Skocz do zawartości

adSense na forum

kruciek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Google zaakceptowało moją stronę do programu adSense, ale niestety nie potrafię sobie poradzić z uruchomieniem reklam w treści... Jest to forum internetowe.

Jeśli ktośby mógł napisać krok po kroku to byłbym wdzięczny, bo niestety w necie nie mogę nigdzie znaleść takiego opisu...

Może napisz z czym dokładniej nie możesz sobie poradzić...z wygenerowaniem kodu, czy może ze wstawieniem kodu na forum? Jeśli z tym drugim to napisz też na jakim skrypcie masz forum.

Ratownik medyczny o swojej pasji, pracy i nie tylko polskim ratownictwie medycznym. Prowadzi także szkolenia z pierwszej pomocy i projektuje koszulki ratownictwo medyczne dla ratowników, pielęgniarek i innych medycznych specjalistów.

forum stoi na phpbb_by przemo (www.pogaduchy.pl)

Chodzi mi o to, żeby dodać tą reklamę co któryś post... Czyli Adsense w treści... Kod mam ale chyba trzeba coś dodać w viewtopic.php ?

Tak jak tutaj np, jest mój post.... reklama... Twój post... coś takiego.

Użyj tego, a znajdziesz moda który rozwiąże Twój problem:)

Ratownik medyczny o swojej pasji, pracy i nie tylko polskim ratownictwie medycznym. Prowadzi także szkolenia z pierwszej pomocy i projektuje koszulki ratownictwo medyczne dla ratowników, pielęgniarek i innych medycznych specjalistów.

Ja u siebie zrobiłem tak, że pobieram liczbę postów w danym temacie (lub na stronie) i z nich losuję liczbę. W pętli jeżeli nastąpi wylosowana liczba to wyświetla bloczek reklamowy. Dzięki temu reklama zawsze wyświetla się w różnych miejscach między postami i user się nie przyzwyczaja do tego, że zawsze w tym samym miejscu ona występuje.

w viewtopic.php

//
// Okay, let's do the loop, yeah come on baby let's do the loop and it goes like this ...
//
// dodaję zmienną $los która losuje liczbę z przedziału od 0 do x, gdzie x jest liczbą postów na stronie 
// lub w temacie (-1 to na moje potrzeby)

$los = rand(0, ($total_posts-1));

for($i = 0; $i < $total_posts; $i++) {

Dużo dalej w pętli przed tworzeniem szablonu:

$template->assign_block_vars('postrow', array(

tworzę zmienną $adpost która zawiera kod reklamy i konstrukcję komórek tabeli tak jak zwykły post

i dodaję prostą instrukcję

if($los && $i == $los) 
 $ADP = $adpost;
else
$ADP = "";

po czym zmienną $ADP dodaję do bloku $template i w pliku viewtopic.tpl ustawiam {ADP} w odpowiednim miejscu. Proste i funkcjonalne :soczek:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności