Skocz do zawartości

Dostałem propozycję od Internet Standard ...

Beerbant

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 77
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@beerbant, pamietaj ze pio to polska spolecznosc, tak samo jak wykop i inne badziewia, jak wrzucasz cos swojego to jestes zly i niedobry, spammer i na pewno zlodziej i pijak.... lepiej siedziec cicho i katalogowac, czy cos tam robi przecietny polski "seowiec", bo co sie nie wychylisz to zle. a wstawianie linkow do swoich stron to przeciez nic innego jak zdobywanie naturalnych bl ;) wiec wszystko w zgodzie z bogiem google

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

@beerbant, pamietaj ze pio to polska spolecznosc, tak samo jak wykop i inne badziewia, [....]

myślę, że bardziej jest to niechęć / strach przed "odczarowaniem branży" bo niestety znacząca większość nie potrafi nic innego jak napieprzać linkami z automatu i kitować klientowi "jakie to one nie są białe i gwarancyjne" ;)

Dzięki takim właśnie "sełowcom" potem mamy do czynienia z opiniami, że SEO to gó**o warte napieprzanie SWLami i spam a z drugiej strony białych rycerzy chrzaniących o robieniu ciężkich fraz "śnieżną bielą" ....

Zaś "goglasom" w to graj bo jeszcze lepiej sprzedają kit walki ze spamem w trosce o dobro użytkowników na prywatności których (czyli zbieranych danych o nich) łoją kasę ;) ....

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Tu się w większości zgodzę (chociaż większość postów na Twoim blogu nie ma z tym nic wspólnego, a jedynie próba tyrania Kaspara - przynajmniej jak dla mnie ;) ). Zacznij od przekonania adminów, aby banowali złodziei oraz osoby reklamujące wyłącznie white-hatowe katalogowanie i preclowanie :) (o ściemach w stylu 'ręczne katalogowanie za 30gr wpis' nie wspomnę, właściwie podwójnych - bo nie jest to ręczne, a nawet gdyby było, to ręczne nie jest w niczym lepsze od automatycznego ;) - ale to już "prywata" ;) )

A argument na brak istnienia pozycjonowania zgodnego z wytycznymi jest prosty - wytyczne zabraniają pozycjonowania, to tak jakby ktoś uczył jak kraść zgodnie z prawem (chociaż to może nie najlepszy przykład jak na polskie realia...)

Edyta:

Również przyłączam się do petycji o odbanowanie Grega - za co on niby dostał bana? Za to, że ma inne zdanie niż paru leśnych dziadków? W ogłoszeniach kradną i nikt nie zwraca uwagi, a w pogaduszkach bany za głupie gadanie ;)

Nie jest moim zamiarem (powtarzam po raz n-ty) rozdrabnianie się nad każdym "dzieckiem neostrady" oferującym swoje usługi , nie o to w tym chodzi - chodzi przede wszystkim o to aby uświadomić klientom i firmom prostą zależność jakość = $$$ i przybliżyć klientom problematykę związaną z SEO co jak widzę jest również problemem na zachodzie (chociaż tam sprzedają znacznie mniej bajek z mchu i paproci) ... Przykład tutaj https://www.seomoz.org/blog/an-open-letter-to-new-seos , a że uważam iż jasne sytuacje każdemu wychodzą na dobre stąd "tyranie" po Kasparze (do którego osobiście nic nie mam , ale uważam, że jak ma taką pracę a nie inną to mogę się czegoś od niego spodziewać konkretniejszego) jak to nazwałeś bo ja mam już dosyć "wyręczania się" przez niego garstką fanów Google skupioną wokół forum dla webmasterów ... (żeby nie było do nich też nic nie mam , no może poza jednym bezczelnym złodziejaszkiem i kanciarzem) ...

Uważam , że żyjąc jakby w symbiozie z Google przydałaby sie wzajemna obustronna wymiana informacji i bynajmniej nie oparta na zasadzie "uprzejmie donoszę" ....

[...] to tak jakby ktoś uczył jak kraść zgodnie z prawem (chociaż to może nie najlepszy przykład jak na polskie realia...)

Porównanie nie jest adekwatne bo SEO nie łamie jakiegokolwiek prawa w jakimkolwiek normalnym państwie ... Osobną sprawą jest kradzież własności intelektualnej. Twoje porównanie również można na upartego zaliczyć do nieprawdziwych opinii na temat SEO bo sugeruje znak równości pomiędzy pozycjonerem a złodziejem ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

W pierwszym lepszym teście IQ znajdziesz zadanie typu: schody mają się do domu, jak a,b,c,d - i odpowiedź np. - śluza do rzeki. Czy wg Ciebie jest to sugerowanie, że dom to rzeka, a schody to śluza? Chodzi tylko o zależność, między pojęciami. Nie da się pozycjonować zgodnie z Google, kraść zgodnie z prawem i głodować w celu przytycia. Widzisz Beerbant - łapać za słówka też trzeba umieć, a Ty niestety masz z tym problem - niestety względem Google i Kaspara też, czym też dobrej opinii SEO poza PiO też nie wyrabia ;)

Wskazówki jakościowe – podstawowe zasady

" Inny przydatny test to zadanie sobie pytania (...) Czy warto byłoby to robić, gdyby nie istniały wyszukiwarki?”

Dla mnie to na wejściu kończy wszelką "dyskusję" a raczej bajdurzenie o pozycjonowaniu zgodnym z zasadami/wskazówkami google. Czy warto byłoby robić coś pod wyszukiwarki gdyby nie istniały wyszukiwarki? Chyba tylko skończony idiota (lub osoba totalnie fałszywa i zakłamana) odpowie "TAK".

dymna.jpg

W pierwszym lepszym teście IQ znajdziesz zadanie typu: schody mają się do domu, jak a,b,c,d - i odpowiedź np. - śluza do rzeki. Czy wg Ciebie jest to sugerowanie, że dom to rzeka, a schody to śluza? Chodzi tylko o zależność, między pojęciami. Nie da się pozycjonować zgodnie z Google, kraść zgodnie z prawem i głodować w celu przytycia. Widzisz Beerbant - łapać za słówka też trzeba umieć, a Ty niestety masz z tym problem - niestety względem Google i Kaspara też, czym też dobrej opinii SEO poza PiO też nie wyrabia ;)
A argument na brak istnienia pozycjonowania zgodnego z wytycznymi jest prosty - wytyczne zabraniają pozycjonowania, to tak jakby ktoś uczył jak kraść zgodnie z prawem (chociaż to może nie najlepszy przykład jak na polskie realia...)

darujmy może sobie dyskusję o IQ i logice co ? ;) (przynajmniej do czasu dopóki nie zapoznasz się ze znaczeniem słowa/słów : "kontekst" i "kontekst wypowiedzi" czy "manipulacja porównaniem") :)

A niech jadą - mamy wolny kraj i każdy ma prawo się wypowiadać takie zalety demokracji ;) a ze co poniektórzy mają pietra, że "wyjdzie szydło z worka" to już nie mój problem :)

A wracając do tematu, to właśnie bardzo mnie ciekawi dlaczego akurat ciebie wybrali. Może miałeś stanąć w szranki z @dido? On się tam chyba aktywnie udziela na tym forum googla :). Jak ty chcesz gadać o blak hat i o robieniu klientów w bambuko? Bo ja tu widzę pewną dziwną sytuację. Moim zdaniem to Ci od łajt hat robią klientów w balona.

seowyszbanner.gif

Oj Beerbant, Beerbant, ja myślałem, że Ty to tak w żartach piszesz wiele rzeczy, ale widzę, że faktycznie srencje-demencje się zaczynają :D Trzymaj się chłopie :)

soprano - no przecież będzie mówił o black i opowiadał jak white robią ludzi w konia. Szkoda tylko, że używając swojej koślawej argumentacji pewnie tak zakręci, że wygra debatę tylko we własnych oczach. P.S. Serio Dildo będzie na żywo? Jadę ;)

Wskazówki jakościowe – podstawowe zasady

" Inny przydatny test to zadanie sobie pytania (...) Czy warto byłoby to robić, gdyby nie istniały wyszukiwarki?”

Dzieki za nokautujący argument :D

A wracając do tematu, to właśnie bardzo mnie ciekawi dlaczego akurat ciebie wybrali. Może miałeś stanąć w szranki z @dido? On się tam chyba aktywnie udziela na tym forum googla :). Jak ty chcesz gadać o blak hat i o robieniu klientów w bambuko? Bo ja tu widzę pewną dziwną sytuację. Moim zdaniem to Ci od łajt hat robią klientów w balona.

Sam się dziwię dlaczego ja :) być może dlatego, że miałem cywilną odwagę (w przeciwieństwie do innych) podpisać się pod paroma postami na forum google ??

Ja nie widzę dziwnej sytuacji bo praktycznie widać, że jedni jak i drudzy kit pociskają jak miło .....

Zarówno z jednej jak i z drugiej strony brak jest rzetelnej informacji o usłudze - to potem "robi" taką a nie inną opinię o branży ...

Oj Beerbant, Beerbant, ja myślałem, że Ty to tak w żartach piszesz wiele rzeczy, ale widzę, że faktycznie srencje-demencje się zaczynają :( Trzymaj się chłopie :)

Skoro "ad persona" to odpowiem Ci, że wolę swoje "srencje-demencje" od Twojego profesjonalizmu ... ;)

Mnie tam uczyli, że gdy chodzi o kasę to "żarty na bok" :)

Sam się dziwię dlaczego ja

Chyba nieskromnie mogę stwierdzić, że dołożyłem swoje pięć groszy w tym temacie :)

No nie nazwałbym tego pięcioma groszami ale solidnym podbródkowym ;), ja wstępnie jakby przygotowałem się analizując pozycjonowanie (backlinkowanie) paru znaczących dużych agencji SEO "chwalących się" niemalże "Chajzerowsko-Vizirowską" bielą ....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności