Skocz do zawartości

Dostałem propozycję od Internet Standard ...

Beerbant

Rekomendowane odpowiedzi

...Zawsze też aby uciąć kontrargumenty, że SEO "zaśmieca" wyniki mówię/piszę, że gdyby ktoś chciał śmieci pchać w top to na nich by nie zarabiał i prędzej czy później nie byłoby go stać na SEO a skoro zarabia to jednak dla użytkowników witryna ma jakąś wartość ...

czyli nie tylko jedno wnioskowanie się znalazło.. teraz to ładnie trza poskładać na dwóch slajdach z ładnym tekstem dla "policjantów" :)

tam zlecam marketing internetowy i pozycjonowanie stron: bizzit.

• Odpowiedzi 77
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Kłopot w tym , że "policjanci" jakoś chyba mają problemy ze znalezieniem partnera do dyskusji :) a w monologu trudniej jest udowodnić swoje racje ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

@wedrowiec jakby ktoś sobie tego nie życzył nie dawałby pola ADRES WWW w tych jakze zabezpieczonych miejscach, ba nie tworzyłby ksiąg gości/for czy mozliwosci komentowania. Bo jaka jest roznica czy napisze epopeje na 1 500 znaków o tym na jaki wspaniały serwis trafiłem i jak urzekła mnie jego treść skoro tak czy inaczej zostawie tam linka?

Jak zostawiam otwarte drzwi to nie znaczy, że każdy może wleźć i zostawić swoją ulotkę na stole w kuchni? Pole adres www jest na zasadzie "ty przejrzałeś mój serwis i wyraziłeś swoją opinię, w zamian możesz pochwalić się swoją stroną". Do tego często jest poniżej pole "udowodnij, że jesteś człowiekiem". A tu automat się podszywa, wrzuca swój link niezgodnie z przeznaczeniem. Etyczne/nieetyczne jest proste do rozróżnienia - albo ktoś zaprosił albo nie. SWL zaprasza do umieszczenia linka, księga gości zaprasza CZŁOWIEKA do umieszczenia swojej opini. A automat często dokonuje WŁAMANIA.

Jeszcze jeden wątek do dyskusji pokazujący podejście google do tematu: w zbliżonym czasie G opublikował dwie informacje

1) zachęcamy do umieszczania naszych reklam, zwiększysz zyski jak zrobisz tak jak w przykładzie - i tu reklamy na górze

2) jak będzie dużo reklam na górze - obniżymy twoją pozycję (zapewne przy założeniu "chyba, że to nasze reklamy" - patrz p.1)

3) w p.2 podają narzędzie do sprawdzenia jaki % użytkowników zobaczy coś oprócz reklam - i teraz bierzemy sobie dowolną stronę z wynikami G. Przyjmijmy, że chcemy żeby te 80% zobaczyło - taki procent wg nich jest ważny (wyznaczyli go przyciskiem DONATE). I co na tej dowolnej stronie wyników G otrzymamy? Widzimy 5 reklam google (i kawałek 6) oraz 1(:)) pełny wynik organiczny, kawałek drugiego i ewentualnie mapkę. Jednym słowem G gdyby się samo indeksowało to powinno dostać ostrą karę od własnego algorytmu - taka strona jest przeładowana reklamami i mało użyteczna dla użytkownika.

dymna.jpg

Jednym słowem G gdyby się samo indeksowało to powinno dostać ostrą karę od własnego algorytmu - taka strona jest przeładowana reklamami i mało użyteczna dla użytkownika.

Teoretycznie masz rację ale G to firma nastawiona na maximum zysku. Wyszukiwarka jaką zrobili to narzędzie do trzepania kasy. Oni nie muszą stosować się do własnych wytycznych. Wytyczne są dla mniejszych.

I tu zaczyna się wchodzenie w wyniki na "rympał".

Czy to jest etyczne? Można polemizować. Ja sobie tym nie zawracam głowy, dla mnie też liczy się kasa.

Zresztą chyba nikt z forum nie jest filantropem.

Łajt seło było dobre z 6 lat temu, teraz nie sprawdza się.

Po takim tekście to raczej bym się nie spodziewał zaproszenia. :D Pewnie będzie jak z Twoją przygodą w amerykańskie ambasadzie :). Nie znasz do końca tematu, nie wiesz z kim miałbyś dyskutować ,a już puszysz piórka i mianowałeś się zaocznie zwycięzcą dyskusji, która się nie odbyła i przy takiej Twojej podstawie zapewne nie odbędzie.

Chwalisz się, że masz 8 lat doświadczenia w SEO? Pozycjonowałem jeszcze w Onecie, kiery Googiel był wschodzącą ciekawostką z 10% udziałem w rynku, więc weź no tu nie wyskakuj ze swoim 8 letnim bo ja się nie chwalę swoim 9 letnim i nie stosuję tego jak mantrę jako argument mający zrobić wrażenie na moich rozmówcach. Znam takich co mają i 12 letnie doświadczenia, a ich wnioski są takie, że trzeba robić strony tak jakby wyszukiwarki nie istniały. Powoli i dla usera.

Największym problemem nie są wojenki white - black, bo aby być skutecznym w konkurencyjnych branżach trzeba być trochę szarym jeżeli zależy Ci na szybkim efekcie. Jeżeli nie to reputację zbudujesz metodami white i dobrą treścią w dłuższym okresie. Największym problemem SEO jako takiego są nieuki, które potrafią zepsuć najlepsze white czy black.

Przykład z wczoraj, klientka przyszła załamana po zmianie platformy sklepowej na RedCart. Stare kategorie dawały 404, a produkty zostały puszczone 301 na stronę główną, że nie wspomnę na temat optymalizacji tej platformy bo to jest śmiech na sali. Strona leci na pysk. I teraz całe jej zabiegi, tworzenie gównianych zapleczy na blox, blogspotach itp. diabły wzięło jeżeli firma, która jej to zrobiła nie zna podstaw optymalizacji.

A nie podpieprzyłeś ją przed tym na forum wzajemnej adoracji? Przeciecz nie ukrywasz ze zgłaszasz spam raporty a później oferujesz wyciągnięcie z bana i filtra?

Nie ja ją seowałem

to ty SEO-jesz? dziwnie myślałem ze działasz w wytycznymi :D i oferujesz Adwordsy. Jak to świat szybko się zmienia, za niedługo Xrumera sobie kupisz :)

Po takim tekście to raczej bym się nie spodziewał zaproszenia. :D Pewnie będzie jak z Twoją przygodą w amerykańskie ambasadzie :). Nie znasz do końca tematu, nie wiesz z kim miałbyś dyskutować ,a już puszysz piórka i mianowałeś się zaocznie zwycięzcą dyskusji, która się nie odbyła i przy takiej Twojej podstawie zapewne nie odbędzie.

Chwalisz się, że masz 8 lat doświadczenia w SEO? Pozycjonowałem jeszcze w Onecie, kiery Googiel był wschodzącą ciekawostką z 10% udziałem w rynku, więc weź no tu nie wyskakuj ze swoim 8 letnim bo ja się nie chwalę swoim 9 letnim i nie stosuję tego jak mantrę jako argument mający zrobić wrażenie na moich rozmówcach. Znam takich co mają i 12 letnie doświadczenia, a ich wnioski są takie, że trzeba robić strony tak jakby wyszukiwarki nie istniały. Powoli i dla usera.

Największym problemem nie są wojenki white - black, bo aby być skutecznym w konkurencyjnych branżach trzeba być trochę szarym jeżeli zależy Ci na szybkim efekcie. Jeżeli nie to reputację zbudujesz metodami white i dobrą treścią w dłuższym okresie. Największym problemem SEO jako takiego są nieuki, które potrafią zepsuć najlepsze white czy black.

Dido no normalnie masakra "szarzejesz" ?? Skąd ta zmiana ??

Co do onetu to nie pociskaj mi kitu o pozycjonowaniu bo w onecie nie było czegos takiego jak pozycjonowanie - tam kwestie miejsc załatwiało sie wpisem w katalogu i odpowiednimi modyfikacjami tegoż wpisu ;) (z onetu ciagneło się lepszą kasę wykorzystując zupełnie co innego i było to przed pęknięciem pierwszej bańnki internetowej) także widzisz tak praktycznie to w necie działam od 97go ale nie mogę napisać, że pozycjonowałam bo tak naprawdę pozycjonowanie i SEO zaczęło sie od google , tylko inni chcąc pocisnąć kit u klientów jacy to oni nie pozycjonerze piszą, że pozycjonowali w onecie w wp i paru innych katalogach ;).

Co do "znania tematu" nie sądzę abym nie poradził sobie z każdym pociskającym kity, że białym kapeluszem można cokolwiek wypozycjonować przy konkurencyjności nawet na poziomie poniżej średniej ...

Przyznaję, że kłopoty mogłoby mi sprawić poruszanie tematu interpretacji wskazówek dla webmasterów ..

Na szczęście niektórzy co tak się chwalą swoją "białością" są na tyle durni , że wystawiają w portfolio swoich klientów :P a sprawdzić jak się linkuje i skąd i kto to robi w jakim celu to chyba dla każdego z nas pikuś :) (na dodatek nie wiem ale dla mnie jest głupotą nie zabezpieczanie zaplecza przed botami "narzędziowymi")

Także nie dziwi mnie, że nie znajdzie się żaden "samobójca" chętny podyskutować w temacie ;) bo na tej konferencji mogło by dojść do wiadomości klientów, że w temacie białego seło są w 100% robieni w balona ...

PS.

cieszę się, że w końcu pewne rzeczy do Ciebie docierają i "szarzejesz" ;) - widzisz, czasami trzeba zastosować terapie wstrząsową aby do ludzi coś dotarło ;) i jak widać po Tobie ta metoda skutkuje ... Alleluja i do przodu ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

29/30 marca program tutaj

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności