Skocz do zawartości

netsprint i onet - raj dla spamerow

intruder2600

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio zastanawiala mnie taka rzecz - zgloszone przeze mnie strony do onetu i netsprint zajmuja od kilku miesiecy ta sama pozycje i nic sie niezmienia... Wychodzi mi na to, ze te dwie wyszukiwarki raz indeksuja strony i koniec a pozycja jest zalezna tylko od tego, czy zgloszone strony konkurencji zajma wyzsze pozycje.

teraz wyobrazmy sobie taka rzecz - wale na stronie spamu ile wejdzie - od deski do deski, mega spam. Zglaszam do onetu lub netsprint i po zaindeksowaniu podmieniam tresc pliku index.html na zwykly - bez spamu. W ten sposob zajmuje pierwsza pozycje - trudna do przebicia bo nikt takiego spamu by nie zastosowal a po wejsciu na ta strone wszystko jest czyste i zgodne z regulaminem...

oczywiscie nie czyte jest tylko z sumieniem spamera...

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

podejrzenie jest bowiem takie, ze te serwisy moga miec problemy z wplywaniem na pozycje - co nie dziwi, zwazywszy ze silnik maja kupiony, a wyszukiwarka to naprawde nie jest ich najwiekszy problem. zatem moga jedynie banowac (usuwac?) strony z indeksu, ale nic poza tym. Byc moze dlatego ten indeks onetu jest taki diabelnie niemrawy...

"i can handle it without linking :)"

Sprawa wyglada tak ze jeslu usuniesz i dasz inny index spadasz w dol i to daleko. Robilem cos takiego dawno temu, ale niema to zadnego sensu. Prawie po 2 dniach strona upadla i przewrocenie pozycji wymagalo duzego wysilku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności