Skocz do zawartości

Jak uniknąć duplicate bez rewrite?

ragazzo

Rekomendowane odpowiedzi

Piszesz: "Po prostu stara domena jest wysoko w Onecie i nie zgodzi się na to. Zresztą taki był cel dokupienia drugiej domeny. Jedna, stara, zaśmiecona dla Onetu, a nowa bez spamu dla Googla."

1. Rozumiem że pewnie nie domena jest zaśmiecona tylko strona, dlatego uważam że najlepszym rozwiązaniem tego problemu jest zrobienie dwóch osobnych stronek (zresztą jak już to ktoś pisał).

2. Strony powinny mieć tą samą zawartość graficzną (twój wymóg) ale inny kod (np. jeżeli jedna stronka jest na tabelkch, drugą robisz na divach z zewnętrznymi stylami itd. itp.)

3. Nowa strona (pod nową domeną) nie może mieć śmieci z pierwszej strony, powinna być zgodna ze standardami i mieć inne <meta> i <title>, możesz też pokusić się o inny standard języka w którym to będzie napisane.

4. Gdzie to tylko możliwe strony powinny się różnić (czyli np. inne stopki, inny sposób linkowania, inne alt'y itd.)

5. Nie widzę sensu promowania identycznej kopii czegoś co jak piszesz jest czymś starym, zaśmieconym i ze spamem.

6. Jeżeli nadal będziesz się bał duplicate content możesz przecież dla każdej strony(domeny) określić które roboty mają co indeksować, czyli domena1 dla onetu, domena2 dla google

7. Jeżeli strony stoją na dwóch różnych serkach, jeżeli dobrze to rozegrasz, możesz je wzajemnie polinkować.

8. Co do szefostwa (czy kilenta) powiem tak: oni się nie znają. Naszym zadaniem (pozycjonerów) jest przekonanie ich do działania które jest odpowiednie i skuteczne.

Sklep internetowy z biżuterią sztuczną www.jubileo.pl

• Odpowiedzi 41
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

3. Nowa strona (pod nową domeną) nie może mieć śmieci z pierwszej strony, powinna być zgodna ze standardami i mieć inne <meta> i <title>, możesz też pokusić się o inny standard języka w którym to będzie napisane.

5. Nie widzę sensu promowania identycznej kopii czegoś co jak piszesz jest czymś starym, zaśmieconym i ze spamem.

Tak też chciałem zrobić. Zostawić starą stronę zaśmieconą, a nową wyczyścić, zoptymalizować. Języka nie mogę zmieniać, bo strona jest generowana z bazy MySql.

6. Jeżeli nadal będziesz się bał duplicate content możesz przecież dla każdej strony(domeny) określić które roboty mają co indeksować, czyli domena1 dla onetu, domena2 dla google

Też wpadłem na ten pomysł, ale jak widziałeś nikt nie chciał mi odpowiedzieć, czy to dobra myśl.

Dzięki za wsparcie :piwo:

Pozdrawiam

Ragazzo ;)

Tak też chciałem zrobić. Zostawić starą stronę zaśmieconą, a nową wyczyścić, zoptymalizować. Języka nie mogę zmieniać, bo strona jest generowana z bazy MySql.
To co, nie da się zmienić rekordu bazy danych??? Jakaś śmierdząca sprawa .... :piwo:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

ragazzo: A co ma MySQL do języka? Przecież to tylko baza danych a to czym ją obsługujesz to już Twój wybór. Ponadto chodziło mi o jezyk warstwy prezentacyjnej czyli np. HTML 4.0 zamień sobie na XHTML lub coś w tym stylu. Ja bym zaryzykował i pkt6. nie stosował => większa ilość odwiedzających ale większe ryzyko duplicate content :piwo:

Sklep internetowy z biżuterią sztuczną www.jubileo.pl

> XaV1er masz problemy z czytaniem??

ok troche poplynalem :piwo: sory hehe

rysunek, malarstwo, nauka rysunku, szkoła rysunku, kurs, architektura

usługi dla firm, doradztwo, uslugi doradcze, consulting, biznes

katalog stron WWW, Katalog stron, katalog SEO, linki bezpośrednie

.. wszyscy mu radzicie ... i zastosowac 301 na ta domene..
A Ty z czego sie urwałeś ? ? ? Co za błyskotliwa porada :)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

blyskotliwe to sa rady jak zrobic spam, a w wiekszosci takie tu widze

Tak na magginesie ....to ty jakiś widzący/wiedzący inaczej jesteś :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności