Skocz do zawartości

Wiek domeny dla google

mindryl

Rekomendowane odpowiedzi

Przeszukując opinie na forum dowiedziałem się, że wiek domeny ma znaczenie dla google, czyli takie starsze niż 1-2 lata można intensywniej linkować niż świeżo zarejestrowaną. Jak jednak szacować wiek domeny - na bazie jej pierwszej rejestracji czy zaindeksowania? Chciałbym postawić coś pod domenę zarejestrowaną pierwszy raz w 2008 roku, jednak przez ostatni rok była ona wolna i obecnie jest oczywiście wyindeksowana i praktycznie nie posiada żadnych BL. Jak w takiej sytuacji oceniac jej wiek?

@FlawiusXII - a czytałeś pytanie ? - To że jesteś nowy nie zwalnia Cie z czytania z rozumieniem (jeśli masz z tym z problem lepiej zmień forum bo tu lekko nie będziesz miał)

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

@Krisss - udowodni swoje twierdzenie
Co za bzdura, ma bardzo dużo wspólnego z BL

W innym przypadku to ty gadasz bzdury - chętnie to zobaczę

Pójdę dalej ze stwierdzeniem. Wiek domeny dla Google = wiek BL domeny (z pewnymi wyjątkami).

lepiej zmień forum bo tu lekko nie będziesz miał

Wiesz coś o tym ;)

Dzień bez afery na PiO jest dniem straconym :)

small_logo_footer.jpg

Jak ja lubię te przepychanki na PIO ;P

A co do związku wieku z BL - mam swoje zdanie... sprawdzone, i pokrywa się ono z Kojotem. Ale lubię sobie poczytać że jak młoda domena to nie więcej niż 2-3 linków na dobę ;) szczególnie z rana poprawia mi to humorek.

Wymienię się multikodami do SEOkatalogów - zainteresowanych zapraszam na priv

Domeny są jak wino - im starsze, tym lepsze:) Ale.... nie mogą długo "leżakować" bez rejestracji ;)

Zarejestrowałem jesienią domenę, która spadła latem, więc minęło 3 miesiące, po wrzuceniu dosłownie 3 artykułów, strona dostała PR3 ;)

Ciekawy jestem, jaki jest maksymalny odstęp od spadnięcia do ponownej rejestracji, by google traktował to jako "ciągłość" ?

Przepraszam, może za głupie pytanie, ale co znaczy "zarejestrowałem domenę, która wcześniej spadła" ?

Czesc:) Oznacza to, że ktoś nie opłacił domeny i "spadła" czyli wróciła do puli możliwych do zarejestrowania. Przez 3 miesiące nie było tej domeny zarejestrowanej, potem ja ją zarejestrowałem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności