Skocz do zawartości

domeny i subdomeny

lonerpl

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie w sprawie domen i subdomen. Chcę zbudować małe zaplecze, ale jednocześnie nie chcę iść w stałe koszty, czyli nowe domeny. Planuję postawić kilkanaście/kilkadziesiąt tematycznych stron zapleczowych na subdomenach. Minusem takiego rozwiązania na pewno jest utrata kilku stron w razie bana. Nie do końca rozumiem jednak jak Google widzi subdomeny. Jeśli zrobię strony na aa.domena.pl i bb.domena.pl i zacznę linkować z nich do strony pozycjonowanej na zupełnie innej domenie to będzie to traktowane jako dwie różne domeny? Mogę linkować do takich subdomen na zupełnie rożne anchory? Jak ogólnie oceniacie takie rozwiązanie na niewielkie zaplecze? Linki z subdomen są dużo słabsze niż te z domeny głownej?

Ogolnie takie rozwiazanie jest dobre dopoki nikt nie zlapie Cie za reke. Jak sie zorientuja to na 90% stracisz wszystkie subdomeny wraz z glowna. Poza tym G. nie jest w ciemie bity i jak postawisz duzo subdomen jednej domeny to moze dosc szybko zorientowac sie, ze cos jest nie tak.

Linkowanie z subdomen do domeny na której one stoją to bezsens ;) Linkuje się inne strony, na innej domenie

Może i jestem początkujący ale niewiem czy tak jest to końca ;)

Urywek z bloga kojotka:

Subdomeny: a.domena.pl , b.domena.pl , c.domena.pl , d.domena.pl , e.domena.pl

Domena: domena2.pl

Subdomeny: a.domena2.pl , b.domena2.pl , c.domena2.pl , d.domena2.pl , e.domena2.pl

Źródło https://pozycjonowanie-kojotek.pl/budowa-za...-sie-nie-orobic

enimen, możliwe, że tak było.

Ja też uważam, że google już nie bierze pod uwagę z subdomen na domenę główną. Jeżeli jednak subdomena jest tematycznie powiązana ze stroną główną, i nie jest jej duplikatem, wówczas, subdomena wzmacnia domenę główną. Ale rzeczywiście można w sieci trafić na różne opinie w tym temacie.

Wyspa gier - Darmowe gry online

Mu online - portal oraz prywatny serwer muonline

Minecraft - społeczność oraz serwer Minecraft

A co myślicie o tym rozwiązaniu?

A-> B -> C -> D -> i tak dalej

A1->B-1>C1->D1-> i tak dalej

A2->B2->C2->D2-> i tak dalej

A3->B3->C3->D3-> i tak dalej

A4->B4->C4->D4-> i tak dalej

A5->B5->C5->D5-> i tak dalej

Oczywiście każda z w/w domen/subdomen linkowała by dodatkowo do strony głównej oraz była by linkowana preclami plus katalogami.

Każda domena oraz subdomena prowadziła by do miejsca na serwerze o innym IP(automatycznie IP domeny oraz subdomeny też się zmieni)

========

-> anchor

A domena

A1 subdomena

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności