Skocz do zawartości

Nowy hosting dla portalu demotywatorów?

elir

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

mam serwis z obrazkami w stylu demotywatorów czy kwejka po hiszpańsku. 3k uniqów i 15k odsłon dziennie. Mam hosting business w az.pl Traffic głównie z ameryki łacińskiej ze szczytem o 1-3 w nocy czasu polskiego.

Admin serwera napisał do mnie, że serwis powoduje zbyt duże obciążenie serwera i powinienem pomyśleć o mocniejszej usłudze hostingowej. Nie wiem jednak czy to nie było spowodowane tylko chwilowym błędem jednego ze skryptów

Chcialbym sie zapytac jak sądzicie = kiedy powinienem zmienić hosting na mocniejszy i na jaki powinienem się zdecydować?

Ewentualnie, w jaki sposób mogę obniżyć obciążenie obecnej maszyny? Jak mogę sprawdzić jaka cząść skryptu powoduje największe obciążenie?

thx

Elir

gg:6779932

takie staty to raczej nic wielkiego, wiec zwykly powininen ci styknac. pomysl o optymalizacji kodu a jesli nie jestes w stanie to po prostu kup taniego vps i zobacz jak bedzie. kiedy, to zalezy od ciebie, ale lepiej szybciej zanim cie wyrzuca z obecnego

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności