Skocz do zawartości

worpress.com i site redirect

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli było to sorry, nie bijcie, ale nie umiem tego znaleźć...

Mam bloga na wordpress.com, który traktowałem trochę hobbystycznie, a trochę jak przyszłe zaplecze. Nie pozycjonowałem go w ogóle. Ni z tego, ni z owego zrobiło mi się ponad 300 unikalnych wejść dziennie :-) i chciałbym to zagospodarować. W związku z tym planuje przenosiny na inny serwer.

Domenę i hosting mam, nowego wordpressa postawiłem. Teraz biorę się za export->import

I tu moje pytanie. Chcę zrobić tak: importować całość na nowy blog i zakupić na wordpress.com usługę Site Redirect

- czy po zrobieniu tego powinienem usunąć całą zawartość z wordpress.com, by uniknąć DC? I jak to zrobić, każdy artykuł osobno wywalać?

- czy skoro do tej pory nie pozycjonowałem tego bloga (nie mam do niego ŻADNYCH LINKÓW) muszę utrzymywać to Site redirect, czy po roku mogę to wywalić?

Pozdrawiam serdecznie

Aranżacje i architektura wnętrz - zadbaj o swoje wnętrze.

Jesli wszystkie 301 będa dobrze ustawione to samo się przeniesie.

Przeczytaj o usłudze SiteRedirect bo nie jestem pewny.

TestyPozycjonera.pl Testy SEO - Białe, czarne i wszelkie inne odcienie SEO w praktyce.

KsiegaPozycjonera.pl Pozycjonowanie i Optymalizacja - Twoja baza wiedzy.

NarzedziaPozycjonera.pl Narzędzia Pozycjonera - Zleć nam czarną robotę pozycjonera.

Ja właśnie nie jestem pewien tego Site Redirect czy to jest to co masz na myśli czy co innego. Z drugiej strony po chcesz robić 301 jak nie masz linkowanego bloga na wordpress.com. Ja bym po prostu importował na bloga na hostingu, sprawdził czy wszystko gra i usunął treści ze starego. Zostawiając tylko podstronkę z linkiem na przeniesionego bloga.

pozdro.

Maciek

Współprowadzę kilkanaście tematycznych projektów w necie (medytacja, joga, zdrowie itp.). Jeśli chcesz się skontaktować z propozycją ciekawej współpracy - jestem otwarty. Kilka przykładowych projektów: joga kraków, sufizm uniwersalny - medytacja czy joga portal.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności