Skocz do zawartości

Goobuntu

Wojciech

Rekomendowane odpowiedzi

Gdyby powstało Goobuntu, to napewno by to było bardzo pozytywne dla rozwoju linuksa.

Podejrzewam, że instalacja byłaby prosta jak drut, a to powstrzymuje wiele osób od linuksa.

Należy pamiętać, że to są tylko plotki, a nie oficjalne oświadczenie.

Ja bym tego jednak napewno nie zainstalował, bo lubię mojego debianka i nie mam zamiaru być inwigilowany przez Google. :P

Chociaż coraz częściej myślę o instalacji Kubuntu (lubię KDE). Narazie się bawiłem Kubuntu Live i jeszcze się zastanawiam, ale napewno podobają mi się paczki ubuntu bardziej niż rdzenne paczki debiana.

Jest jednak trochę różnic komendowych między czystym debianem i tylko dlatego jeszcze nie zmieniłem. Ale może niedługo dołączę do grona ubuntu. ;]

Michal, instalacja jest już prsota jak drut w kliku dystrybucjach, gorzej z oprogramowaniem na to coś, do momentu kiedy nie będzie przyjaznego softu dla firm typu płatnik i przyjaznej instlacji softu dla użytkownika to goobontu zostanie raczej zabawką hackerów :) jak to już ktoś wspomniał

Canon sony aparaty cyfrowe, kamery cyfrowe - promocja. Atrakcyjny system ratalny. Katalog stron www

Już jest przyjazna instalacja softu dla użytkownika - włączasz synaptica, zaznaczasz program, klikasz wykonaj i się samo ściąga z Internetu i instaluje, czy da się prościej ?

Dała matka rozum? To kombinuj.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności