Skocz do zawartości

Filtr na wpisy w katalogach (wszystkie?)

pgrzeszczyk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

szukam i szukam i nie mogę znaleźć. Problem mam taki:

dodaję stronę do katalogów, chyba dobrych/niezłych (np. https://zorb.pl/), piszę unikalne opisy ręcznie, nawet zaczałęm tytuły nieco zmieniać. Wpisy przechodza moderację, G. je znajduje, ale żaden z tych wpisów nie pojawia się w top100 na związane z nim frazy, a katalogowana(linkowana) strona stoi w miejscu. Dodam, że frazy/fraza główna są raczej proste, lokalne i w top100 są dużo słabsze rzeczy niż taki wpis. Dodam, że katalogi stoją z grubsza na jednym skrypcie jak na razie (dodałem mało wpisów, bo nie mam czasu na więcej i akurat trafił się ten jeden skrypt).

1. Można coś z tym zrobić? Czy podlinkowanie wpisów np. preclami coś pomoże?

2. Czy przyczyną może być to, że dodaję zbyt dużo fraz kluczowych w opisie we wpisach?

Będę wdzięczny za pomoc albo jakieś linki jesli coś podobnego już było. Pozdrawiam.

A ile tego dodajesz dziennie, czy pingujesz żeby szybciej zaindeksowało, od jakiego czasu dodajesz, na ile fraz i jakie. Może jakiś adres strony żeby było wiadomo o co chodzi i żeby było można sprawdzić jaka jest konkurencja na to frazy, optymalizacja strony...

Bez tego to do wróżki można iść - bez efektu...

Poza tym:

1. z jakiej paki wpisy mają się pojawiać w top 100 wyników związanych z daną frazą?

2. skąd wiesz, że proste? znam przypadek frazy, za którą firma bierze 5k zł/mc a koleś zrobił ją samymi preclami i seokami w 2 mce

Jak już to czytasz to zobacz moje PUFY, może coś dla siebie wybierzesz ;)

Napisz, że jesteś z PIO a wysyłkę masz gratis :)

Poza tym:

1. z jakiej paki wpisy mają się pojawiać w top 100 wyników związanych z daną frazą?

No jak dodaję wpis do katalogu to w tytule strony i w opisie daję frazy które mnie interesują. W top100 jest wiele wpisów z katalogów, w top10 są nawet strony które nie mają z frazą nic wspólnego (fraza - strony www radomsko, na drugiej pozycji pojawia się często chorcantabile.pl, na kolejnych jest strona urzędu miasta i portal z Radomia... co to ma do frazy?). Na dalszych podstronach jest mnóstwo wpsiów w katalogach firm które działaja w R-sku.

2. skąd wiesz, że proste? znam przypadek frazy, za którą firma bierze 5k zł/mc a koleś zrobił ją samymi preclami i seokami w 2 mce

No bo jak strona chóru pojawia się (regularnie, choć nie stale) na drugiej pozycji? I te portale miast (Radom!)?

linkuj linkuj linkuj itd

Strony www radomsko masz Radom (bardzo podobny do Radomsko) bo mają w title radom i strona i pewnie to wystarcza żeby ich wbić do top na taką frazę.

Moja rada: przeleć serpy do końca i spisz sobie katalogi jakie tylko się pojawią. Dodaj do nich swoją stronę. Zwiększ ilość wpisów kosztem unikalności - wystarczy jeden dobrze synonimami potraktować i dodać do kilkunastu katów. Rzadko nie przechodzą. A nawet jak w którym nie przejdą to i tak zdobędziesz więcej linków niż pisząc wsio z palca.

Integracja Sensoryczna | Góra Kalwaria | Integracja Sensoryczna Piaseczno

"Mam wielką łatwość w mówieniu innym co mają robić" - król Julian

To chyba lepiej że wpisy do katalogów nie pojawiają się w top 100, wyobraź sobie wyniki organiczne zaśmiecone takimi wpisami. Jeśli chcesz, żeby jakiś seo katalog czy artykuł był wyżej możesz go podlinkować. Jeśli jednak wpisy są zindeksowane przez Google, to lepiej zająć się budowaniem silniejszej struktury linków dla strony głównej, zwłaszcza jeśli są to mało konkurencyjne frazy.

Sredcznie Budowlane Zapraszam  Narzedziak24.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności