Skocz do zawartości

przestroga - madry polak po szkodzie

intruder2600

Rekomendowane odpowiedzi

Tak, ale to kpina w polskim wydaniu dla polskich webmasterów.

W 2003 w Strefie, najniższy pakiet miał parametry (o ile dobrze pamiętam): 1.5GB transferu, 500MB miejsca.

Reasumując, strona mogła być odczytana przez 3 Internautów w miesiącu. :-)

Czy w kazdym przypadku w gre musza wchodzic Gigabajty transferu ?

Jednej z moich stron calkowicie wystarczaja takie parametry

tyle ze jest to strona firmowa reklamujaca uslugi firmy a nie twor nastawiony na Adsense

"Tylko prawdziwy mistrz nie obnosi się ze swoim urzeczywistnieniem"

Eleganckie i seksowne buty Pleaser. Ponad tysiąc modeli obuwia na wysokim obcasie i platformie.

• 2 tygodnie później...

hmmm mi dziwna sprawa przytrafiła się w superhost a mianowicie po wyczerpaniu limitu nie naliczają dodatkowej kwoty ale strone wyłączają, to jest dobre ale problem jest z dokupowaniem transferu który można dokupić tylko na mieisiąc, czyli jak np zabraknie transferu 25-go i dokupimy sobie to i tak bedzie trzeba 1-go nowego misiąca znowu dokupować, kontaktowałem się z supertem i niestety pani przekonała mnie że niedarady aby transfer dokupywany przechodzil na następny misiąc. Lipa

To trochę dziwne co piszecie, przecież jeśli ktoś chce mieć

popularną stronę i w dodatku daje na niej sporo grafiki,

i jeszcze pliki, nie wspominając o filmikach, to musi się

liczyć z odpowiednim transferem .....

Mi idzie te 30 GB na miesiąc spokojnie i nie marudzę, poszukałem

odpowiedniego konta i jazda - na razie do limitu 80GB jeszcze daleko,

ale i z tym trzeba się liczyć...

No ale gorzej jest jak staniesz się celem ataku mailowego spamu...

A tak mi się zdarzyło. Normalnie miałem zużycie ok. 1GB dziennie,

a nagle zrobiło się 11GB w dzień - wszystko za sprawą tego ataku.

I to w dodatku była wina firmy dającej serwer. Maile szły nie przez

konta założone przeze mnie pod domeną, a przez konto w tym wypadku

EasyISP. - Tydzień i poszło 56 GB - a 1GB u nich to 3.66 PLN.

A już najgorsze, że oni za nic nie mogli sobie poradzić z tym. Żadne tam

spasmasiny nie pomagały ... WIęc i tak to bywa. Trzeba było wiać.

No ale ta cena za GB = 30 PLN to z sufitu. Gdzie ty miałeś oczy, jak brałeś konto ???

Sorry, nie odpowiadam na PMy

1.5GB transferu, 500MB miejsca [...] strona mogła być odczytana przez 3 Internautów w miesiącu. :-)

Jednej z moich stron calkowicie wystarczaja takie parametry

tyle ze jest to strona firmowa reklamujaca uslugi firmy

Stary nic nie skumałeś z tego co napisane a odpowiadasz tu chodzi o proporcje między wielkościami, a nie same wielkości.

• 2 tygodnie później...

To jest jeszcze lepsze: webserwer.pl

Reasumując, wyślę pliki na serwer (FTP też się liczy) i mam zablokowaną stronę do końca miesiąca :D

Na webserwer.pl wliczany jest tylko ruch OD serwera generowany przez HTTP i FTP, czyli np. poczta i uaktualnianie serwisu NIE są wliczane. Sam mam ten problem z faktycznie niskim limitem transferu, ale obiecali, że do końca maraca problem zostanie rozwiązany, a limity podniosą.

Na webserwer.pl wliczany jest tylko ruch OD serwera generowany przez HTTP i FTP, czyli np. poczta i uaktualnianie serwisu NIE są wliczane.

Czy tak było zawsze?

Jeśli tak, to zwracam honor. Być może pomyliło mi się z poprzednim hostingiem, ale jestem pewny, że na którymś tak było.

PS. Nie jestem konkurencyjną firmą.

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

Czy tak było zawsze?

Jeśli tak, to zwracam honor. Być może pomyliło mi się z poprzednim hostingiem, ale jestem pewny, że na którymś tak było.

Z tego co wiem to zawsze, ale z drugiej strony nie ma nigdzie tej informacji, sam musiałem "wyciągnąć" z pomocy technicznej zeznania. Są pewne inne plusy, chyba z tego co wiem najmniej przy liczeniu transferu zliczają. Nie liczą ruchu do serwera, poczty (wogóle), nagłówków TCP (jak home.pl) i innych śmieszności (home.pl przeczytałem że także zlicza icmp, więc można uziemić serwis pingami :D )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności