Skocz do zawartości

Anchor tekst i tytuł linku

festus

Rekomendowane odpowiedzi

Hej

Pisze, aby rozwiać swoje wątpliwość.

Jestem w trakcie lektury Pozycjonowanie i optymalizacji stron www

Tak wygląda link:

<a href="https://domena.pl/" title="opis linku">fraza pozycjonowana</a>

W książce opisane to zostało na podstawie "akcji kretyn"

Akcja uzyskała sukces ponieważ zróżnicowany był atrybut title (w moim przypadku title="opis linku").

Nie wiem, czy dobrze rozumiem, ale wg. tej książki atrybut title powinien być zróżnicowany jednak bliski, synomujący wręcz do frazy pozycjonowanej.

Mam mętlik w głowie bo w internecie czytam ze fraza pozycjonowana powinna być taka sama jak opis linku.

Jak to powinno w końcu być?

Bo po przeczytaniu książki uważam, że fraza pozycjonowana nie powinna się zmieniać a jedynie tylko atrybut title - jeżeli staramy się o wiele linków.

hm?

Jak na moje oko atrybut title jest bardziej dla ludzi. A skoro roboty zwracają na niego uwagę, to powinno się krótko i zrozumiale opisać w nim link używając przy tym słowa kluczowe. W Twoim przypadku pomyślałbym o title="strona o frazie pozycjonowanej".

Roboty są coraz mądrzejsze. Już się mówi, że potrafią kojarzyć frazy zapisywane w różnych odmianach ;). A przy okazji zapisywanie ich w różnych formach wygląda bardziej naturalnie.

Jam jest Zbygniew.

Google potrafi czytać synonimy, niekoniecznie trzeba zawsze wpisywać w anchor dokładnie pozycjonowanej frazy, jednak atrybut title nie ma podobno wpływu na pozycjonowanie. Przynajmniej niekoniecznie w linku

Ale dodam ciekawostkę. Jeżeli przy pomocy obrazków na swojej stronie, chcesz się wbić na listy wyników google images, to właśnie title oraz nazwa pliku graficznego mają największe znaczenie. Oznacza to tyle, że odpowiednio nazywając obrazek, możesz się wbić na top listy wyszukań w google images, skąd wbrew pozorom zdarzają się wejścia na stronę.

Wyspa gier - Darmowe gry online

Mu online - portal oraz prywatny serwer muonline

Minecraft - społeczność oraz serwer Minecraft

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności