Skocz do zawartości

Przeredagowywanie cudzych artykułów?

myfinancecompl

Rekomendowane odpowiedzi

witam

Pytanie jak w temacie. Czy takie coś jest dozowlone? Jest to pewien sposób na treść na strone www.

Skąd brać źródło newsów na strone www legalnie?

Czy filmy z youtube można wykorzystać skoro autorzy umozliwiaja to przez przycisk "umieść" pod filmem?

pozdrawiam

Nie sądzę aby ktokolwiek dał Ci za darmo dobrą poradę w tak skomplikowanym prawnie problemie - kiedyś próbowałem zgłębić temat i wymiękłem bo w zależności od zależności 4ch róznych prawników interpretowało różnie tę samą kwestię ...

PS

nawet prawnik nie udzieli Ci wiążącej (takiej za którą wziąłby odpowiedzialność) porady ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Polska...

a to ja radzę sprawdzić ile procesów o "kopiowanie" treści przegrało Google i ile zawarło ugód ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Jak mnie na coś stać - kupuję, jeśli nie - nie kradnę, szanując czyjąś pracę i własność.

Skąd to nie powiem bo nie znam tematyki strony.

Ale powiem jak.

1. Stworzyć wartościową stronę

2. Wypozycjonować ją

3. Newsy z agencji PR same przychodzą - ZA DARMO i LEGALNIE

Jak ktoś chce mieć uniklaność, wystarczy przeredagować.

Proste?

Pozdrawiam,

Mariusz

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

@myfinancecompl Teoretycznie nie możesz, bo autor artykułu może nie wyrazić zgody na opracowanie, co w prawie autorskim oznacza najprościej mówiąc jakąkolwiek przeróbkę. Z drugiej jednak strony często trudno określić, kto tak naprawdę jest autorem "utworu", gdyż te często są opracowaniami innych. Tym samym ciężko ustalić gdzie i kto sporządził utwór (artykuł/zdjęcie/muzyka/obraz) pierwotny.

Co innego, gdybyś na przykład przerabiał na swoje, powiedzmy książki Rowling, czy któregokolwiek autora, który żyje lub od którego śmierci nie minęło 70 lat. (po 70 latach od śmierci autora - wygasa autorskie prawo majątkowe i każdy ma prawo do opracowania utworu pod warunkiem, że poda kto jest autorem utworu pierwotnego).

Mam nadzieję, że za bardzo nie namieszałam. :chatownik:

https://8razy5.pl - to jest kolejny blog dla freelancerów

Jak mnie na coś stać - kupuję, jeśli nie - nie kradnę, szanując czyjąś pracę i własność.

Skąd to nie powiem bo nie znam tematyki strony.

Ale powiem jak.

1. Stworzyć wartościową stronę

2. Wypozycjonować ją

3. Newsy z agencji PR same przychodzą - ZA DARMO i LEGALNIE

Jak ktoś chce mieć uniklaność, wystarczy przeredagować.

Proste?

Pozdrawiam,

Mariusz

Strona jest ta: www.taniekredyty.org

Newsy z Agencji PR za darmo i legalnie? Czy to informacje prasowe tych agencji? Czy jakie to newsy?

Na razie wyszukuję materiałów na licencji creative commons zezwalajacej na wykorzystania komercyjne

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności