Skocz do zawartości

Kolejny "Koniec seo"

k0l3c

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 108
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Tak się składa, że wszyscy sprawdzamy pozycje w ich wyszukiwarce, oni stawiają warunki a nam pozostaje umiejętnie "starać się" podporządkować. Co do treści artykułów jest faktem albo robimy to w sposób delikatny i teksty do precli mają jakiś sens i związek ze stroną do jakiej linkujemy albo wszyscy uznajemy iż przykład artykułu jaki podałem w temacie BlackPress jest do przyjęcia. Faktem jest, że obecnie wyniki w Google są dalekie od idealnych jest masa chwastów - jako firma dość drapieżna Google stara się jak najwięcej zarobić może za jakiś czas oprócz wszystkich tych reklamowych boksów, map i innych propozycji dla właścicieli stron zaoferują system płatnych szkoleń jak zaistnieć w internecie. Już kiedyś napisałem nasze zmagania to zabawa w ciuciubabkę z Google ale w tej zabawie stosujmy sami czyste reguły.

samantycznej

Semantycznej. I po co używać słów, których się nie zna?

Chciałeś napisać coś mądrego, czy tylko czepić się literówek?

Bo kiedy ja się uczyłem o wykorzystaniu analizy czynnikowej do określania stopnia wymiarowości skali złożonej, Ty jeszcze pewnie pływałeś w lewym jajku tatusia.

Póki co objawiasz się jedynie jako część osobliwa holomorficznej funkcji erudycji.

Panowie trochę spokoju, czytam to forum od 7 lat i wzrost wzajemnej agresji nie potrzebnie się zwiększa, był poruszony temat a rozmowa toczy się o literówkę, jeden to porusza drugi poczuwa się wezwany do odpowiedzi - tylko po co? Na idiotyzmy lepiej nie odpowiadać po prostu gość nie ma pojęcia o czym się tu piszę więc szuka aby dobić sobie posta byle czym. Później kolegom z gimnazjum pokazuje jak mocny jest w dyskusji na tym forum. Myślę, że aby uspokoić gorące głowy moderator winien to pokasować i spokój. Wiosna panowie czas odejść od klawatury pokazać swą twarz słoneczku pomyśleć o przyrodzie która budzi się do życia ptaszki ładnie ćwierkają przewietrzyć umysły i wrócić do pracy z innym nastawieniem do bliźniego. Polecam pieska wówczas obowiązkowo kilka razy dziennie jest spacerek i proszę nie ma we mnie żadnej złości a może to już moja starość się odzywa.

Agresja wynika z wyalienowania , mniejszego kontaktu z ludźmi a większego przez internet no i być może większa konkurencja na rynku i spadek zysków ogólnie. Ale z tym słoneczkiem masz racje cały wekeend spędziłem na działce wysmarowany olejkami do opalania , ja już jestem opalony jak murzyn :)

Reklama w internecie - baza firm - katalog firm + seomaster script

Przecież taki algorytm działa już od lat i nie ma w tym nic nowego :) Pisanie tekstów z użyciem kilka razy anchora zmieni się w pisanie tekstów, gdzie anchor będzie użyty jak namniej razy, to będzie dopiero wyglądało :D

Zamiast - "nasza firma oferuje usługi remontowe" będzie "nasza firma oferuje to co w tytule strony" :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Bardziej mnie martwi ta "sztuczka" z pozornym wylogowaniem się usług google bo w statach ilość "not provided" wzrosła dziesięciokrotnie i rośnie nadal i jak tak dalej pójdzie to jak stadu podrzucą jeszcze więcej społecznościówek po dla ponad 40% użytkowników wyniki będą wyświetlane indywidualnie a co za tym idzie nie będą zależne ani od linkowania ani od optymalizacji wewnętrznej tylko od liczby pluslizusków :) (realnych dodam) ...

Bedzie sie trzeba przestawic i rozliczac z klientem z przeslanego targetowego trafficu/zamowien a nie tylko z SERPs

Krotko mowiac, bez wzgledu na to gdzie i dla kogo strona sie wyswietla, najwazniejsze zeby telefon dzwonil. :)

Co do google circles, Google nie moze zmusic calej planety aby zalozylo konto na gmail czy urzywalo G+, no way

Wiec nie wiem dlaczego glosy stosunkowo malej grupy pluslizusków mialby dyktowac SERPs dla reszty ludzi.

Ci co uzywaja G+ beda mieli indywuidualne SERPs ale zwykli ludzie zobacza wg.mnie to co widzieli wczoraj i widza dzisiaj.

Z pewnoscia G cos tam znowu wymysli bo inaczej skonczylo by sie to tak jak z Alexa rank.. gdzie mala grupa uzywajaca toolbar ustala alexa rank ktory nie jest prawdziwym wykladnikiem trafficu.

seo tools reverse IP, duplicate class C IP range, IP to domain, IP to country,whois IP

Sadzę, że należałoby ludzi nauczyć korzystać z google , napisze jeszcze raz co kiedyś już pisałem - nie zastanawia Was fakt dlaczego google napędza te "spamową histerię" zamiast położyć większy akcent na edukacją jak korzystać z wyszukiwarki ?.

Bo dla krótkich niedokładnych fraz rodzaje stron powinny być bardziej zróżnicowane, np. internauta wpisujący "odtwarzacze mp3" może szukać urządzeń albo programów, ale przez działania seo a konkretnie kupowanie linków wyniki zawierają same strony o urządzeniach.

Dodanie

-cena -zł -sklep -sklepy

pomaga: pierwsza interesująca mnie strona (https://www.darmoweprogramy.org/programy/odtwarzacze_muzyki.php) jest #4 a nie #36.

To jest podane dziennie? Ludzie serio az tyle siedza na facebooku?

Może chodzi o zalogowanie do facebooka, a nie siedzienie na stronie facebook.com? U mnie wyszło by, że siedzę 12-14h na dzień, a tak na prawdę nawet nie wszedłem do nich na stronę...

Przepraszam za brak źródła...

https://www.dobreprogramy.pl/Google-trafia-...nosc,31015.html

Mimo że do Google+ codziennie loguje się 50 mln użytkowników, koncern z Mountain View nie ma się z czego cieszyć — badania przeprowadzone przez comScore wskazują, że społecznościówka Google'a w porównaniu z Facebookiem przypomina raczej wymarłe miasto. Użytkownicy poświęcają jej zaledwie 5 minut miesięcznie, podczas gdy portal Zuckerberga przyciąga internautów na ponad 6 godzin.

To kto się boi Google+?

Będąc zalogowanym na GMailu można klikać +1 i można mieć spersonalizowane wyniki wyszukiwania, ale +1 nigdy nie będzie tak popularne jak Lubię to.

To kto się boi Google+?

Będąc zalogowanym na GMailu można klikać +1 i można mieć spersonalizowane wyniki wyszukiwania, ale +1 nigdy nie będzie tak popularne jak Lubię to.

Google moze "zmusic " webmasterow do kozystania z G+ wmawiajac nam ze od tego zaleza SERPs ale przecietnemu internaucie to juz tylko pogwizdac moze... bo jak co, to zawsze inne wyszukiwarki jeszcze sa..

Poza tym nie wiem jak dla Was ale dla mnie panel i te glupie circles sa tak mal o intuicyjne ze gdyby nie "zawodowy obowiazek" w ogole bym tam nie wracal.

Mam nadzieje ze G zachlysnie sie swoim greedem i poplynie wreszcie bo te beszczelne ruchy z ukrywaniem referrera to juz przegiecie.

Brakuje jeszcze tylko zeby cala pierwsza strona to byly tyllko sponsorowane wyniki i wykoncza sie sami.

seo tools reverse IP, duplicate class C IP range, IP to domain, IP to country,whois IP

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności