Skocz do zawartości

Czy sama nazwa strony ma wpływ na pozcyjonowanie ?

Presta

Rekomendowane odpowiedzi

a w przypadku całej nazwy domeny w postaci tekstu ?

Nie chcę w tym momencie nawiązywać do słów kluczowych zawartych w domenie ... i ... .

Może inaczej: jeśli zamieszczę na 1 000 000 stron tekst z nazwą: PrestaCore.com -> czy przyniesie to jakiekolwiek korzyści mojej stronie ? :D

Wdrożenia sklepów Prestashop: www.selljus.pl

Raczej nie, chyba że miałeś na myśli po prostu link do Twojej strony który jako anchor ma nazwę Twojej domeny - wtedy jeśli pozycjonujesz się na "presta", wtedy powinno się to przełożyć na wyższe pozycje, a ogólnie daje to dodatkowe wzmocnienie domenie nawet jeśli interesują Cię inne frazy. Oczywiście nigdy był nie dawał wszystkich linków identycznych tylko najlepiej z różnymi anchorami.

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

Biorąc pod uwagę naturalność promocji strony, to tego typu rozwiązanie powinno nieść za sobą pozytywne konsekwencje.

Załóżmy, że G widzi, że adres strony (nie link) wyświetla się na wielu stronach -> czyli widzi popularność danej domeny ... (taką naturalną, ponieważ nie każdy użytkownik wstawia rzeczywiste linki -> co przy naturalnym pozycjonowaniu wydaje mi się być częste -> np.: potoczne rozmowy prowadzone przez osoby, które nawet nie wiedzą co to link).

G musi również brać pod uwagę, że 'naturalna' popularność strony wiąże się z takimi wynikami...

Można gdybać i gdybać ... .

Może przeprowadzał ktoś testy ?

Może ja się skuszę ;)

Wdrożenia sklepów Prestashop: www.selljus.pl

Mam pytanie jak w temacie, czy sam tekst np.: "PrestaCore.com" ma jakąś wartość pod kątem SEO ?

I tak i nie, G traktuje to jako zwykły tekst i jedynie wzmocni frazę a nie domenę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności