Skocz do zawartości

Panorama Internetu rozsyła spam

Tzarin

Rekomendowane odpowiedzi

"Ale za przeproszeniem głupoty piszecie." nie brzmi chyba zbyt twardo i wyzywająco? :)

Ale na temat.

Jak się obruszacie, że jakiś katalog bierze pieniądze za to, że wykonuje za nas robotę, to ja się zaczynam tego świata bać, bo może zaraz moi klienci zaczną się dziwić, czemu ja z kolei chcę od nich pieniądze za wymyślanie treści wpisów i dodawanie, gdzie trzeba.

PRZECIEŻ W INTERNECIE WSZYSCY POWINNI PRACOWAĆ DLA MNIE ZA DARMO.

Dopiero JA jestem tym ogniwem, które pracuje za pieniądze.

:rotfl:

Faktycznie: urywa ... ramke od monitora.

Żeby nie było, że : hejting, hajting, hateing czy może zwykłe sk...stwo - mam dobre serduszko i dam Ci dobra radę :)

Skasuj tego linka, zanim Cię Seotowarzystwo z tego forum zje razem z katalogowaniem, pozycjonowaniem i fantastycznym katalogiem góóóruuu.

I jeszcze jedna rada: na razie ustaw się po tej stronie internetu, jak pisałeś, co to się pracuje za darmo i korzystaj z wiedzy zawartej na tym forum - dopóki jest za darmo :faja: Jak dla mnie EOT.

@Seos: Napisz po prostu, że jesteś z Panoramy Internetu, a nie wypisujesz swoje mądrości, które mają na celu odwrócenie kota ogonem. Tylko coraz bardziej się pogrążacie.

1. Jak sami dodaliście stronę, to jak możecie pisać, że dostajecie spam?

Niezamówiona informacja handlowa. Nikt nie wyrażał zgody na otrzymywanie tego typu maili.

2. Dodaję strony między innymi do Gooru.pl od lat i tu zawsze opłata była za rok.

Brednie - dobre archive.org pokazuje, że 19 lutego 2012 r. nie było pkt w regulaminie informującego, że jest to opłata roczna

19 lutego 2012 r. - https://web.archive.o.../regulamin.html

Co ciekawe: regulamin został zmieniony zaraz po publikacji tego wątku:

14 marca 2012 r. - https://web.archive.o.../regulamin.html

Został dodany ostatni punkt "XIV. Opłata za wpis jest opłatą roczną", ale nie została zmieniona data wejścia w życie regulaminu, czyli to była taka zmiana regulaminu po cichu.

Teraz natomiast pojawił się jeszcze jeden punkt, a mianowicie "XIII. Adres e-mail Użytkownika wskazany przy dodaniu strony jest [...] Adres ten zostaje wskazany przez Użytkownika do [...] otrzymywania [...] ofert Operatora [...]"

4. Czemu warto mieć te linki? Zobaczcie co opublikowali:

Kto zadawałby sobie trud i podbijał stary wątek, aby zamieścić link, który (oni = my?) opublikowali... Istna maskarada.

Coś powiązanego?

"Eniro odpowiada: Panorama Internetu wprowadza w błąd"

https://www.internets...dza.w.blad.html

Ja w tym siedzę od 13 lat, a Ty?

Nie żebym zjadł wszystkie rozumy itd. Chodzi o to, że kawałek rozwoju rynku widziałem.

Ja się tym zajmuję zawodowo - po prostu z tego żyję. Oświeciło mnie jak chyba z 8 lat temu dodałem stronę do katalogu Onet.pl i skoczyła z niebytu na 2 stronę w Google - jeden link.

Później widziałem blastowanie itd., później maile od Google.com do moich klientów z USA w stylu "usuń linki do swojej strony ze złego towarzystwa..."....

Wątek jest o tym, że niby jeden katalog wysyła spam.

Otóż nie wysyła spamu, bo jak się sam dodajesz to jołopie jeden (to nie o Tobie Darek) nie możesz świętojebliwie obrażać się, że dostajesz powiadomienie.

Kto tu spamuje? Serwis otrzymujący twoje zgłoszenie, czy ten, kto dodaje swoje wpisy (może nawet automatem)?

Kto jest Ch.., ten, który świadczy usługi i informuje, że jest to płatne, czy ten, kto chce mieć z jego pracy swoje własne korzyści a jak płatne, to pracuj dla mnie za darmo i usuwaj to co sobie w fantazji dodałem?

A druga rzecz, to zarzut, że jakiś katalog chce za swoje usługi, przynoszące w dodatku realne korzyści, zapłaty, w dodatku w rozsądnej tak w mojej ocenie, jak w ocenie moich klientów cenie.

Osobiście, uważam, że nie tylko to forum ale wiele innych powinno być płatne, bo to jakaś paranoja, że wypracował się w necie model biznesowy "treści za darmo, zarabiamy na reklamach" a zarobek na reklamach to grosze, zwłaszcza, że co bardziej <cool i świadomi itd> sic. wchodzą na takie fora, żeby z nich żreć wiedzę.....z włączonymi blockerami itd.

I jeszcze się tym czasem chwalą.

Ciekawe jak wygląda biznesplan tego forum?

Ps. Czemu miałbym usuwać link do narzędzia SEO, gdzie każdy może sobie sprawdzić, gdzie warto dodawać linki, w tym, czy warto dodać do tytułowego Gooru?

• 9 miesięcy temu...

I jak tam teraz wygląda kwestia z gooru po góra rok czasu od ostatniego wątku? Nie odkopuje tego celowo, gdyż ostatnio zaciekawiło mnie, że przy dodaniu do owego kata. WMT pokazuje mi aż 1300 linków wychodzących z ich katalogu do mojej stronki. Mam wrażenie, że o wiele za dużo ich jest...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności