Skocz do zawartości

Przekierowanie a nowa strona główna

pn25

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Posiadam wizytówkę strony pod adresem np. www.domena.com.pl i nie ma ona żadnych podstron.

Teraz rozbudowałem ją o podstrony i mam następujący problem.

Wpisując www.domena.com.pl wyświetla się strona główna lecz gdy wejdę gdzieś indziej i wracam do strony głównej to adres jest taki www.domena.com.pl/index.html

Jak zrobić przekierowanie żeby nie stracić pozycji w google ???

Pzdr

Na ogólnych zasadach przekierowanie 301 z A => B np w htaccess i modrewrite lub w PHP.

---

POZA TYM to nie ten dział ! -

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Na ogólnych zasadach przekierowanie 301 z A => B np w htaccess i modrewrite lub w PHP.

---

POZA TYM to nie ten dział ! -

Czyli zrobić przekierowanie z www.domena.com.pl do www.domena.com.pl/index.html czy na odwrót.

Przepraszam za pomylenie działów

Standardowo z www.domena.com.pl/index.html 301 => www.domena.com.pl

Należy też pamiętać o wybraniu jednego adresowani tj z www. lub bez www i ustawienie stosownych przekierowań tak by dana domena występowała tylko pod jednym adresem.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Standardowo z www.domena.com.pl/index.html 301 => www.domena.com.pl

Należy też pamiętać o wybraniu jednego adresowani tj z www. lub bez www i ustawienie stosownych przekierowań tak by dana domena występowała tylko pod jednym adresem.

Dzięki wielkie bo ja miałem zamiar zrobić odwrotnie.

To teraz gdy wybiorę adres z www to przekierowanie robię z:

domena.com.pl/index.html do www.domena.com.pl

i dodatkowo

www.domena.com.pl/index.html do www.domena.com.pl ???

A co by się stało gdybym przekierował z www.domena.com.pl do www.domena.com.pl/index.html ????

Wszystko jest już wile razy opisane - poczytaj forum o nieprzekierowanych !

Wszystko jest już wile razy opisane - poczytaj forum o nieprzekierowanych !

Na forum nie znalazłem podobnego tematu.

Nie mam po prostu pewności czy zrobię to dobrze aby nie stracić pozycji więc chciałem się zapytać doświadczonych ludzi.

Czy jeśli zrobię to tak to będzie dobrze???

RewriteEngine on

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^domena.com.pl$ [NC]

RewriteRule ^(.*)$ https://www.domena.com.pl/$1 [L,R=301]

RewriteCond %{REQUEST_URI} ^\/index.html$

RewriteCond %{QUERY_STRING} ^$

RewriteRule ^(.*)$ https://www.domena.com.pl/ [L,R=301]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności