceros

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam dość duży problem z sendmailem, a raczej z funkcją mail(). Konfiguracja niby jest dobrze.. maile dochodzą do gmail szybciutko i bez problemu, problem pojawia się kiedy chce wysłać email na o2.pl.. emaile nie dochodzą, lecz są wysłane przynajmniej PHP tak twierdzi. W czym jest problem?.

Pewnie w tym, że na o2.pl e-maile potrafią dochodzić nawet po 24h, sam kiedyś wysyłałem do o2 to wiadomość dotarła dopiero po ponad 14h, gdzie to i tak było bardzo szybko ;)

Jak napisałeś na gmail.com dochodzą, czyli z serwerem jest wszystko ok, w tym wypadku poczta o2.pl daje ciała. Albo dochodzą po kilku godzinach, albo w ogóle. Jakiś czas temu chciałem sobie pograć w grę online, założyłem konto, i na e-mail aktywacyjny czekałem jakieś 2 dni, gdzie na inne skrzynki wp czy gmail, wiadomość z linkiem aktywacyjnym dochodziła po paru minutach. Na o2 bardzo szybko to dochodzą ich wiadomości z reklamami których nie brakuje :D

Na chwile obecną poczta w o2 nie nadaje się kompletnie, chyba że lubisz czytać dziesiątki reklam dziennie hehe

Witam. Mam dość duży problem z sendmailem, a raczej z funkcją mail(). Konfiguracja niby jest dobrze.. maile dochodzą do gmail szybciutko i bez problemu, problem pojawia się kiedy chce wysłać email na o2.pl.. emaile nie dochodzą, lecz są wysłane przynajmniej PHP tak twierdzi. W czym jest problem?.

Maile nie dochodzą z powodu filtrów antyspamowych. Musisz dodać rekord SPF w DNS-ach.

Quas Primas

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności