Skocz do zawartości

Być w TOP10 i jednocześnie nie być - dziwne zjawisko :)

aleksandra

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam taki problem iż moja strona na fraze sklep motocyklowy jest na pierwsze stronie i jednocześnie jej nie ma...

jak wpisze w wyszukiwarkę sklep motocyklowy to z początku nie ma mojego sklepu na pierwszej stronie, potem przechodze na drugą by sprawdzić czy jest strona i też nie ma, potem wracam na pierwszą stronę i jest sklep na samym dole...

Tak samo dzieje się po odświeżeniu pierwsze strony wyszukiwarki google... przed odśnieżeniem nie ma sklepu, a po odświeżeniu już jest !

Wiadomo, że żaden Klient nie odświeża sobie strony żeby nas znaleźć (chyba ze przez przypadek to zrobi), więc generalnie nas nie widzi, pomimo tego że jesteśmy na pierwszej stronie, (czy tam TOP10) !!

Czy to wynika z tego że sklep waha się pomiędzy pierwszą stroną a drugą ? (bo czasami jest na pierwsze stronie na samym dole, a czasami na drugiej na pierwszej pozycji) ??

chodzi mi o sklep: www.serwismotocyklowy.pl

Google bierze wyniki z różnych DC, chociaż moim skromnym zdaniem jak ktoś stronicuje powinni brać wszystko z jednego DC, bo teraz jest tak, że jednych stron user nie zobaczy w ogóle, a inne zobaczy po 2 razy.

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

Bo jak jestem zalogowana.... to jestem na 1 miejscu !! :)

Gratulacje! :D

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

Mam też podobnie z jedną stroną, wyczyszczenie samych cookiesów historii oglądanych stron i pamieci podręcznej nic nie zmienia, jak się wyczyści historię wyszukań to dopiero spada strona, a właściwie to ogólnie dość mocno się zmieniają wyniki. Po wpisaniu 2-3 razy frazy tej lub innej pokrewnej wraca znowu do góry.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności