Skocz do zawartości

countomat.pl

Ptaq

Rekomendowane odpowiedzi

a teraz konkursik na rozładowanie napięcia - ile razy użyto na poprzedniej stronie słowa "gó**o"?

I krótkie ćwiczenie śródlekcyjne - co wyskakuje w googlu po wpisaniu tego hasła?

Szacuneczek wszystkim.

I dziękuję za uwagę oraz udział w zawodach. Tośmy sie pośmiali i rozwerwali...

• Odpowiedzi 41
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jantar mnie wystraszył i zrezygnowałem po tygodniu z usług countomat.

Co prawda nic takiego o czym pisze mnie nie dotknęło, inni piszą, że niby jest w porządku, ale jest jeszcze jedna niezaprzeczalna wielka wada tego systemu statystyk:

Strona baaaaardzo długo się ładuje.

Kiedy nie korzystałem ze statystyk to była kwestia 2-3sekund, potem było 10-20sekund, co mi bardzo przeszkadzało i postanowiłem je zdjąć, choć bardzo mi się podobały i gdyby były gdzieś jakieś podobne staty jak na countomacie i nie spowolniały by tak ładowania się strony, albo countomat coś z tym zrobi, to bardzo chętnie się w to piszę.

Aha, jeszce jedno, czy na prawdę nikt prócz Jantara się nie nadział na takiego Zonka w countomat? Czy to tylko kwestia przypadku, czy rzeczywiście powoli wszystkie strony ze statystykami zostaną wyparte w google przez link do ich statystyk?

Wybierz się na Wirtualny Spacer

Zapraszam do mojego miasta Myślibórz

To ja się odniosę do komentarzy w kodzie licznika.

Ludzie, komentarze to normalna rzecz. Zobaczcie sobie ile komentarzy jest w źródle tego forum, chociaż ostatnio trochę wyczyściłem kod, żeby był mniejszy ale dalej jest sporo.

A Jantara teorie spiskowe należy czytać z przymrużeniem oka. :)

• 2 tygodnie później...

Też nie zauważyłem negatywnego efektu statystyk countomat na moje strony (może dlatego że filtry na istotne angielskojęzyczne frazy dostałem już dawno temu?) i nie spowalniają ładowania stron. Tylko ostatnio wydaje mi się żę statystyki nie działają dobrze, np potrafią przez kilka godzin przestać naliczać wejścia (sprawdzam na serwerze).

Rzeczywiście od wczoraj statystyki u mnie stoją w miejscu, choć ilość odwiedzin jest mniej więcej stałą liczbą.

Co do tego złęgo wpływu, to wydaje mi się, że Countomat działa jak "złe katalogi". Otóż gdy mamy strone młodą, słabo wspartą linkami, ogólnie mówiąc o słabej "mocy" a nasze hasło jest również nie oblegane to wtedy Countomat bardzo szybko pojawia się na pierwszym miejscu a my spadamy niżej.

Ale jest chyba na to sposób(piszę chyba bo tylko domniemam na swoim przykładzie) Otóż gdy rejestrujemy licznik nie wpisujmy nigdzie najważniejszego słowa kluczowego.

Tu szczególnie ważny jest tytuł licznika. Mam dwa licznki, jeden dla strony Spacerkiem po Myśliborzu, a drugi dla Galerii Myśliborskiej i tak je zatytułowałem, przez przypadek chyba uchroniłem się przed zdepozycjonowaniem przez countomat.

Najważniejsze hasło dla mnie to Myślibórz i Galeria. Ani w jednym ani w drugim countomat się nie pokazuje, natomiast po wpisaniu tytułów liczników jest na drugim miejscu(również za mną na szczęście) ale pojawił się tam bardzo szybko od czasu zarejestrowania.

Stąd mój wniosek, że stronom o mniejszej "mocy" countomat może szkodzić, jeżeli źle go skonfigurują.

Wybierz się na Wirtualny Spacer

Zapraszam do mojego miasta Myślibórz

No to sobie bagatelizujcie nadal wszystko i nazywajcie teoria spiskową, a ja nadal twierdzę że to spamerskie gó**o i aż strach pomyśleć co jeszcze może to gó**o spowodować.

Trudno to przewidzieć bo to IMHO dość nowatorski spam ale tym większe szkody może wyrządzić i tym bardziej że zaczyna się sypać.

Znów dostałem e-maila z Google Alert :

google.jpg

Nie wiem co o tym sądzić, teria spiskowa całkiem niezła.

Badając stronę ma strasznie mocne linki i wybicie się na słabe slowa nie jest dla nich problem.

Wystarczy dodać statystyki na swoją www która ma bardzo obleganą fraze i to sprawdzić bo wbicie się na pozycje 1-20 przy łatwiej frazie dla tej www Mają taką mocną pozycję w internecie nie jest problemem.

• 3 tygodnie później...

Witaj °K°...

...niewątpliwie masz rację, ale obecnie juz sie nieco sprawa zmieniła. Strony countomatu juz też wyleciały w kosmos i mam nadzieję że dzięki temu że googlarka swoimi algorytmami rozpoznała je jako spamerskie gó**o. :)

Szczerze im tego życzę bo nie mam żadnych wątpliwości, że przez nich zostałem zdegradowany, a na dodatek w żaden sposób mi sie nie udało z nimi skontaktować żeby prosić o usuniecie tych dziesiątków spamerskich stron zbudowanych na bazie mojego "description" i linkujących do mojej strony.

Ich działania to typowy przykład linkowania depozycjonującego. Tyle tylko że jak ktoś ma bardzo mocną stronkę to destrukcyjne działanie countomatu nie będzie druzgocące tak jak w moim przypadku.

• 1 miesiąc temu...

Mam pytanie, uzywam countomat juz prawie rok, na fraze 'hyip monitor' mam w google obecnie 9 pozycje:

https://www.google.com/search?q=hyip+monito...r=&start=0&sa=N

Countomat ma pozycje zaraz za mna. Czy moglby ktos mi doradzic, czy warto usunac te statystyki z mojej strony i czy jest realna szansa na wyzsza pozycje w wyniku usuniecia licznika countomat?

DZiekuje

Wystarczy pomyśleć, jak ktoś wejdzie w statystyki wnioskując Countomat ma 10 pozycje, jaką będziesz miał stratę ? Jest tam twój link więc osoba która tam weszła, napewno w 95 % wejdzie na twoją www, nie przez Google a przez Coutomat, wniosek prosty.

• 1 rok później...

cos teraz countomat nie chce tworzyc nowych licznikow

jakis invalid ID wyskakuje

chyba za duze id maja

:/

Używaj Cuilla i Hakii

mnie bardziej countomat interesuje z tego wzgledu ze widze w nim na jakie frazy w wyszukiwarkach wchodza ludki na moje strony.

Jest to bardzo przydatna informacja bo widać te frazy o których nawet nigdy byśmy nie pomyśleli.

Przyklad forum o elektryczności a pelno wejsc na zapytanie np. "niezadowolony rencista"

:]

Używaj Cuilla i Hakii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności