Skocz do zawartości

Czyżby filtr

seedo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Posiadam stronkę https://tinyurl.com/8xk353b którą pozycjonuję juz od ponad 2 miesięcy. Pozycjonuję jak narazie za pomocą katalogów. Na wiele dobrych (jak dla mnie) fraz była w top5, natomiast dziś większość tych fraz ostro pospadała. Dodatkowo zauważyłem, że pozycjonowane frazy nie mają najwyższej pozycji dla strony głównej sklepu jak było wcześniej, a dla stron produktów. Pytanie czy to czkawka googla czy jakis filtr.

pozycjonowane frazy nie mają najwyższej pozycji dla strony głównej sklepu jak było wcześniej, a dla stron produktów

Tak właśnie powinno to wyglądać. Stronę główną powinieneś linkować na 2-3 główne frazy. Na bardziej szczegółowe frazy z długiego ogona powinieneś pozycjonować konkretne podstrony specjalnie pod nie zoptymalizowane.

Edycja:

Jeszcze kwestia usability - dlaczego będąc na podstronie produktu nie można go dodać do koszyka? Zamówienie można składać tylko przez stronę główną? Trochę chyba nierozsądnie...

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

Wiem, że z tym lipa ale na chwilę obecną to nie do przeskoczenia. Ale wracając do pytania czym może być spowodowany taki spadek pozycji w przypadku gdy frazy miały tendencję raczej zwyżkową i wahania na poziomie 1-2 pozycji czyli w miarę stabilne?

Mało masz tych linków, więc nie ma się czemu dziwić.

Niektórzy twierdzą, że nie ma czegoś takiego jak Fresh Site Bonus, jednak zazwyczaj da się zauważyć, że rozpoczynając pozycjonowanie strona wybija się dość wysoko, po czym odnotowuje spadek. Trzeba pozycjonować dalej, bo takie "spoczęcie na laurach" po pierwszym skoku tylko sprzyja dalszym spadkom..

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

A ja to powiem tak google zaczyna psuć se renomę w sieci. Dziś znowu strona jest nie widoczna pod adresem mojej witryny w sieci tak jak miesiąc temu nagle się podniosło i wszystko opadło z dnia na dzień i dziś to samo.

Ja nie wieże w żadną optymalizację i żadne pozycjonowanie od dziś bo mam ładny i zoptymalizowany skrypt i szablon pod wordpress i znowu spadki. Po prostu google się bawi wynikami. Ostatnio szukając opini na temat tabletu który zakupiłem w piątek sobie na pierwsze miejsca w wyszukiwarce wyskakują spamerskie serwisy typu qefuhy.beskidy.pl i wedoliz.rzeszow.pl i tak od góry do dołu przewijałem chyba z 10 podstron w google i dopiero coś dało się znaleśc informacje na temat tabletu, to samo dotyczyło kiedyś jakiejś gry o której chciałem się czegos więcej dowiedzieć i też wyskakiwały tego typu stronki.

I to zaczyna mnie coraz częściej irytować spamu kupa a wartościowe strony z pełną treścią leca na łep na szyję, tracę już wiarę w wyszukiwarkę google i te całe pozycjonowanie i ta ich cała pandę i chyba będę zwijał swój interes z neta i zamykał po koleji serwisy bo niedługo nie będzie mnie stac nawet na opłacenie hostingu i serwerów oraz domen normalnie masakra. Powiem szczerze że jak tak dalej będzie zmieniam wyszukiwarkę na inną bo google to poprostu jest przysłowiowe gó**o a nie wyszukiwarka tak samo pod kątem wyszukiwania jak i pozycjonowania.

Rzeczywiście wygląda to na zabawe. Fraza z top 3 wczoraj spadła na 36, a dziś już zanotowała awans o 20 pozycji co i tak nikogo nie urządza.

Mi to tak jest już od połowy grudnia ubiegłego roku, przy czym zauważam raz duży wzrost oglądalności raz minimalny wzrost ogladalności raz więcej raz mniej a czasem wcale tragicznie, po prostu google robi se loteryjke i wogólę nie patrzy juz chyba na optymalizację i ilość linków backlinków.

A tym bardziej przy wyszukiwaniu czegokolwiek wyskakuje strasznie dużo spamu w wynikach co jest denerwujące bo trzeba wejść w google głębiej by znalesc to czego się szuka, i to samo zauważyłem że internauci potrafią kliknać w linki w google nawet na 170 pozycji czyli wychodzi na to ze coraz więcej osób zagląda dalej na podstrony z wynikami google niż tylko na pierwszą. I to jest niepokojące bo wynika to z tego iż spam w google się szerzy, a do tego jest zauważalny ogrom reklam w wyszukiwarce.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności